Nyt olen asunnossani ja radio on seuranani. Tulin aamulla tavarakantamusten kanssa ja mies oli edelleen Christianin vuoteella ja valitti, että hän ei ole nukkumassa. Sama mies, joka ennen pahoinpitelyä väitti että haluaa olla rauhassa koska meditoi. Afrikkalainen mies meditoi - oletteko kuulleet moista. Onhan minulla ollut ying ja yang - korvakorut (toinen hävisi, toisesta lähti koruosa irti) ja haaveilen että saisin makuuhuoneeseen sen Buddhakasvokuvan - ja ehkä en tiedä siirränkö Jeesuspatsaan olohuoneeseen vai en. Kysyin tekstiviestillä apua eräältä uskovaiselta tytöltä, joka oli teatteriryhmässäni 1992-1993. Vuosi sen jälkeen kun en voittanut lausuntakis(s)oja. Eilen toin asuntoon Mama Afrika - julisteen. Tänään juttelin talomme ghanalaisen siivojan kanssa (samaa "kaliperiä" kuin mieheni, pieniä, taipuvainen pyöreyteen ja kalju. Kasvot tietenkin eri näköiset. En tiedä onko arpia, tulev.ent.aviomiehessäni oli.) ja hän sanoi että tämä laulajatar on todella suosittu ja kuuluisa. Pistin tänään julisteen oveen. Tiedättehän, ensin on ovi käytävään ja sitten "sisäovi". Lainasin mieheltä teippiä ja olin pistämässä sitä oveen, niin että sen näkee jos tulee käytävän ovesta sisään ja sisäovi on kiinni. Mies oli sitä mieltä että JULISTE EI SAA NÄKYÅ muille ihmisille - jolloin kerroin, että tämä on minun asuntoni, johon hän että olet hullu nainen. "I slap you in the face." Kaiken tämän jälkeen en kuitenkaan tuntenut kuin surua kun jätin miehen metroasemalle viimeisen tavarantäyteisin jätesäkillisen kanssa, koska kyseessä oli kuitenkin ihminen jolle en toivonut mitään muuta kuin hyvää. Matkalla sanoin, että suomalainen yhteiskunta kohtelee ihmisiä hyvin, kun hän on ollut jo jonkin aikaa sitä mieltä, että suomalaiset ovat vain hulluja. Kaikki. Hän hakee vielä television ja yhdet meille annetut matot, jotka ovat samanlaiset kuin psyk--polin neuvotteluhuoneessa oireidenhallintakurssin aikana. Niitä ei saa vesipestä.

Ennen vanhaan nuorena rakkaus astui esiin kun haaveili toisesta ihmisestä. Nyt se sama toimii niin että kaksi imistä haaveilee toisistaan.

Christianin ukki ja mummi lähettivät syntymäpäivärahaa niin, että Christianilla on nyt 50 €. Sillä rahallahan minä saisin sen buddha-kuvan, mutta niin julma en ole, että lapsen rahoista veisin. Sää näyttäisi kääntyvän siihen suuntaan, että Haruspuiston kirpputori on mahdollinen, vesisade loppui - ja radiosta tulee uutiset ranskaksi. Mikä kanava tämä on??? Ensin oli ehkä ruotsia tai englanita ja nyt ranskaa.Oikeastaan pojan nimilyhenne voisi olla tästä edespäin "CH".

Nukuin eilen vähän liian vähän, koska en saanut unta, kun murehdin, että muistanko tänään soittaa sosiaalivirastoon sosiaaliohjaajille, että maksavatko he mahdollisesti kesän aikana tulleet vuokravelat, sillä aikaa kun mies asui asunnossamme ja minä olin turvakodissa. Mies, joka sanoi, että jos otan avioeron hän ei maksa vuokria. Taloudellinen uhkailu on myös väkivaltaa, kertoi turvakodin seinällä ollut juliste.

Äitini on sitä mieltä, että minun pitäisi tästä oppineena tietää, että suomalaisen naisen ei kannat ulkomaalaisen miehen "matkaan" mennä. Tämä ystävällinen ulkomaalainen kuitenkin otti minun sukunimeni ja piti hyvän huolen pikkuvauvasta - joka huomenna täyttää viisi vuotta.

Mies kovasti kehui miten hän on siisti mies (ja minä sottainen) - ja kuinka siisti asunto on ollut kun hän on asunut siinä yksin. Mitä vielä? Pölyä ikkunapuitteissa, pölyä makuuhuoneen (minun huoneeni) radion alla. Siisti??? Ei mitään tietoa jätteiden lajittelusta. No, joskus, mutta sitten äkkiä lipsui. 

Kuinka rakastankaan ystävääni.

runo 11-8-2011 "Ei yli yllä, ei sano kyllä, nähdään syksyllä, kivat pöksyt sulla, ja saahan hyvän sanan pusulla, on taas hyvä mieli mulla ja ai - aamulla."