....vaikkei minusta elämänkatsomustiedon opettajaa tulekaan.

Raamattu?
En minä tähän usko. Analysoin vain. Siihen uskon, että oli Jeesus ja kuoli ja oli Jumalan uhri, joka lopetti kaikki uhrit. Olisi mukava asua Jerusalemista (uskokaa toki, tätä minä haaveilen OIKEASTI enkä vain kirjoitaa MIELIKSENI) ja analysoida, miten (kaikki uskovaisethan haluavat Jerusalemiin, tiedä vaikka Jeesuksen varjo olisi pyyhkäissyt jotakin seinää ja tienpätkää.) moderni juutalaisuus on - miten kristinusko on vaikuttanut juutalaisten elämään, sillä onhan se. Ja onko tämä tärkeä kysymys (ollenkaan). "Katoamattomuus", "kuolemattomuus" - tai itse asiassa tuo oli Timoteuksen kirjeessä, kukistanut kuoleman. "Kukka" - "kukistanut" - CH:n käyttämiä sanoja, tuo ensimmäinen. "Kukittanut" on kai se oikeampi.

Päiväkirjani tietää synkän ja pimeän totuuden minusta. Se ei ola kaunista luettavaa, mutta se on pakko kirjoittaa, muuten en pysy kartalla omasta elämästäni. Ratkaisut on tehty joskus. "Totuus on toinen" - tuo sopisi jo filosofian esseeseen. Ehkä otan sen, vaikka se tähän syntyi nyt. Ehkä 20 min käytin graduun tänään, sitten tuli olo, että tämä on sittenkin niin helppoa ettei jaksa.

Muistattehan - ei Pelle Miljoonan vaan Eppu Normaalin kappaleen:"Vain tahroja paperilla, älä siis suutu, ei niistä asiat miksikään muutu." JA PASKAT! Kirjoitus voi muuttaa maailmaa. Sanokaa nyt te, mitä väliä sillä jos rakas ihminen on toisessa huoneessa samassa asunnossa tai sitten 5000 kilometrin takana jossain kaukana tuolla? Ei mitään eroa, paitsi että sille 5000 kilometrin takana olevalle imiselle ei tarvitse tehdä ruokaa eikä siivota sen jälkiä. Se vain, että ei kuule että minkälaista musiikkia se kuuntelee. Mozbach - ehkä jotain klassista, mutta toivottavasti ei. Ja heti kun tuohon pihalle tulee moottoripyörä ja mies - niin minä unodan sen.

On syksy ja edessä talvi. On aika miettiä satua. Sitten hän jo kohta on 17 vuotias, iso poika. Mutta olenko osannut kasvattaa hänet oikein, niin että housut eivät lökötä ja että ihmisiä pitää auttaa silloin kun ansaitsevat sen. Että ei anneta kättä sellaisesse purevalle - niin, poikani puraisi minua - ja sai kyllä "tuta", että miltä se tuntui. Ja että suurin kaikista ei olekaan aurinko vaan se mitä on. "Mutta onko se suomalainen Jeesus", sitä hän kysyi. En minä sitä tahtonut, tässä vain kävi niin kuin normaalisti, että lapset tekevät, mitä äidit olisivat tahtoneet, sillä minä en mennyt sinne teologisen pääsykokeisiin vaikka kirjan luin (Parantava keskustelu) - muista oliko syynä sitten se, että en uskonut että minä rahallisesti kykenisin sitä opiskelemaan vai mikä. Minä luulin, että pappi voi auttaa ihmistä. Kun psykologiassa on vain teoriat - ja millaisia teoriota: minulla on muutama 1930 - luvun psykologian kirja. Epävakaa tiede, sanoisin.

Minulla on RUOTSALAISTEN 1970-LUVULLA tehty KALEVALA-koru, ja minä en tänne asuntooni ja elämääni ota yhtäkään ongelmaihmistä, joka toistaa lapsuuden juttujaan. En minä oikeastaan sitä moottoripyörämiestä kaipaa. Minä kaipaan itselleni moottoripyörän. Ja ystäviä. Ja edelleen uskon teatterin parantavaan voimaan. KUMPI. MUUTOKSEN TULET vai MUUTOKSEN TUULET? Ajattelin päiväkodista tullessani, että olisi hyvä yleisönosastokirjoitus HS:ään: MITEN ME YHTEISKUNTANA REAGOIMME MAAHANMUUTTOON. Mutta en toki jaksa sitä kirjoittaa, koska yhtään en tyhjää työtä tee ja sen jälkeen "marmata" että mitä kukakin on ja mitä kenekin pitäisi....

sitten kun on viimeiset ratissa (ns.) niin on vain ajatus, että minun pitäisi ja jaksanko. Aika tuttu hyvinkin monelle. Henkinen aherrus ja fyysinen lepo - vai niin. Entä ne teot kun oppilaat tekevät ja miettivät, että opettaja ei huomannut....karttakepillä minun isoisäni lapsi opetti. kovinkaan pedaogista. ja löi isääni, kerran oli antanut selkään, kun oli tullut kakat housuun hiihtäessä. Jotkut häntä ehkä kunnioittivat, minä ja lapseni emme. Ukin vaimo kai oli taiteellinen ja lauloi paljon. Että Bundlen kunniaa, mutta se taisikin olla äidinpuolelta se "verenperintö". On se kuitenkin kauniimpi sana tuo Bundle kuin Buddha. Uddhan voimaa!

Kodin siisteydestä se mies ajatteli että yhteiskunnan arvostus tulee - jos osasi noin pitkälle ajatella. kausittaista se hänen rapin kuuntelemisensä. ** Niin yksin minä siellä olin - ja sitten huusin Jumalaa. Voimallaan kantaa, jopa rakkauden portaita, vaikka niissä horjun, enkä tiedä olisiko se egyptiläinen kuningatar se "ihanne". Kokonainen kansa rakastaa sitä ja se tahtoo vain lihallista miestä...?

KUUSI-KUUSI-KUUSI - vai Suomessa kuusipuun kolmeen kertaan näyttäminen voi merkitä myös jotain pahaa.