Teologian proseminaari on samalla pöydällä Kurttila kirjan (Erlend Loe) kanssa. Televisiosta poliisit kertovat p. Minä rakastan näitä lapsia. Daria naapurista ja oma poika. Voisin tietenkin murehtia vuosien päähän ja miettiä, että mistä saada rahat että poika pääsisi musiikkiopistoon ja saisi soittimen, viulun jota hän haluaa - minulla kun ei ole rahaa VAI? Että miten sitä muka muutaman vuoden päähän näkee. [tuleva entinen aviomies tulee hakemaan television, koska onhan se melkein tyhjässä asunnossa tylsä olla ilman. Hän kuuntelee BBC:tä mielellään. Lukaisi New Africa lehteä, jossa oli otsikkko Woman Power - how it affects in leadership) ja oliko tämä mies kannustamassa minua saattamaan loppuun opiskeluni? Ei, hänen mielestään minun 116,6 kg (tänään) painavan ihmisen pitäisi ruveta jakamaan lehteä öisin kuten hän. Kun kerroin tästä hoitajalleni, niin hän oli kauhuissaan. Se työ ei sopisi oikein hyvin minun kaltaiseni sairauden kanssa kamppailevalle ihmiselle. Sanoin vain hoitajalleni, että sanoin miehelleni, että voimme ajatella asiaa uudelleen kun painoni on pudonnut 20 kg. Mutta mies oli ihan tosissaan tästä ammatinurasta. Minähän olin laiska, kun hänen olisi pitänyt osallistua vuokranmaksuuun. Pojalleni opetin yhteen kertaan perusasiat musiikista - mitä tiedän mitä osaan opettajan pedagogiset tehtyäni. sävel - ääni - äänen ja sävelen nimi. Stoppi tuli siinä kun olisi pitänyt pistää nuoteille CH:n tekemää kappaletta. Niin hyvä en ole. En niin hyvä kuin ne Sibikseen menneet.

Etelä-Haagan kirjastostsa, joka oli muuten tosi mukava paikka sain pari filosofian kirjaa lainaksi. Sitten on se Konstantin Stanislavskin näyttelijäntyö kirja. Minä muuten sain jostain uutta energiaa ja ajattelin jo, että voisin tilata TEAK:n ennakkotehtävät ja tehdä joku niistä. Muutos omassa elämänhistoriassa (näkökulman vaihdos) oli pontimena. Koulukiusaajani sanoisivat, että ´tuo tahtoo olla Mrs Chan.` Ne jotka tulivat nenäni eteen lällättämään nimeäni muutellussa muodossa. Niinpä olin nimestä ylpeä kun tiedän sen sukuhistorian. Outoa, että samalla nimellä isänisän veljen poika on joskus ollut naimissa Bangladeshista kotoisin olevan naisen kanssa. Netissä kuulin, en muuten.

Serkkuni (homo) kanssa kävimme kerran yhteisen kummitätimme haudalla ja kun olin menossa uimaan CH:n (en "Anderssenin") kanssa niin kävimme siellä haudalla kun se oli sama pysäkki kuin Mikan kanssa.

Vieläköhän meillä jouluna uskotaan joulu-ukkiin. Venla päiväkodissa (hänen äidillään oli vaikeus katsoa keskustelukumppaneitaan silmiin ja hän oli saanut lähtiäispussukan (hyvänhajuista voidetta - ja CH:lle (5v.) Narnia-kirjan) etukäteen.) ---Venla---(joku) sanoi, että se on joulupukki, mutta onneksi poika ei usko. Pelottava hetki kun ostin kirppikseltä mustan laukun, jossa lukee:"The nightmare before Christimas" ja luurankopukin kuva jolla tekoparta on putoamasta kasvoilta. Muistaa hyvin ne ihan helvetilliset joulut. Tavaraa paljon mutta kännihuikkaa riehuva maanikko särki koko idyllin. Jossain siellä lapsuuden helvetissä minä olen kääntynyt Raamatun puoleen, lukenut sitä vähän ja sitten pyytänyt rukoillen.

Ihanaa, nyt minulla on lapsi jota rakastaa ja joka rakastaa. Sen läheisempää imistä ei voisi olla. Kerroin pojallekin, että miten minä ajattelin vain sitä Nenä-juttua kun näin hänen isänsä. Isänsä joka sanoi:"I hit you if you cry." Mutta just lapset, Daria ja CH (hmmm., miksi isä vei nimestä sen Timoteuksen? Miksi isä särki Joensuussa ikkunapönkkinä olleen krusifixin? Kyllä minulle jo yksi mies sanoi, että hän kyllä tulee tänne ja sanoo miehelle, että minä (Iza) tarvitsen rakkautta ja ymmärtämystä. Tai jotain tuollaista.

Kristianille (siis pojallani) on kirjoja joissa seikkailee se Prinsessa Nipa. On Nipan taikatuoli ja Nipan taikapöytä. Ne ovat liian isoja ja äiti voi laskea niiden päälle istumaan. Kotiin ostetaan 5 riisiä paperia meille molemmille. On sovittu elämisen periaatteisa, niin kuin vain tuollaisen 5 v kanssa voi sopia: (LASTENTARHANOPETTAJAN TIEDOILLA NYT VARSINKIN.) siivotaan ennen kuin tulee vieraita [mies tuli kotiin ihmetttelee miksi roskia ei ole viety pois vaikka hän itse ei ole lajitellut niitä, kaikki sekaisin] jne.

