Ei todellakaan tee mieli olla paljon tekemisissä sellaisen ihmisen kanssa, joka reagoi niin, että miltei syyttää minua, kun kerron miten asiat ovat. Esim. että vuokraa joutuu maksamaan kuukaudesta vielä, vaikka irtisanoo asuntonsa. Olisi pitänyt soittaa vuokranantajalle, että irtisanoo asuntonsa, koska saa rahaa n. 980 € kk ja vuokra on 650 (veden kanssa) € / kk. En soittanut metrossa, sanoin että soita itse.

Skannatessa olisin kertonut, että CH oli leikkinyt hakatun bussikuskin kanssa sunnuntaina, mutta kertomukseni katkaistiin sanomalla:"Forget the newspaper". Jotain se yritti, että vuokra:"Half, you and me" - korjasin, että varmaan hän nyt sosiaalivirastoa tarkoitti. Kiitos vaan virasto, että antoi ensimmäisen kuun niin päästiin tästä naistenhakkaajasta - tai naisenhakkaajasta eroon. Voi ehkä jossain vaiheessa tulla mieleen, että ei se pieni sekaisuus ja likaisuus asunnossa niin kamalaa sitten ollutkaan. Jos vain suomalaisten haukkumiselta ehtii. Töniskelee edelleen loukkaavasti sormea ja kättä vasten, jos on lähellä. Ja siellä muuten tulee kylmäkin, jos hän oikeasti aikoo olla ilman asunota Tämä ei ole Tukholma, jossa voi nukkua öidin läpi kirkossa. Hän nyt tuntui (siis miehestäni koko ajan kirjoitan) palaavan takaisin siihen alkuhämmennykseen ja kulttuurishokkiin. Ei se aina ole yhteiskunnan vika, jos ihminen ei siinä pärjää.

CH oli hauska tänään kun menin tarhasta hakemaan. Hän ei huomannut minua vaan seisoi sisäpihalla kädet ristissä, kuin rukoilleen. Minun piti ihan huutaa häntä nimeltä, että än minut huomasi. Sen jälkeen käytiin kaupasta ostamassa pop corneja. Elämäni muuttui kerralla, kun sain uuden sängyn - ja oli kiltisti tehty, kun se on vielä kahden nukuttava.

Mozbachille olen ihmetellyt suomalaisia sanoja - ja pistänyt sinne sen minkä huomasin, että on "kal" - eilen tai huomenna, verbi sen ratkaisee. CH sanoi, että ystävälläni on hänen nimisensä auto. Joko tämä on mystinen asia - tai ystäväni on sanonut pojalle tuon nimen. Televisiosta sain katsoa ohjelman Afganistanista ja Pakistanista ja USA:sta ja terrorismista. Olen kamala ihminen, mutta JOS EN TIETÄISI mitä Osama bin Laden on tehnyt, niin pitäisi häntä hyvin vetovoimaisena ihmisenä. Ja jos tietäisin mitä hän on tehnyt tekisin kuin Mata Hari ja hivuttautuisin (taas sana jota en osaa englanniksi kääntää - go closer?) hänen lähelleen mitään pelkäämättä ja yrittäisin estää sen mitä on tapahtumassa.

Muutaman päivän kuluttua nämä tämänpäiväiset muistot ovat menneet ja on jäänyt vain jälkin päiväkirjaan. Onneksi minulla on muutakin elämää kuin tyhjänpäiväiset rokkilevyt.

Näköjään tuo Ishnan tie toimii.

:-)