FLAW IN LAW - virhe laissa

 YHÄ KÖYHÄ - YHÄKÖ YHÄ.

(facebookissa)

Äitini huolestui kun en tiennyt että on maanantai eikä tiistai. Edelliset oivallukset kerroin hänelle, enkä päässyt sanomaan, että hyvä kun isäni "vaivasi" päätäni kun olin lapsi. Ei tuollaisia asioita pääse koulussa oppimaan. Serkulleni kirjoitin että minulla on nyt niin iso kala koukussa (tuli "koulussa") että toivon kalan vievän minut, kerrankin. Hän ajatteli että menisimme kylmään saunaan. Minä ajattelin, että ovi olisi lukossa niin että emme edes sinne pääsisi. Voi hyvä luoja toisella korvalla kuuntelen televisiouutisia ja pitäisi lapselle lukea lapsuuden (4/1979) TERÄSMIES lehteä, jossa Teräsmies kantaa toista Teräsmiestä. Jo silloin minä vihasin ihmisiä. (en kaikkia, en todella, mutta usein, jos ne sen ovat ansainneet. Sitä saa itsensä transsendoitua (oma termi) tunteettomaksi.) Nyt on merkit "KUKA PELKÄÄ POLITIIKKAA" - "HATE".

Pitäisi lähettää viesti Aasiaan, että nyt minä alan -- I start to shine now. Sitten JOS olohuoneessamme on aasialainen toimittaja, niin ajatteleeko äiti, että mitä "Kylä" puhuu. Kerran olin hänen kyydissään matkalla kaupunkiin, kirjastoon - joka piti minut selväjärkisenä (suomalaisellehan selväjärkinen merkitsee - ei humalassa) - ja ajattelin, että jos olisin PAPPI, hän ei voisi olla minulle pisteliäs. Äiti joka oli koko lapsuuden töissä. Niin tärkeää se grilliruoan tekeminen ja myyminen oli. Ja sitten kylän juttujen takia keskiviikkoisin tanssimaan ja sieltä grillille. Ja ne rahat, mitä niillä tehtiin? Juttuja lehtiin, niitä isä joskus teki.

Nää on aina mielenkiintoisia:
- johan minä sanoin
- enkö minä jo sanonut.

Herra Khanille (sille toiselle) minä selitin mitä merkitsee : HYVÄ, HYVÄILLÄ, HYVÄILLÄÄN.

SATTUU OLEMAAN (it hurts to be) (it happens to be) (tuo ensimmäinen on vain huono kääntökone). niin, että kun tullaan "ELÄMÄNVIIVALLE" niin kumpikaan ei minun hoitajani tai minun äitini tule sanomaan mitä minun pitäisi tehdä. "Voi kamala, olet miettimässä LTO-opinnäyteytötä" kun lääkäri on sanonut B-lausuntoon, että "ON VALMIS LASTENTARHANOPETTAJA" - voi kamala. Ja KUNTOUTUSTUELLAHAN sinä jo olet. Pikkusen - mutta minne valitat? Minä kertaan nyt vähän, että ymmärrätte miten paljon satuttaa, jos kerrot ja jaat sinulle juuri silloin tärkeän asian ja ainoa vastaus on, että ne lääkkeet...Joo, ei kun katso sinun kanssani ei tarvitse iloita, koska sinä olet SAIRAS, sinä olet POTILAS.

Sattui minulle hassu juttu kotona. Olin laittamassa eilen - sunnuntai kuuntelemaan Radio Deitä (kuuntelen puoella korvalla UUTISVUOTO ohjelmaa, se selittää jos tulee vihreitä/virheitä). Radiossa oli virta, siinä oli valo - kääntelin asemaa ja hupsista huijaa, kuului keskikova pianomusiikki. Eli aseman olisi pitänyt vaihtua sen aseman osoittimen mukaan. Ei vaihtunut. Ajattelin, joku nyt olen tullut hulluksi eli että tuo ääni on nyt jotenkin vikaa. Seuraavaksi ajattelin, että se on sitten joku yliluonnollinen ilmiö - mihin en usko. (Ja Jumalan olemassaolo ei ole ihmisen "mitattavissa" oleva asia. Silti hän on. Mutta ei "Olemassa" tavalla jonka me voisimme koskaan havaita) Selitys oli yksinkertainen, kun tarkastelin ympäristöä. CH oli pistänyt television olohuoneessa päälle ja se ääni kuului sieltä.

"Juo rukka, tyttö märkätukka kusirukka, kuusi sirukka"

Aikuisten asiat olivat aina enemmän.

"Neiti työ, Neiti yö, kenen sydän sulle lyö."

"Salaa palaa, kuuta valaa" "Lukee hiljaa Kalevalaa"

"Äiti Yö, Pyhä Työ"

Wine? No thank u, one muslim man is Mine.

THEATER?? YES THANK YOU, IT IS THEÉTRE AND IN THE END THE PLAYERS ONLY CAN FEEL THE EMPTINESS OF MY POOR CHILD INSIDE ME. NO REASON TO CELEBRITE.

Shame on u publicity, my heart is not pitty, my face is not pretty. I am not a Kitty.

"Joisin, toisin, onnen soisin, sinut katsoisin. Sitä sanoisin."

