Nyt meillä on HIMS-kissa, eli HIMS/KATTI. Se on Tiimarista ostettu lähinnä kai keraaminen pikkuinen kissa, jonka "turkkina" on sydämiä. Sen saa pyytää avuksi sitten kun äiti on vihainen ja suuttunut (yllättävää, miten suurta suuttumusta lapsi ei pelkää....häpeän...).

Illalla oli jälleen ongelmia unentulon suhteen, niinpä otin ketipinoria lisää 400 mg ja se toi unen n. ½ h jälkeen. Istuin äitini seurana olohuoneen sohvalla, hänhän oli menossa Tartoon yhdessä Lassinsa kanssa. Keskustelumme meni kutakuinkin näin. Minä:"Victor löi. Jos mies lyö, niin ei se enää rakasta." Äitini:"Mitä se on se rakkaus? Se on vaan HAAVEKUVAA se rakkaus." Näin siis sanoi nainen, joka käy kyllä kirkossa, omistaa Raamatun, huokaisi miehen perään kirkossa, että marjakaveri - ja sai sen (kertoi isän naisystävä) ja jolle vahingossa väitin, että RAKKAUS ON JUMALA, kun luin androidin Holy Biblen vähän väärin - ei siis:"Love is God", vaan:"Love is of God." Ehkä esittelen hänelle 1 Joh 4:8 kohdan:"Joka ei rakasta, se ei tunne Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus." Tosin, äitini mielestähän ei pidä miettiä liikoja. Menee vain sekaisin. No mutta ehkä ihmisen elämä on joskus niin solmussa, että pitää miettiä "liikoja". Hän siis tosiaan kysyi, että mitä se on se rakkaus, ja kerroi hänelle, että voi kuule, minulla on siitä parikin kirjaa. Tarkoitin tietenkin sitä Erich Frommin kirjaa Rakkauden vaikea taito, jonka joskus n. 20 v. luin. Niin helppo kieltää Jumala, eikö niin. Vaikea myöntää, että JOS MINÄ EN TIEDÄ JA TUNNE MITÄ SE RAKKAUS ON, NIIN MINÄ EN ITSE OSAA RAKASTAA. Ja siitä se alkaa. Ehei, en minä häntä jaksa enää. Tosin, koko illan oli kyllä ihan hyvä TUNNELMA, ei siinä mitään. Auttelee kotihommissa ja sillä tavalla. Toi CH:lle tekemiään kintaita. Söi paistamaani kalaa. Ei arvostellut mitään.

Ja tänään tapasin tulevan entisen aviomieheni Victorin, joka tuli toisesta työstään Cumulus-hotellilta, jos jaksaa sitä Itellan lisäksi tehdä. Sama VILLI ja HURJA afrikkalainen johon Joensuussa ihastuin, ne silmät eritoten. Mutta ehei, en minä niin paljon rakasta, että minua saisi huonosti kohdella. Tai rakastin, mutta se loppui pahoinpitelyyn. Minä en vaan avioliittoani kadu. Vanhainkodissakin vielä muistan syyt ja tapahtumat koska en sitä alkoholia käytä. Voitaisiin sanoa, että tämän liiton perustavimmat asiat olivat rikki mennyt valkoien polkupyörä ja KODIN KUVALEHDEN yksi artikkeli. Niiden takia sitä naimisissa oltiin. Käänsin Victorillekin tuon 1 John 4:8. Ehkä hän löytää jonkun kivan afrikkalaisen naisen.

1 Joh 4:7 [...] ja JOKAINEN joka RAKASTAA, on Jumalasta syntynyt ja tuntee Jumalan."

-maailma on siis ihana paikka elää ja tutkia.