Ystävyyden osoitus:
- jos potkaisen jalat alta, niin luotatko siihen, että tipahdat syliin?

Sosiaaliviraston päätsö: päätös on tehty SYYKSKUUKSI - ja huom., kirjoitusvirhe EI OLE tehty minun "toimestani" (so. minä en ole sitä tehnyt. Ihmettelen vielä, että missä on asumistuen lisä 164,18 €. Vuosaaren kiinteistöt oy sanoi puhelimessa että heillä se ei ole - kun selvitin, että olisiko Sosiaalivirasto maksanut sen heille - päätöksessä sitä ei lukenut, vaikka mielestäni hakemukseen sen kirjoitin (TIEDÄN, minun pitäisi mennä lakikirjan luokse että mitä siellä sanotaan, jotta tietäisin miten pitää toimia - MUTTA KUN on tämä ihmissuhde, jonka vuoksi joutuu miettimään sitäkin, että PITÄISIKÖ SE SUOMEN LAKIKIRJA LÖYTYÄ MYÖS ENGLANNIKSI, niin tämä (vahle) mies ei ymmärrä että afrikkalaisen miehen Suomessa PITÄÄ noudattaa SUOMEN LAKIA. Omat tavat voi pitää, jos ne eivät lain vastaisia ole - mutta mistä tuo hirvittävä NAISVIHA sitten kumpuaa. Että naista autetaan silloin kun lapsi on pieni. Herra mun jee - yhtälö ei mene niin että sitten uusi pieni lapsi kotiin.).

LASTENTARHANOPETTAJIEN KOULUTUKSEN OPINNÄYTETYÖHÖN tosiaan otsikonkin kirjoitin nyt ylös ja pistin seinälle: ETKÖ OSAA VAI ETKÖ SAA? Runoilen sitten siihen jonkinlaisen esipuheen, jossa tuo asia selviää, että mikä on "pointtini". Huono opinnäytetyö siitä tulee, koska tämä otsikko on syntynyt tänä vuonna ja kysely tehty jo aiemmin. Tämän kanssa on tosiaan ollut kipuilua, että yritän ttehdä parempaa kuin pyydetään - enkä sitä parempaa osaa tehdä. Enkä usko, että PÄIVÄKOTI olisi paikka, jossa voisin olla töissä. Ennakkoluuloni kohdistuvat nimenomaan henkilökuntaan. Nopeasti olisin sairaslomalla, koska en ole kuten muut. Keksin hauskan jutun kun CH oli päiväkodissa Joensuussa. 1 + 1 = 1 - siltähän se näyttää, jos pikkulapsi liittää legon toisen legon ja siitä tulee vain yksi esinä. Sitten toinen oli, että jos lapsi sanoo:"Susi kii" - niin se tarkoittaa, että juosta sen suden perässä tai sitten, että irtiavattu sudenvatsa (Punahilkka satu) pitää pistää uudelleen kiinni. Nämä + se, että lapsella ei oltu vaippaa vaihdettu toivat lastesuojelun elämäämme - mutta en valita sillä nythän lastensuojelusta ja kotiavusta (tulee aina välillä se sama avuton fiilis, joka lapsena oli. Yksin aina vaan - ja kirjat, pari kaveria kyllä....) voivat kertoa, että ei, minun kodissani ei haise, vaikka mies niin väittää. Ja ehkä lastensuojelu voi todistaa jotenkin, että ei - afrikkalainen mies ei saa tehdä mitä tahansa tekoja vaikka on afrikkalainen Suomessa. Argumentin ydintä en ymmärtänyt, että mitä suomalaiset sitten Afrikassa tekevät. Monimutkainen dilemma kuitenkin pohtia. - vai saako näitä sanoja käyttää, jos ei omista sivistyssanakirjaa.

Maksoin vuokravelan (96 €) ja pistän avioeromaksun jääkaapin oveen. Minulla on n. 60 + 60 euroa. Ja avioeromaksu on 80 € + 12 € myöhästymismaksu. Sinbad merenkulkija äänikirja on hävinnyt ja se on 23 €, jos ei suomalaisesta halvemmalla. Ruokaa ei ole jäänyt kovin paljon jääkaappiin, että on pois pitänyt heittää, vaikka olemme hyvin vähäsyöntisiä CH:n kanssa. Kävimme viemässä Stanislavskine erään ihmisen luo, joka on töissä opetusministeriössä - OAJ - kalenteriin merkitsin puhelimessa "saamani" tiedon mukaan, että se on Savukuja, mutta kyllä se Havukuja oli. Masennusta siellä päässä. Omalle rakkaalleni kerroin,että (sellainenkinko minulla on) (häitä juhlittaisiin viikko, mutta uskaltaako? eräs draamaopettaja teki itsemurhan ennen häitä. Siitä vain kerrottiin, että oli jokin aivoperäinen juttu....) parin päivän päästä minua elkaa masentaa - ja lisäsin, jos en saa sosiaalista tukea. Oli puhe tästä painosta 115 kg. Tekisi mieleni sanoa, että minulla on ollut väärät hoitajat, kun on tähän päädytty. Taitaa olla aika kerätä ns. tärkeät paperit kasaan keittiön pöydältä. Aika hoitajalle on klo 13. Kerään mukaani reseptit ja katson, mitä lääkkeitä "varastokaapissa" on.

Miehen "nimi" on MOZBACH - (tietenkin!) ja hän kirjoittaa juttuja rikoksista. Ja sen sielukin on hukkateilä minun hyppysissäni.

Leikkasin kynteni. En voi kestää yhtään pitkiä kynsiä itselläni - miten sitä muuten kirjoittaisi koneella? Leikkaan myös oikeasta kädestäni, vaikka se on viulun jousen. Tai viûlun, koska en osaa puhtaasti soittaa, joskus en edes yritä. Uskallanko pistää 80-90-luvun musaa päälle? Siitä pääsee tosi pahoihin kierroksiin. Tai Pentti, kun siinä lauletaan "Detroit Rythm Devil onkin meidän Pentti" - a) Pentti omistaa DRD:n tai se 2) Devil on tuo Pentti. Kukapa näitä kelaa....

CH:lla Usa - sukat, mutta mistä?

Kyllä kyllä, syksyllä yllä
vie lähellä, vielä hellä
(kyse siitä, miten painottaa sanoja.)

Niin, oliko se hyvä, että vuonna 1992 luotin vain omiiin voimiini ja kykyihin, olisi tuntunut kurjalta, jos "menestys" (kuten M. Nuutilalla, kiva ihminen toki) olisi tullut jonkun avun turvin, että olisi luottanut johonkuhun toiseen.