THERE IS ONLY ONE PERSON I WANT, AND HIS NAME IS AMER SUHAIL KHAN. CRIME REPORTER. Tämä on JÄNNITYSNÄYTELMÄ ei RAKKAUSTARINA. Kertoohan tuon jo sekin, että kun KATSON S/M Pubin yläpuolelta tietä, siellä on STAGVÄGEN. Jumala suo nyt minulle lyhyen hetken "loistaa", mutta niihin valoihin en jää.

Tai ehkä ei. Olihan oireidenhallintakurssilla joku mennyt niin sekaisin, että oli luullut olevansa Nightwishin uusi laulaja.

Hyvä paha
hyvä haha
paha raha.

Hyvä raha
pyhä raha
köyhä haha.

Minulla on televisio (tosi vanha) - kadulta löydetty vanha kukka ja Bangalore-teetä.

SEN JÄLKEEN KUN NE SIELLÄ GRILLIN ULKOPUOLELLA HUUSIVAT JA SÄRKIVÄT SUURET LASIT JA POLIISI TULI PAIKALLE JA MINÄ TAKANHUONEESSA EHKÄ 4 VUOTIAANA ITKIN, MINÄ EN SUOMALAISEEN SORMELLANI KOSKE. PUKEUTUU HYVIN SAA HYVÄÄ RAHAA MENESTYY, EI VÄLITÄ MAAILMASTA, KATSOO VAIN TOISIA JA PELAA PELIÄ, ETTÄ KUKA TÄSSÄ ENITEN ON MENESTYNYT. JA KUN SILLE JOTAIN PUHUU, SE SANOO:"ÄLÄ HÖPISE" "NO ANNAHAN NYT OLLA" HÖRPPÄÄ LISÄÄ OLUTTA. ODOTTAA HYVÄÄ PALVELUA PEDIN PUOLELLA, PUHUU NAISEN SAAMISESTA VAIN SIIHEN SÄVYYN, ETTÄ SAIKO SE PESÄÄ, EIKÄ KUKAAN KAVERI KYSY, ETTÄ TULIKS SILTÄ, SAIKO SE ORKUT. SELLAINEN ON MAAILMA. JA NIILLE KIVOILLE, HERKILLE SÖPÖILLE TYTÖILLE (KUTEN LUKIOIHASTUKSENI VAIMOLLE) PITÄÄ OLLA KILTTI JA KIVA JA VÄHÄN VAKAVA JA SOPIVASTI RUNOLLINEN. SE JOKA ON SÄRJETTY, MENEE MISSÄ ON SÄRJETTY. SIELLÄ NE EI SANO:"OLETPA OMITUINEN" SIELLÄ NIITÄ TARINOITA ON. SIELLÄ NE ON JOUTUNEET MIETTIMÄÄN - VAIKKA NIILLÄKIN SE OLUTTUOPPI ON. MUTTA NE TIETÄÄ, ETTÄ IHMISÄ EI VOI OMISTAA. NO VALTIO VOI. PASKAVALTIO. MUTTA SINNE MINÄ EN MENE. YRITÄN SAADA JOTAIN TÖITÄ, ETTÄ SAISI VÄHÄN RAHAA, ETTÄ VOISI OSTAA KIRJAHYLLYYN PLATONIN VALTION. SITTEN ARISTOTELEEN TEOKSET. JA KILTTI KIRJASTOHOITAJA KEKSII, ETTÄ SINÄ OLET TAITEILIJA. PASKAKÄTILÖ PÄÄTTÄÄ, ETTÄ OLET HULLU. (myönnetään, se on hankala kestää se "alamäki". Silloin on niin yksin, eikä tiedä onko tehnyt oikeita asiotia vai loukannut ihmisiä. EI IHMISIÄ SAA LOUKATA, VAIKKA NE OVAT TEHNEET VÄÄRIN. NIILLÄ ON RAHAA, NE VOI OSTAA MITÄ VAAN. MUTTA EI SYDÄMIÄ.

Ja Jumala kulkee mukana. Yksi "koo" tukiaseman chatissa yritti loukata viittaamalla siihen kun olin kertonut, että Ismo Alangon äiti (lausuntataiteilija, luin jutun yhdestä lehdestä) oli siellä. Puhui Alangosta - ja PAM! Minulle tuli kotityöntekijäksi perhetyöntekijäkis Alanko.

"Mustaa muistaa, päätä puistaa, nimen kuiskaa" - nuoria täytyy ohjata. NOW STOP, WRONG STEP. DO THE PEP, SISTER KNOW.

Facebookissa tuli kaveriksi OLUWASEYe, Victorin veli.

Tukiaseman chatiss myös... no joo. Pitäisi sanoa:"I feel rage as when I was 15." Siinä se olis tarina, jossa UHRI SANOO, ETTÄ SE OLI MUN SYYTÄ, ANTEEKSI. MItäpä se mies olis välittänyt minun saavutuksista, jos niitä ois arvostaneet sen mielestä hullut ihmiset. Olisiko se sitten ollut valmis ottamaan sen tietokoneen siellä Joensuussa, joka oli minun (tietokone minun, ei Joenkuu) - ettei se "paha poliisi" sitten ehkä valehdellutkaan - tai käsittänyt väärin. Onneksi tosiaan on päiväkirja, siitä näkee mitä on tapahtunut ja mitä päätöksiä on tehnyt.