Siivosimme kotipalvelun työntekijän kanssa. Imuroi - ja jätettiin imuri eteiseen, jos CH tahtoo imuroida. Putsasin jääkaappia, kun työntekijä avasi sen ja huomasin, että siellä on maitoa - milloinkahan sekin on sinne tullut. Vanhan patjan veimme parvekkeelta pois. MInä moppasin. Ja koottiin tietenkin se sänky. Vielä pitäisi olla kunnolliset kirjahyllyt. Pistän ilmoituksen S-marketin ilmoitustaululle, että otetaan vastaan kirjahylly. Työntekijä oli tosi mukava, keskustelimme muustakin kuin siivoamisesta. Ja mitä vielä : molemmat uskomme Jumalaan ja johdatukseen. Keitin myös kahvia ja joimme sitä. Hän on opiskellut opettajaksi Tanskassa. Kerroin serkustani. Ei kuitenkaan valmistunut, este on ollut se kieli. [kielimieli ovenpieli]. Sängyn kokoaminen oli iso homma, mutta kyllä siitä sitten valmista tuli. Hän ei kohdellut minua kuin raajarikkoa tai häpeää... En ymmärrä hoitajani logiikkaa, huolestuu jos tekee jotain opintoihin liittyvää, kun on sairaslomalla - mitä? Sittenkö pitäisi tehdä kun ei mitään synny? Onko huolestunut siksi, että ajattelee, että teen asioita, joita en saa loppuun - vai siksikö, että tietää, että sitten tulee se pudotus.

En todellakaan tiedä mitä ovat entisen mieheni suunnitelmat elämänsä varalle. Toivon, että hän kotiutuu Suomeen jonkun mukavan, ehkä afrikkalaisen naisen kanssa. Tätä todella toivon. Minähän olen jo rakastunut. Mutta miksi kertoisin rakkaudestani niille, jotka nauravat sille ja sanovat, että ei se tuo tuollainen onnistu, eihän se sinun entinenkään liittosi onnistunut. Ehei, minä "olen" vain vapaa suomalainen nainen, joka lopulta etsii itselleen töitä. Eikä ota elämäänsä känniääliöitä jotka sanovat:"Kuule tuo tuollainen on sitä mitä ennen teit, tuopa mulle ruoka pöytään ja tiskaa astiat" Ja loputonta tyhjänjauhamista asioista, jotka eivät minua kiinnosta. Ei sellaista suomalaista seksipetoa ole, joka saisi minulta jalat altani. Minä haluan keskustella englanniksi ja suomeksi ja tehdä oivalluksia jonkun ihmisen kanssa, en vain yksin. Kuten se viikonlopun "learn and earn". "turn". Sivistynyt suomalainen ei minua kelpuuta seuraan, koska en ole seurapiiriä. Saatan sanoa vääriä asioita, vaikka joskus puhunkin. Minä kirjoitin ystävälleni Sarille, että onko sitten seuraava mies näyttelijä tai toimittaja - koska tuntui, että sellaisen kanssa voisi ymmärtää häntä. Ja kumpi se oli? "Mutta minä en ole hän?" Kulunut repliikki, enkä siitä välitä. "VÄITÄ JA VÄLITÄ".  mieluummin kyllä "tai".

Vessa on otettu kloriitilla, koko lattiakin. Työntekijä sanoi että hän ei ole kyllä mikään siivousihminen. Alanko, sukunimeltään. Niin hirveä homma saada tämä elämä luistamaan tästä eteenpäin. "Ota lisää lääkettä, kun sinua on lyöty" "ota lisää lääkettä, kun tahdot tehdä opinnäytetyön" Ne puhuvat "sinun vointisi" - asioista, mutta eivät voi tehdä mitään ulkoisille asioille. Onneksi on Jumala, siitä ei ole mitään epäilystä - vaikka joskus tämän asian kanssa täytyy ajaa "himmeillä lyhdyillä" - muuten sekoaa tarkoitan maailmasta pitää tietää muutakin. Kuinkahan monia asioita ihmisiä on estetty tekemästä pakkohoitopäätöksillä? Mutta Jumala johdattaa.

