Kwesi kävi meillä ja isoäitinsä Tosha. Kun katson ("") poikaa huomenna ja leikitän häntä itseni ja oman poikani kanssa (+kirja In Egyptian times, jonka omistan) saan lipun Vuosaaressa esitettävään Hannu Salaman kirjaan perustuvaan näytelmään Juhannustanssit. Hyvä, sillä lippu olisi ollut liian kallis minulle. Kristian on kai sitten Kwesin kanssa silloin kun minä olen katsomossa. Tosha on näytelmä apulaisohjaaja. Ohjaus on Erkki Saarelan, käsikirjoitus Taina West. (siis kuka??? muistanko nimen oikein....toin tänne asuntoon näytelmän julisteen, en muista missä.) Kwesi on sitten "a rocker boy", koska hän kokeili meidän muovista rämää punkkitaraa, jota ei saa vireeseen (yhtä vähän kuin minä sain omaa viuluani vireeseen). Kwesi kokeili kitaraa peilin äärellä. Minä keskustelin Toshan kanssa siitä, kuinkä hän on nähnyt Jim Hendrixin, koskettanut Jim Hendrixiä, saanut Jim Hendrixin nimikirjoituksen silloin kun on ollut 15 vuotias eikä Jim Hendrix niin kuuluisa kuin myöhemmin, myyttinen sankari, jonka elämä menee suurennuslasin alle. Yhtä suurennuslasin alle kuin Aleksis Kiven. Näytelmähahmo? No tietenkin:"Aleksis Kilpi". Sekä minä että äitini olemme kiinnostuneita Jussi Parviaisen elämästä - minä ihan muuten vaan (-pst, että mitä paskaa Suomessa arvostetaan - tai ei) ja äitini varmaan siksi kun tuo mies eikö ollutki Kuhmosta, sieltä meiltäpäin.

Yksi kuva odottaa sitä, että sen skannaan - ja lähetän tuonne jonnekin. Se oli Tammelta tulleen ystävällisen hylkäyskirjeen päällä ja lasin alla. Poika suostui syömään nakkeja. Mikä nyt kenenki mielestä elämässä on mahdotonta. Meinasin ostaa syklaamin tänään, kun oli halpa. Mutta myyjä kertoi, että se on vaika hoitaa. Siksi ehkä odotamme, että mummo tulee käymmään täältä. Olen välttänyt karikot. Olen kertonut elämääni liittyvistä asioista juuri oikeille ihmisille ja "viestit" eivät ole menneet sekaisin. Enkä minä. Huh. Vieläkö lähetän Miia Nuutilalle tekstiviestin, että mikä on "enkelinpieru" - samalla sivulla on piirroskuva naisen sukupuolielimestä. Tämä on hauska kirja: "NAISEN JA MIEHEN XYC" ja etusivulla teksti: KUN KAIKKI MUU EPÄONNISTUU - NIIN YRITÄ TOTUUTTA - siis seksiä käsittelevän kirjan etusivulla. Kirja taitaa luvata, että siinä on myös huumoria. (yhtä paljon kuin on huumoria sanoisssa jean d´arc/ana-is Nin. CH:n vierustoveri on Anas. Pieni musta poika. Ryhmässä on vain 3 suomalaista nimeä. Vein sinne kirjan Mamumuksut, nyt oli vihdoin oikea aika. Siis näitä kirjoja. Luojan lahja nuo kirjastossa olevat vaihtokorit. Nytkin sieltä löytyivät kirjat Julia vuori Sika ja oikukas sieni, Paul McCartneyn PARATIISISAARI ja Kirsi Kunnaan Tiitäisen satupuu (Wsoy).

proosallista tajunnanvirtaa:
Unk olen unohtanut. Soi kaukana kaipuuni, takana puuni, edessä kipuni - ajasta puhun. Sinun kätesi hellä ote kitaran kielillä. Koko sielullasi tahdot minun tuntevan sinut - en vain tahtova myrkynvihreää kitarasi. Ja takahuoneessa seinällä se suurin Ikinä Elänyt Leganda - sinun mielestäsi. Elävä aurinko. Minä mieluummin hengitän kuin huudan sitä mikä mustaa ---

 

--- jaha, ja kaikki keskeytyy kun lapsi, CH -(Fri) Anderssen - tahtoo minun lukevan hänelle Julia Vuoren Sikaa ja oikukasta sientä. (jospa hetken saan jatkaa.)

