Onnistuin kadottamaan puhelimeni. Erään chatin eräs ihminen soitti numerooni kun sen hänelle annoin eikä soitto kuulunut missään. Pistin Soneran sivuilta viestin äidilleni, joka soitti Soneran asiakaspalveluun ja numero on poissa käytöstä, ettei kukaan pääse soittamaan puhelimella. Puhelimen mukana menivät kaikki numerot, joita en ole tallentanut muualle. Muutamien ihmisten nimet muistan, mutta en kaikkien ja on kurjaa hakea ne jostain hakupalvelusta, koska se maksaa.

Taidan olla aika jouluihminen. Joululahjakätkössä yläkaapissa on äidilleni Mobergin (asuin Joensuussa Moberginkadulla. Ei unohdu mielestä, koska ei ollut Molmberginkatu. Jonka muuten Molmbergin (nimi oikein?) tapasin lapsuuden ja nuoruuden rajamailla kun hän "haastatteli" isääni mukaan Tuntemattomaan sotilaaseen). Kirja: Maastamuuttajat I ja II. Saatoin livauttaa CH:lle sanoa, että entä jos äiti ostaa KROKOTIILIKYNÄN isälle joululahjaksi. CH sanoi että joo. En tiedä menikö usko jouluun... Siis CH odottaa aina joulu-ukkia ja minulla on lahjakätkökaapissa keskikokoien joulupukki, se olkipukki. Ja nyt alkoi meillä virallisesti kynttilönpolttokausi.

 Huomenna joudun menemään Soneran palvelupisteeseen, jossa tänään kysyin niitä puhelimia. Ja joudun pakon edessä ottamaan sen nyt. Messengeristä en tiedä. Olen kuitenkin koneen ääressä koko ajan niin sillä ei ole niin väliä. Näin uskon.

Televisiosta tulee pakolaisohjelmaa. Mitä tapahtui ehkä 1980-luvulla. Miksi vihaisin entistä miestäni. Ei mitään syytä. Hieman inhoa kuitenkin ja novellin alku:" Se keräsi itseensä vihaa minua kohtaan kaksi kuukautta, sitten se löi." Epäuskottava juonenkäänne, että se uskoi viranomaisten pakottaneen hänet naimisiin tämän VASTENMIELISEN naisen kanssa. (Äänenpaino "Dirty Woman Being" - UFF:llä oli kyllä paita jossa oli piirretty kuva sellaisesta Dirty Womanista - jollaien toki osaan olla. Paita oli liian kallis ja liian pieni. Oli siellä paita "Make some music", mutta sekin oli liian kallis. Delfiinikorvikset olisi ollut (koska CH rakastaa delfiiniään), mutta nekin olivat liian kalliit 2,50 €. Ehkä Vic joskus vielä kertoo jotain itsestään ja perheestään. Sitä vain toivoin. Hänen jakeluunsa meni, että ostin New African lehden ja että meillä on Yoruba-satukirja (kirjaston vaihtolaarista - sillä uskolla, että Jumala sen meille antoi noin). Afrikka verhoja saa kyllä ihmetellä. Onko se suomeksi "sekopäinen"  vai "sekäpäinen"? "Sekoavainen". Vanemuine - se se oli, kun teimme 1993 Kalevipoegia Bomballa, Alkurunoa, joka oli viroksi, sitä en muista. Se kirja on kuulema Pyhä siellä päin maailmaa. 

Erään toisen henkilön ennen omistama lipasto sai koristuksekseen Mikki Hiiri tarrat. CH ne siihen pisti. Batmania katsottiin, vaikka se on 13 v. kielletty. Kestän katsoa vain ajankohtaisohjelmia ja asiaohjelmia, faktapitoisia (vaikka niissäkin on aina näkökulma. Viestinnän approbatur avoimeen jäi sitten kesken). Otos TV-uutisita vuodelta 1994 - ja kyllä on vanhanaikaista.

Joku tuli, pitää mennä. JOULU TULEE!!! Tänäkin vuonna!!