Ikea pöytä täynnä kauniita tavaroita. Norsusuojaruukku ja Fidasta ostettu kukan alku. Veikkaan, että norsu on konservatiivien tunnus USA:ssa. Lincoln, jolla CH taisi jo leikkiä. Hänellä on paperi kädessä ja hauska hattu. Ja se vartiotorni vieressä. USA:n lippu. Olisi kiva jos joskus meillä täällä olisi Liberian lippu, vaikka näyttää siltä, että CH:n isä ei tahdo koskaan enää mennä Liberiaan, jos kohta on syntyisinkään sieltä, kun tätä erään ystäväni liberialainen miesystävä oli epäillyt.

Vanha puhelin ei ole vielä löytynyt. Uudella saa tehdä vaikka mitä kivaa. Näkyy ulkolämpötila ja tunnus että millaista säätä on tulossa. Uutisotsikot, jos kohta en tiedä pitääkö ne päivittää. Pakistanissa oli tapettu Al-Qaidan kakkosmies, al-Rahman. TV-uutisia en yleensä pääse katsomaankaan, kun CH:lla on aina silloin jotain. Olen joutunut ärisemään ja murisemaan hänelle aamuisin, että saan meidät lähtemään niin että olemme ajoissa päiväkodissa ja valmiina aamupiiriin. Täsmällisyys tuntuu nyt vaan olevan jotenkin niin tärkeää.

Vaikuttaa siltä, että oikeanpuoleinen korvan reikä on mennyt umpeen. En saanut siihen Kalevakorvakorua jonka sain äidiltä. Ja käsittääkseni äidilleni ne oli antanut isäni naisystävä. Isäni ja äitinihän erosivat, kun AA-kerhosta löytyi vähän rikollisuuteen taipuvainen (en tiedä mitä hän oli tehnyt, mutta miesystävinä hänellä oli ollut kevyen tason rikollisia --- siis siksikin RIKOSTOIMITTAJA!!) nainen, josta piti pitää huolta, koska hänellä oli ongelmia sen alkoholin kanssa. Ja sinne meni avioliitto. Ja tilalle tuli taas se viina. Siis sellainen isä minulla, vaikka lehdessä kirjoitettiin, että TAITEILIJA. No, sitkäkin. Esitti Kalevala-draamassa Pohjolan isäntää. Katsottiin taas se pätkä joka tuli televisiota 80-luvulla. Ei paha. Taltiointi tuli äitini sisarelta. Monta kertaa on tullut ajateltua, että en ole vanhempiani itse valinnut, mutta. Ja edelleen halu tehdä isästä onnellinen. Vääristynyttä vai sen 4:n käskyn noudattamista?

Nyt kuuntelen Hectoria jota kuuntelin 80-luvulla, loppupuolella. Varjot ja lakanat. Youtubesta. Silloin kun se jota rakastin ei rakastanut minua. Jäljellä olisi nyt viha.Ja että kuitenkin tämän iän alla olen sama femme fatale. Vaarallinen. En kenellekään se kiva kotihengetär. Vaan kuka kestäisi, jos vielä tämän ikäisenä tahtoisin opetella soittamaan sähkökitaraa? Eräs lukiotuttu facebookin mukaan opettalee soittamaan viulua, joka siis on hyvinkin vaikea soitin. ("The Flag is Black - I´m here, I´m back holding my Bag - and only one homekey, only one of us have this feel---ing. No ring anymore. Tomorrow another ring, calling for me") Tuo on outo kohta Hectorin kappaleessa:"Arveksiko ihollesi jään" Minulla on arpi, aika iso, itse tehty. Täällä ei ole muita, kukaan ei kiellä minua kirjoittamasta. Huh, kohta pistän nostalgisen Hectorin pois ja avaan television. Sitten pitää kirjoittaa asumistukihakemus uudelleen, kun mies on muuttanut pois. Se kiitos hänelle, että teki sen nopeasti. Maksoi sen 800 € omistaan eikä mutissut mitään.

