On surullista, että ei voi äidilleen kertoa sitä asiaa, joka saa tuntemaan olonsa onnelliseksi (puuttuuko lauseesta tekijä, subjekti?). Tiedän kuitenkin reaktion, joten jätän sen kertomatta. Kyllähän nyt jokaisella naisella pitää olla oma päiväunensa, niin myös minulla. Mutta jätän kertomatta siitäkin täällä vuodatuksessa.

Menen olohuoneen sohvalla lukemaan Papienun kirjaa FILOSOFIA. Teen siitä muistiinpanot. Keitän kahvia tai teetä. Tuota toista "todellisuutta", jossa Ica Khan seikkailee maassa Icakha ja ottelee myyttistä hirviötä Icak-Hania vastaan. (joka on siis hänen peilikuvansa). Muuta ei ole kuin tämä tarina, mutta ei ole aikaa kirjoittaa sitä loppuun. Iltaisin on "täysi työ" keksiä uusia ja uusia tarinoita CH:lle, koska hän melkein pitää niistä enemmän kuin satukirjoista. Kiitos Dramaturgian II-vaiheen tehtävien vuonna 1992 minä osaa kertoa tarinoita omasta päästä. TODELLISUUS on tietenkin lumoavampi kuin tämä tarina C-Han... (C? sointu? kitara esiin? * kerran TEAK:n näyttelijäntyön valintakokeen minä tein laulun bussissa:"Teit äitein käymme kulkemaan / riemumielin aina vaan / ei piiiimeys peitä meitä / ei kylmä saa paalemaan" - piti pistää "paalemaan", koska rytmitys ei riittänyt "palelemaan" sanalle. Äitini (jos edelleenkin valitan hänestä) ei koskaan pitänyt musiikin opettajastani joka aina, koko peruskoulun ajan antoi minulle musiikista numeroksi 10. Ei pitänyt koska isäni ja musiikin opettaja tunsivat toisensa (siis se vankilasta tullut isäni) ja kuuntelivat joskus klassista musiikkia musiikin opettajan (jo kuolleen) kotona. Joskus viulun soiton harjoittelu oli kotona kielletty, koska se sai äidilleni aikaan päänsäryn.

Sain Facebookissa Kikke Heikkiseltä aikaan reaktion (yhteinen ystävämme, heidän naapurinsa) "Täh?". Nostaisin Anaîs Ninnin päiväkirjat hyllyyn, mutta eivät mahdu. Tuntuu siltä, että olemme CH:n kanssa asumassa tässä asunnossa vain väliaikaisesti. Minä laulan CH:lle. Sitä ei rahalla saa mistään. Kympin musiikilla ja musiikkiopistolla ja musiikkilukiolla. Aviomies Victor unohti, että nainen on muutakin kuin kotiorja. Luetaan sitten siitä New African lehdestä, että mitä se afrikkalainen nainen, jota hän niin arvosti on nykyään.