Sinun oman kuvasi heijastus kaljakuppilan ikkunassa. Minun käteni levysoittimen rahaluukulla, valitsemassa levyjä jotka helpottaisivat oloani kun juon maitokahvin - ja baariin eksyneet grillin asiakkaat ovat rauhallisia. Saan olla rauhassa kun otan kylmän kovan ja etäisen kuoren. Kylmän rauhallisesti hylkään lähentelevät kädet ja raivaan tieni väkijoukon läpi. Ja Obotan ovella syksyinen lehti. Täältä lähti  nainen josta sanottii, että siitä tuli näyttelijä. Peacock, Katja. Iltamyöhällä menen pihalle hengittämään raitista ilmaa (raittiina) ja kaikki ovat hänen ystäviään, juhlivat hänen tekojaan. Isä psykiatri, tärkeintä elämässä koira. Ja minä grillissä en sekoita mausteita toisiinsa (silloin ennen, nyt en moneen vuoteen). Ulvovat vielä surusta. Ulvovat vielä niin, että se kuuluu. Kaupungintalo, kirjasto, kirjaston puistossa Elias Lönnrotin patsas, Bomba, maailmanvuori (nyt jo purettu) Hovin disco - se jossa tanssin ja sen jälkeen menin takaisin töihin. Yhden miehen ääni:"Sinun aikasi tulee" Jazz-paikassa. Etäinen ikävä ja kymmenet kirjat.

Nyt on aika lopettaa. Nyt CH saa annoksen Tiitiäisen satupuusta. Pitäähän lapsiparan saada muutakin lukea kuin kuunnella äidin tarinoita. Amir (päiväkodissa) ja Amer - helpostihan ne menevät sekaisin tuon ikäisellä - joo, niillä oli tosi hauskaa keskenään ja kuinka lujaa ne oluttuoppejaan puristivatkaan. - Karkaa aurinko, karkaa maa, kuka puhua saa, kuka vaieta osaa, no en saa, no en osaa (noin lähellä toisiaan) ja se tärkein. Siellä nahkatakin alla. "Sulla on baby kylmät huulet, mitä sulle on tapahtunut?" Ja seteli, sillähän sitä saa. Viimeiseen asti mies. JA SE PAHA PAHA MIES, JOKA HUUSI OLUTPULLOSTA.  Rahanahne saatana. Toimittaja (totta) joka kotiovellaan huusi vaimolleen:"Minä tapan sinut". Toisten juhlima tosimies ja sankari, joka haukkuu vaimoaan - entistä hulluksi. Yösydännä kulkee alamaailma. Jänniä ihmisiä. Ei kokonaan pahoja. Ei tilaisuutta toiveisiin. Aina vain - tee kuten minä sanon. Ei koskaan:"Tee kuten minä ajattelen". Pappi sanoi pojalle (CH) olet kuin tuhkimo kun kenkä jäi mäkeen. Opettajankoulutuslaitoksen kello ulkona ja sisäkellot olivat vähän erikseen mitattavassa ajassa. [ja nyt olen yksin. Rumpukapula oli Delfiinin (vielessä)]. aika ottaa maailma sisään meidän kotiin. Mennä maailmalle. Vielä varastohuoneessa kylmä itku, viha, väsymys, raivo ja vapina. Ja tyynesti paskanpuhujia palvelemaan. Vähän musiikkia siinä apuna. "Onpas sulla..." ne aloittaa. Ja sitten se rakennus on purettu pois. Ei koskaan enää. Vain vanha pihlaja siellä, jonka alla leikin. Ja vannoi vihaa jo alle 6 vuotiaana. Ken on ollut lapsi, tajuaa kyllä kuinka viisas lapsi on.

Ulla Appelsin: LAPSUUS LAHKON VANKINA. Leevi K. Laitsen tarina. Ensimmäinen luku luettu. Sama tarina kuin Vuosaaren vapahtajassa (mies heitti lehtijutut pois, kun olin "siivonnut", niin siisti mies, että jätti ikkunat pesemättä. Huomenna tulee varhaisen tuen apu - kysyn niiltä, miten saan läikät sohvasti pois.) Kansallisteatterissa on godot-näytelmä, se kiinnostaisi. En nyt valita, ettei ole kukaan katsomassa CH:ta.

paitahanke on vielä puoliteissä. tämä "Iza". Se toinen kai jää totettamatta, koska se selkäpuolen teksti: "WHO THE FUCKING HELL IS ICA KHAN" pitäisi olla kaarella. Ja värin pitäisi olla musta, mutta se on kalliimpi ei saa 15 €:lla. "CRACY WOMEN DON´T GET MEN". tätä en kyllä itse tee, mutta "DON´T JUDGE ME, I´M INNOCENT". No jaa. Rytmikapulat esiin, se on "ICAKHAN" - en juuri nyt muista mikä sen ruotsalaisen kirjan nimi oli, jonka Aila Meriluoto suomensi. Aniara?