SIIS TOSI SIISTI MIES (ironiaa? käänteisyyttä?) JOKA PAIKKA ON TÄYNNÄ LIKATAHROJA, JOKA PUOLELLA. Niidenkö takia hänen ystävänsä eivät tulleet hänen luokseen juhannuksen tienoilla. Ja minkä näköinen? Jos on lukenut Mustanaamiota, niin tietää millaisen näköinen on Guran Guran, eräs kirjailija ei häntä nähnyt, mutta lapset kylläkin. MIelenkiintoinen tarina tästä avioliitosta syntyi.

Voin kertoa, että viha väreilee miehen kasvoilla. Mutta meillä on taas n. 20 € ostettu leluja kirppikseltä. CH sai prinsessakruunun ja prinsessakorut - ja päiväkodissa ihmettelin ääneen, että onko niillä prinsseillä ikinä nimiä lasten saduissa. Toinen äiti muisti yhden prinssin nimen. Ja CH oli tahtonut kuitenkin nimenomaan (pitäisikö kertoa CH:lle, että me emme tiedä milloin on isä-Victorin syntymäpäivä, koska se alunperin oli 25.12.2011 - nimettömien päivänä ja siinä väärennetyssä passissa (Nigeriasta), jolla pääsimme maistraatissa naimisiin - kun sain päivän loman mielisairaalasta oli että 15.12.1975. (2636, helppo muistaa). VOI MEITÄ! Oli toimittaja Tintti laukku kirpputorilta hintaan 50 snt ja siellä sellainen karhupatsis vedessä ja lasikuplan sisässä - ja se meni rikki. Karhu istuu kirjojen päässä. Hello Kitty palapeli oli kastunut, sirpaleet aika pieniä, mutta laukkua en heitä pois, ajattelin varata sen kirjastoreissuja varten.

On minulla yksi mies, jolla haluaisin saattaa sanan:"Minulla on vain pienet SHAMAANI-mukit kaapissa." Tiedän myös mitä kautta sanan facebookin kautta voisin jättää. CH:llahan on seepralaukku.

 

MINÄ TAHDON KESKUSTELLA ENGLANNIKSI! (ja onneksi se on mahdollista. MUTTA; tätä theétre - vitsiä EN koskaan ... no jaa, mies joka väitti että hän siivoaa vessoja New Yorkissa mutta on nyt töissä pankissa Ranskassa, hän osaisi. Äitini on sitä mieltä, että tämä avioliitto opetti minut ehkä että ei enää ulkomaalaista. No, minulla on haaveita, tavoitteita, päämääriä, strategioita (no niitä ei, mutta ehkä Robert Cohenin kirja - jossa omistuskirjoitus - Näyttelemisen mahti 1980 - luku.), keinoja. Sitä vain toivoisin ihmisille, että heille ei koskaan tulisi yhtään EPÄTOIVOISTA HETKEÄ. Eivätkä he aina vain kiertäisi samaa psyykkistä umpikujaa, toistaisi virheitä uudestaan ja uudestaan vaikkakin uuden ihmisen kanssa. Että HAAVEET TOTEUTUISIVAT. Kuten kerroin eräässä chatissa joka on mielenterveyspotilaille, että poikani tahtoo isona papiksi, nainen - joku jonka miehen n. 12. v. poika saa valmistaa drinkkejä isälle - että niinhän ne monet lapsena tahtoo vaikka mitä sitten isona tehdä, mutta että ei se toteudu.

En ole tarpeeksi tarkkaan kuullut Englannin tapahtumien uutisoinnista, kun rakas poikani on estänyt minua niitä kuulemasta. Mutta tänään eksyin jollekin radioasemalle, josta tuli italiaa, ehkä latinaa, englantia ja ainakin vielä ranskaa. En yhtään tiedä mikä se kanava oli, mutta oli ihana sitä kuunnella kun tunnisti jotain sanoja.

Niin lähtee talosta se mies joka aluksi sanoi, että kirjoita kirja minusta ja pistä se menestymään maailmalla. Ja lopuksi löi, koska en tehnyt perinteisiä naisten töitä kunnolla. Stop Violence! CH sai lahjaksi Stockalta ostetun maapallon. Toivottavasti vei mukanaa kaikki gangsta Rap - levynsä ja kulttuurinsa jota ei tahtonut kanssani jakaa. Mies, joka kantoi Finlandia - television päänsä päälle pois, koska emme sitä uudessa asunnossa tarvinneet. Siivosi kanssani opiskeliasolun huoneen, vei pois elämästä jota en enää tahtonut elää. Pelasti VIIDEKSI vuodeksi ja antoi lapsen jota en kadu. My little Bundle. heh, se on sukunimivitsi. Molemmilta, mummolasta ja ukkilasta tuli rahaa lahjaksi ja ukkilasta vielä kuva s. 1939 ukista - nyt 72(?) v. ukista jolla on Kalle Holmbergparta ja ihan saatanasti elämänvoimaa jäljellä, koska se oli valittanut ja antanut kovat ajat hoitajille terveyskeskukseen jouduttuaan koska ei mielestään saanut nitroja. Naisystävä (entinen tarjoilija?) oli oli sitten pyöräillyt hakemaan niitä nitroja lisää asunnolta. Entinen irtolainen, sitten yksityisyrittäjä, näyttelijä (harrastaja) mieskuorolainen mitä vielä? [keskeytys: mummo - äitini ja television hakenut mies. teki afrikkalaisia naamanliikkeitä sentään. Ihmetteli miksei roskia viety ja kun se lajittelu ei häneltä onnistu.]

 

---ps.olen edelleen tajunnanvirralla!