Minulle tuli puhelinsoitto tänään. Meidän perhe lehdestä. Suoramarkkinointi puhelu. Tiesin jo mitä sanoisin sitten kun olisi minun vuoroni argumentoida, mutta mitä tapahtui? Voi että pidin uutta android puhelintani kiinni poskessa, niin se meni sitten poikki. Siitä puhelusta näkyi kyllä numero, lankaliittymistä 09, mutta en soittanut vaikka mieli olisi tehnyt, että anteeksi kun meni poikki, se ei ollut tarkoitus, et sinä luuria korvaan saanut. Minä joka viime viikolla ärähdin tosi pahasti kun ei sanojani todesta ottanut se toinen myyjä. Teki tietenkin mitä oli koulutettu, mutta oli sitten huonosti koulutettu.

Olen siivonnut ilokseni, ettei tänne tule kaaosta, jota en kykenisi hallitsemaan. Kynnet pitää leikata. En kestä pitkiä kynsiä, tuntuu pahalta kun kirjoittaa. Näyttää aurinkoa meille tuo Luoja. Yksi yhteinen, monikasvoinen. "Alla kasvon kaikkivallan" - tuttua ja tylsää mutta "sinut irti miehestä sivallan" - mitä sitten? Tulee mieleen "esivallan" mutta? Pitäisikö olla "sinut irti miehestäsi sivallan" - ettei sitten jos lausuu tule vain ,että sisisisis... änkytystä.

Mutta mistä tämä halu tuli? Pistää miehelle tekstiviesti vähän kuin viestinä, että täällä sinua kaivataan vielä. Ei ei, pistän auki television. Musiikkia The Voicelta. Se kai alkoi joskus 1996 kun pääsin opiskelemaan lastentarhanopettajaksi, että ainoa ystävä oli musiikki. Nyt noita tuttuja ihmisiä on jo taas enemmän. Mutta jotain virtaa musiikista vielä. Nyt on herra Ylppö. Ihan ok. Mutta enää noista bändeistä ei odota "pelastajaa", joka tempaisi mukaansa siitä helvetin arjesta, jota teininä oli pakko elää. Kommentteja vaatteista, joita piti päällä vieläkin ärhäkkäämmin. Etteivät ehkä uskaltaneet nuo toiset. Onneksi siihen aikaan ei vielä ollut tatuointeja. Sellaisen hankkimista olisin varmaan myöhemmin katunut.

Englannin sanakirja vaikuttaa sen verran hyödylliseltä opukselta minulle, että annan sen olla olohuoneessa. Mutta, palatakseni edelliseen aiheeseen, on todella surullista huomata, että on pitänyt jostain musiikista paljon ja sitten huomaa, että se musiikki onkin paskaa. Ei siinä tiedä, että onko syy siinä musiikin tekijässä, vai itsessä kuuntelijana. Tai saisi tietää, että mitä se Kalevala hänelle merkitsee.

Jos CH:lla ja minulla on kivaa illalla niin laitetaan kynttilät palamaan. On punainen venetsian kynttilä ja kultainen kynttilä Afrikkakaupasta ostettu vuonna 2000 (4 v. ennen kuin Viki tuli Suomeen) jossa pikkulapsi nainen pitää kädestä isompaa, aikusta - ja ajattelin, että siinä lapsi johdattaa aikuista. Jeesuksen kuva on myös pöydällä, luulen tuojan sanoneen, että ne on Ikeasta. Mietin vain missä on se toinen pikkuinen kasvokuva, jossa oli Neitsyt Maria, se jota katsoin silloin kun ennen Vikin ilmestymistä elämääni ja kun Mohammad siinä oli ajattelin, että sen kuvan kanssa voisin lähteä minne tahansa.

Armo? Ei ole Grace, sen luulisin tietäväni...Mercy - sitä veikkaan. Wigwam youtubesta?? Ei, joskus toiste. Dave Lindholmin pieni ja hento ote. Ystäväni poika on syntynyt 10.12. (joskus), pitää lähettää hänelle postikortti sitten. Olen se kortin jo ostanut. Kelassa en tahtoisi käydä, mutta sinne Soneran pojan luo on pakko mennä käyttää.