Nyt miehen uuden asunnon vuokrat ovat maksussa. Sosiaalivirasto päätti maksaa ne, kun mies joutui maksamaan vuokranvälitysfirmalle 800 € omistaan. Sosiaalivirasto ei ensimmäisellä kerralla pystynyt maksamaan vuokraa, koska tilinumero oli väärä. Mies syytti minua virheestä, koska olin lapun täyttänyt. Tutkimme molemmat tilisiirtolappua jonka olin täyttänyt ja vuokrasopimusta, jossa tilinumero oli. Virhe oli vuokrasopimuksessa, se selvisi kun soitimme (niin, minun pitää näitä asioita hoitaa silloin, kun vastapuoli ei osaa englantia, mies ei ole pitänyt suomenkielen oppimista kovinkaan tärkeänä asiana) vuokranantajalle. Virhe oli tehty toimistossa, jossa vuokrasopimuskin oi tehty. Anteeksipyyntöä en tietenkään saanut.

Ensi viikolla, kun olemme päässeet muuttamaan kotiimme, hankin uuden ajokortin. Omani on tehty vuonna 1989 ja se on vaaleanpunainen ja pahvinen. Elisan myyjä sanoi, että pian se ei kelpaa enää henkilöllisyyden todistamiseen. Elisalla irtisanoin entisen mokkulansopimuksen kun sain uuden, halvemman ja kuulema nopeamman nettiyhteyden mokkulaan Saunalahdelta. Pidän siitä, että koneeni kulkee mukanani joka paikkaan Suomessa. En lataile koneelle mitään vaan kätän sitä sähköpostiin, blogiin, facebookiin ja tiedon etsintään. Ja mirciin.

Eilen palkitisin itseni sushi/thai-puffetilla siitä tiedosa, että mies muuttaa pois, kun hänen vuokransa on maksettu. Oli kivaa. Edellinen kerta oli joskus helmikuussa.

Minulta menee sivu suun Markku Pääskysen  ohjaama luovan kirjoituksen kurssi työväenopistossa. Ja se olisi ollut vieläpä ihan lähellä eli Vuosaaressa. Mutta kun Kristianille ei ole paikkaa siksi ajaksi.