Eilen minulta kysyttiin jotain sairauteen liittyen, en muista mitä. Ihminen kysyi. Entinen aviomies sulki kokonaan oman kulttuurinsa minulta. Se oli yksi syy loputtomien toisten joukossa. Eikä hän enää tule minun luokseni, vaikka mieli muuttuisi. Hyvä että tämä tapahtui kesällä, talvella olisi ollut turha. Nyt fyysinen kipu ei tunnu. On vain ihmetys. Kyllä minä tuollaiselle ihmiselle sanoisin, että mene Jumalasi luo. Millainen se sanoo, että ihmisen pitää olla, että hän on kelvollinen Jumalalle. Millainen vain, on oikea vastaus. Mutta sinun kanssasi en rukoile.

CH on tarhassa. Minä ehkä keitän kahvia. En minä (VARMASTI!") paljon muuta ole nyt tehnyt. Sormet tuoksuvat kloriitille (mikä ei ole mikään paha tuoksu) vaikka en ole koksettanut mielestäni - jaa, teippiä korjailin lattiasta pois kun olin mopannut. Normaalisti minä päiväkotiin viemisen jälkeen soittaisin puhelimella äidilleni, mutta nyt kirjoitin viestejä havainnoistani suomenkielestä - eräälle. Ainahan "te" sanotte, mitä saa ja mitä ei saa tehdä.

Ois se tietysti kiva, jos keksii jotain kivaa, niin se toinenkin innostuisi siitä: Mutta puhutaan sitten mun hoitajalle ja äidille niistä ihan tosi tärkeistä asioista : syömisestä ja siivoamisesta. Mä en enää kestä tätä sanaa "VOINTI" - voida? On sille kaksi merkitystä englannissa, mutta nyt ei jaksa. On minulla muitakin ihmisiä kuin he, joille voin avautua.Hoitaja ja äiti puhuvat koko ajan vain lääkkeistä, enkä tiedä tietääkö hoitaja yhtään mitään minun elämänkaarestani. Nyt kuitenkin se perhetyöntekijä käy joka viikkoa, eikä sen työpanosta saa kukaan aliarvioiden seuraavassa palaverissa. Se on huomattavasti parempi kuin minun hoitaja - joka kyllä tähän asti oli ok, kyllä. "Älähän nyt", "No mutta" - onhan näitä "repliikkejä". "Jospa nyt kuitenkin" - klisesanoja. "Mietitään nyt kuitenkin" - hoitaja ja lääkärihän ovat linkkejä Kelan suuntaan. Tässä tilanteessa. Mutta minä en todellakaan ole millään kuntoutustuella, mitä hoitaja sanoo. Kun hoitaja saa päättää, niin kohta ehkä olen. Kelalle menneen B-lausunnon faktat ovat ihan väärät. Minä en todellakaan halua olla koko loppuelämääni sairastamassa kotona yksin lapsen kanssa. Tai suremassa, että minua ei kukaan ole koskaan rakastanut. TOIVOTTAVASTI NE SANOVAT AVOIMESTI, MITÄ  AJATTELEVAT, ETTEI TARVITSE EPÄILLÄ.

Sänky on koottu ja minulla on nälkä. Haen ensin maton parvekkeelta. Ihmisten opettaminen on hirveän hankalaa hommaa, varsinkin jos on tarkoitus saada heidät ajattelemaan, eikä vain opettelemaan ulkoa faktoja. Siksi se on niin kiehtovaa. Tarina:

 

SITTEN NÄKYMÄTTÖMÄN PRINSESSAN TAIKAPEILIIN TULI ESIIN TEKSTI:"YOU CAN EVEN TAKE MY SOUL" - JA MITÄ TEKI PRINSESSA, (ICA), KOSKA HÄN OLI HALUNNUT PEILISTÄ NÄHDÄ VAIN SEN, ONKO HÄN KAUNIS VAI EI.

NÄYTTELIJÄTÄR KÄÄNSI SIVUN KIRJASTA JA LUKI SEURAAVAN LAUSEEN - KUVASTASI SINUN TULEE NÄHDÄ KAIKKI.

PRINSSI OLI NIIN KAUKANA. SITÄ PRINSESSA ICA EI SURRUT. SANAT OLIVAT NIIN KAUNIITA. SITÄ PRINSESSA EI AJATELLUT. NE SANOVAT MINUA HULLUKSI, KOSKA EN NÄE PEILIKUVAANI.