Natalta saadun Marimekon verhon mun mies pisti mun huoneeseen väärinpäin. Edes se, että luin Raamattuani englanniksi ei estänyt miestäni lyömästä sekä minua että lastani. Olen hänelle edelleen laiska hullu ja hänen ei tarvitse osallistua vuokranmaksuun, koska hänellä on ghanalainen ystävätär. Mistä tiedän tämän? Naisen, Gloria jonkun passi tuli Afrikasta meidän osoitteeseemme ja minä avasin pussin, koska sain siihen luvan. Miksi passi ei mennyt suoraan naisen oman osoitteeseen. Ja miksi mieheni sitten hankki omaan Muukalaispassiinsa Ghanan viisumin - ja aikoo valehdella, että on käynyt Afrikassa...ei meillä ole rahaa. Passi on hänelle annettu sitä varten, että hän hankkii oman kansallisen passinsa Liberiasta, jota tuntuu nyt pelkäävän, outoa toki, että on lähtenyt sieltä niihin aikoihin kun sota loppui. On meillä radio keittiössä ja siinä on Amnesty International-tarra. Tunnen kaksikin Mohammadia, toinen oli Grazy Mohammad (Mohammad al-Eassa, Jordaniasta, töissä Qatarissa ja me olimme hyvin rakastuneita ennen kuin tapasin aviomieheni, jolla ei edes sormusta ole ja joka ei minulle sormusta ostanut. Oli vain lasi mennyt rikki kuvasta, jossa oli Kristianin eli Crisun kuva (ei mikään mussu enää vaan sai saunassa kuunnella osan sukutarinaa). Toinen "välikohtaus" oli kun Nata soitti minulle tai minä Natalle ja aviomiehen, Victor Abiuwa oli kieltänyt minua enää soittamasta äidilleni (jolla laitoin tänään tekstiviestin "Katso oi sä Taivaan Ukko, missä on se puli-ukko".) Puhelimessa oli Nata ei äitini kun mieheni puhelimen riisti kädestäni. Nigerian viisumin "kutsukirjeeseen" mies halusi Johnson Abiuwa - vaikka hänen veljensä etunimi on jotain muuta. Ellen Johnson-Sirleaf - presidentti, olen elämäkerran lukenut: meni nuorena naimisiin - oli ihme että pääsi opiskelemaan, koska oli "adoptoitu" hallitsevaan luokkaan eli Amerikasta Afrikkaan tuotujen tummaihoisten afrikkalaisten joukkoon. Hänen miehensä pieksi häntä. Pojalle kerroin saunassa, että jos Suomessa kunnolla hakataan, niin ne ovat pieksiäiset - (pieksäminen). Kerroin myös että Ukki-Ismoa hänen isänsä oli lyönyt, ja että ukki-Ismo on ollut viisas ihminen. Poika ajatteli, että nokkoset isän vuoteessa olisivat sopiva rangaistu isälle lyönneistä. Ei riitä selitykseksi edes se, että Sori olen ollut sodassa. Siinäpähän kelaa ghanalaisen ystävättärensä kanssa (Gloria kävi kuulema, tämä ehkä totta: mieheni valehtelee... usein ja aina.)että miten selittää viranomaisille, että siellä on se Ghanan ei Liberian viisumi. Minä en ainakaan aio moista mitään kirjettä hänelle kirjoittaa. Avioeropaperit, nata opetti, että minua ei saa näin kohdella.

Väkivalta ja häpäiseminen, uhkaaminen, huutaminen, haukkuminen vie ihmisarvon, mutta minä tiedän mitä on palauttaa se tälle ihmiselle takaisin. Olen tehnyt sen äidilleni. Poikani tietää nyt että isä haukkuu äitiä hulluksi vaikka tekeekin sen englanniksi, afrikan englanniksi - että minun syyni varmaan jos miehen kielitato ei riitä ilmaisemaan mitä hän "tahtoo". Afrikan naiset Suomessa: Haloo! Feminismi kutsuu!!!! Ja loilaa-lailaa myös

ps. mieheni aloitti minun haukkumiseni jo seurusteluaikoina. "Sinä et pese kasvojasi. Sinä - no nyt unohtui jo..

.Jos tää ois dekkari ja mä oikee rokkari niin kysäisisin mieheltä, että no, joko olet päättänyt minä päivänä kuolet....

 

EI TAHDO ANTAA RAHAA PERHEELLEEN, MUTTA GLORIAN KANSSA ON NIIN KIVA OLLA KOSKA JOS GLORIALLE LAINAA 200 € NIIN HÄN SEURAAVAN KERRAN - SIIS GLORIA (ei lehti) LAINAA SITTEN 500 € ---- Minulle mies on auki 63 € ja erään ystäväni liberialainen mies (C.W). on auki 3000 €.

Mieheni ei ottanut minua mukaansa - eikä lastamme - juhliin vaan TAAS VALEHTELI, että olen äitin luona lapsemme kanssa maalla.  Joo, minua saa hävetä, koska olen hullu, mutta se ei haittaa, jos vähän lyö ja haukkuu.

 

SOI KUNNIAKSI LUOJAN - ei kunniaksi Viinan Juojan.
Minulla oli kuva-idea: palava Suomen lippu.

"Mulla on kädessä nimiä nippu jää jäljelle vaan Palava Suomen lippu".

Aikoo muuttaa se herra V.T. muualle jossa on vuokra 100 €, koska ei kestä minua. Mutta tämän nykyisen asunnon vuokraan ei aio osallistua. Kas kun hänellä on monta perhettä. On kuulema Afrikassakin perhe...

ONNEKSI EN OLE AFRIKKALAINEN. Ja Timoteus tahtoo papiksi. Poikani.