by the bye on päivän sana. Tarkoittaa muuten. Olen hieman katsonut noita sanoja ja tullut sihen tulokseen, että kääntäminen on todella vaikeaa. Esim: "muuten" - otherwise - tai else > kun uhkaa. Joata pääsemme suoraan juuri keksimääni sanaan THREATER. threat = uhkaus, theater = teatteri >> threater on uhkausten esittämistä. Menee postikortti Puukoskelle Pohjois-Karjalaan. Jaa, mitä on hänen ystävälleen, mustalaiselle tapahtunut elämässään. Kerran kävin kun oli juuri päässyt putkassa. Sanoi olevansa ystäväni kun sai sikarin (nyt tuossa sikarilaatikossa on lääkkeet jos jonnekin menee eikä vain kotona ole).

Kun kaksisuuntainen menee "kalaan" hänen pitää toivoa, että saalis on NIIN SUURI, että se vetää mukanaan järveen tai mereen ja kaverit tulee auttamaan. Nimittäin kaikki voima ja energia on jo mennyt siihen kalastamiseen, niin ei jaksa enää sitä kalaa ruoaksi tehdä. Näin se on. Sitä kuvataan käyrällä, joka EHKÄ ilmentää vireystilaa. Ja ne mielialavaihtelut: yhtenä päivänä tuntuu, että tämä on hyvä juttu mitä teen ja tosi mahtavaa. Ja sitten menee kaksi tai kolme päivää - ehkä kuukausi ja tuntuu, että tämä ei onnistu, tästä ei mitään tule. Ja sitten jos toisilel antaa "luovuuden hedelmiä" niin ei takaisin saa mitään tai mikä pahinta ehkä kateutta, että miksi minä en tuota keksinyt. Outoa että isäni pärjäsi ilman lääkkeitä.Jonkun Michael Jacksonin on ehkä ihan lupa syödä lääkkeitä (liikaa), koska se on jo saavuttanut jotain suurta, mihin eivät muut pysty. Sitä arvostetaan silti (vaikka jo kuollut, niin "ajastani jäljessä" en sentään ole) ihmisena vaikka hänellä on lääkkeet ollut, näin ainakin olen jotenkin ymmärtänyt. Eikö tämän pitäisi olla "kaksisuuntainen mielialavaihteluhäiriö". Tavoitteista ei ole puhuttu oireidenhallintakursseilla, ei päämääristä, suunnista strategioista. Innostua ei saa. Ei olla onnellinen. Ei häikäystyä - no, ehkä jos jotain esim. teatteria menee katsomaan, niin sitten.

Tänään sentään pesin osan tiskeistä ennen kuin avasin netin. Olisi tarkoitus hankkia minulle tänne parempi kirjahylly, sitten kai pääsisin jälleeno maan normaaliin elämääni. Hiljaista ja rauhallista, yksin - kaksinoloa lapsen kanssa. Pubin yli Stag-vägen ja että minua kuitenkin filosofia enemmän kiinnosti kuin teatteri. Vaikka joku voisi ilkkua."Et päässyt, häh-häh-hää, et päässyt". Minnekään en uskaltaisi mennä THREATER - puseron kanssa, no ehkä vanhempieni Grilliin, jota ei enää ole. Tunnen Helsinkiä niin hyvin huonosti. En edes tunne olevani helsinkiläinen. En toki lähtisi minnekään mukanani BOMBA - djungelpojken kirja että siellä mistä minä tulen on tämä BOMBA: MIkään ei ole sen tärkeämpää kuin UUTINEN: Minäkin olin uutinen kun tein taidetta.

CH tuumi aamulla, että voisi tehdä levyn. No mutta se olisikin! Se oli hieno pätkä:"APINA ON SITÄ, APINA ON TÄTÄ" - sitten minä lisäsin siihen:"Äiti älä jätä / mä tahdon jo pärjätä." Olisin lukenut iltapäivälehdet, oli kiinnostavia asioita, vaikken muista mitä. Jaa Teuvo Hakkarainen. Vierasmaalaisille pistäisin pätkän, jossa on Mauru Kunnaan Hakkarainen ja nainen sanoo:"Tämä on Teuvo". // Onko tässä maassa mitään muuta iloista asiaa kuin alkoholi. Itse nautin musiikista ja kirjallisuudesta. Kirkosta löytyi tosi upea pätkä Tessaloniakalispätkästä. Taas hieman argumentointia. ¨¨

Minulla olisi tehtävänä kirjoittaa kirje filosofian proffalle (pitäisi löytää se hänen lähettämänsä kirje ensin) - ja sitten ottaa OKL:stä selville, että onko opinto-oikeus. Mutta minulla on kaksisuuntainen mielialahäiriö, voin mennä takaisin vuoteeseen. Pitäisi mennä potemaan sitä, että ei voi elää normaalia suomalaista elämää, jossa perjantai tai lauantai iltana juodaan vähän. Ihan vähän - tai joskus paljon. Ja ollaan vapaiva sen aikaa. Ei löytynyt suomalaista pappia minulle puolisoksi, sellaisen kanssa olisin varmaan onnellinen ollut, kun edes se olisi pappi ollut, kun minusta ei siihen ollut (kun en opiskellut). Sellainen kai antaisi anteeksi kaiken pahan mitä on joutunut kokemaan - sillä pitäähän se anteeksi antaa kun on "outo" - oudoksi muuttunut siitä syystä ja siitä pahasta. Se hirveä talo on poissa, jossa vietin lapsuuden ja paikalla on kaunis punainen talo ja vieressä kasvimaa ja villejä mansikoita. Sillä talon emännällä on aikaa käydä kirkossa ja se maksoi minun opintolainan lyhennyksen juuri. Kesken jäänyt saunan purkaminen - niin, kaikki jäi isältä aina kesken = Bipolaarihäiriö. Mutta upeat kesät kesäteatterissa, kylän juorut. Siinäkin on sana "JUO-RU" "JUO-VU" juovu-sanasta tulee mieleen vain koivun valkoinen raita. Kyllä muutkin ihmiset inhoavat tuota humalaa, jota ne hakevat. Ja kohta se mies kuolee. "Miksi", ihan turha kysymys. Eikä sitä sittenkään ole vapaa. Minä en näitä kortteja itse käteeni pyytänyt, mutta aion pelata niillä niin hyvin kuin pystyn. "Such a girl nice" (woman) "yes but her heart is just ice". Jospa minä tätä Emmerdalea vähän katsoisin. Turha kelaaminen on pahasta. (ja minä sitä kalastelua ajattelin verkoilla, että yksi verkko kerrallaan). Jos en muuta, niin analysoin. Ja sitten joku kirja. Täytyy kuluttaa aikaa.