Niinpä olimme Konnevedellä Vox Elevato - poikkitaiteellinen kirkkofestivaalitapahtumasa esiintymässä. Maine kulki edellämme ja keinosiementäjä Jukka Jäntti oli kirjoittanut aluelehteen yleisönosastokirjoituksen, jossa hän VAROITTI ketään menemästä katsomaan tätä näytelmää, joka on Jumalanpilkkaa. Teksti oli asiallisesti argumentoitu, jos se olisi pitänyt paikkanssa, mutta se ei  pitänyt sillä näytelmän Jeesus ei ollut Raamatun Jeesus vaan löytölapsi, jonka Herran Liekki uskonlahko oli kasvattanut Jeesuksen rooliin - omien motiiviensa ylläpitämiseksi. Jeesus kuitenkin tuntee omimmalta rooliltaan olla punkbändi Golgatan keulakuva. "Jeesus - vitun Kristus" lienee provokatiivisimpa Jeesuksen repliikkejä. Punkbändin jälkeen Jeesus tapaa Marian, joka on juuri tullu Intiasta ja kantaa mukanaan rakkauden sanomaa. Jeesuksesta tulee lesbo (tosi laimea kohtaus!). Lopussa Jeesus yhteiskunnallis-poliittisen sanomansa vuoksi kuolee. Poliisi ja muut viranomaiset ovat häntä vastaan ja hän saa kannettavakseen KAIKKI maailman synnit. Sanoma on Raamatusta, mutta Jeesus ei. Kaksi vuotta olemme näytelmää esittäneeet ja vasta nyt sisäinen dramaturgini heräsi ja olisin joitain kohtauksia tehnyt lisää, joitain muuttanut. Eräs teatteriryhmämme jäsen lainasi sitten Konneveden kirjastosta Stanislavskin näyttelijäntyö kirjan, kun olin siitä puhunut. On vain työ saada se kirja takaisin sinne kirjastoon. En kehdannut sanoa, että älä lainaa. Lyhyesti ja ytimekkäästi tämä kesäteatteritarina menee niin, että pappi tuli paikalle Harley Davidsonilla - ja meitä syytettiin jumalanpilkasta. Kaikki alkaa olla tätä nykyä jo proosaa mitä minulle tapahtuu.

Konneveden kirkko oli kaunis. Se on rakennettu 1922 ja vihitty käyttöön 1923. Kyläläisten on itse täytynyt jokaisen talon hommata kivi kirkkoon - tai annettava rahaa kiven hankkimista varten. Kirkon on suunnitellut Linius. Alttaritaulu oli sangen kauhea kirkkoherran vaimonkin mielestä, joka näitä tästä kirkosta minulle kertoi. Etuosassa alttaritaulua oli neuvostorealismin tyyppisiä maatyöläisiä ja Jeesus joka taivaan avoimen oven edessä seisoi puhumassa oli kuin pedofiili (kirkkoherran vaimo) tai juoppo nilviäinen (minä). Psalmimessussa, jossa ohjaaja-käsikirjoittajamme saarnasi seksiä&politiikkaa (=homokysymys) alttaritaulu oli hieman paremman näköinen, kun huomasin, että siinähän oli niin, että yksi maatyöläinen kuunteli, mitä Jeesus sanoi ja loput tekivät vain töitään. Sanomaa.

Kotirintamalla Christian on ollut Pohjois-Karjalassa keskiviikosta lähtien. Ekana iltana oli itkenyt, että jättääkö äiti hänet, mutta sitten oli ymmärtänyt, mistä on kyse ja on ollut ihan ok. Mies on saamassa asuntoa jonkun asuntovälitysfirman kautta, jonne joutuu maksamaan 800 € välityspalkkiota takuuvuokran lisäksi. Nyt vain toivotaan, että hän saisi asunnon jo ensi kuun alusta lähtien, sillä me saamme olla täällä turvakodissa vain 16.8.2011 asti.