Tutkiskelin eilen Raamattua, se sai alkunsa kun luin pikkuista valkoista 1938 suomennos Raamattua CH:lle, joka mieluummin kuunteli sitä kuin Heikki Salon lastenlauluja, joita olimme lainanneet kirjastosta. Tutkiskelin kirjaa sitten enemmän ja etsin englanninkielisen Raamatun androidiltani, johon sen olen ladannut. Niinpä tutkiskein, mitä Raamattu tällä kohtaa sanoo rakkaudesta (ja nämä jakeethan ovat ihan löpölöpöä kun ne otetaan ulos tulkintakontekstistaan kyllä, mutta kauniita) - 1 Joh 4:7 suomeksi :"rakkaus on Jumalasta" ja saman englanninkielisen kohdan 1 John 4:7 luin, että "LOVE IS GOD". Tutkin kohtaa tänään uudelleen ja kyllä siellä vain lukee:"LOVE IS OF GOD". 1 Joh 5:21 "Lapseni, pysykää erossa vääristä jumalista" - ja minä juuri huolimattomuuttani olin tehnyt itselleni - ja ehkä jollekin toiselle (?) väärän Jumalan - RAKKAUDEN. Voi vain todeta sen, että kehenkään tässä maailmassa ei voi luottaa - vähiten itseensä.Vuoden 1938 suomennnos sanoo, että -kavahtakaa epäjumalia-" Siis minun opetuksenani tässä:"kavahtakaa rakkautta".

Niinpä, totean nämä asiat ja pistän Raamatut takaisin kirjahyllyyn. Ehkä viisaana ja koulutettuna teologina olisin huomannut tämän asian siinä vaiheessa kun olisin kieltä tuntevana tutkinut asiaa kreikka/latina Raamatusta, jonka toki omistan. On koko loppuelämä aikaa tutkia Raamattua, ei tarvitse höyrytä, että tiedättekö ja uskotteko ja sun muuta.

Kuuntelen radiosta RONDO-radiota, kuuluu paremmin kuin sama tietokoneelta. Asunnossa on siivottu kun Alanko ja Veera kävivät. Veera opiskelija, saattaa olla, että HÄN ei pistänyt leluja roskikseen. Pissan haju lähti vessasta kun pesin sen kloriitilla. Klassisen musiikin lisäksi minulla palaa suitsuke, joku hyvä - ordoks. tuohustelineessä, jossa on enkeli.

Ei se Raamatun kohta puhu ns. "ihmisten välisestä" rakkaudesta, se puhuu seurakunnan sisällä vallitsevasta rakkaudesta. Mutta joku "janoinen sielu" voi saada siitä lohtua. CH näki Amerin kuvan facebookissa. Hän näki myös Jani Toivolan kuvan ja tykkäsi kovasti. Itse olisin äänestänyt Toivolaa - eduskuntavaaleissa, mutta hän oli minun kannaltani väärässä vaalipiirissä. (Bruch, Max: skottilainen fantasia op. 46). Tähän minulla ei ollut lapsena mahdollisuutta: musiikkiin. Musiikkioppilaitoksessa piti käydä, mutta kotona ei klassinen musiikki soinut. Yöllä oli hankala saada unta, katsottiin vielä STATUE OF LIBERTY / VAPAUDEN PATSAS, josta CH oli kiinnostuntu - netistä. Sitten kun CH oli nukahtanut, kuuntelin The Heartbeat of Pakistan radiota androidilla. Helpotti hieman. Paistoin kalan, tänään sitä on taas hyvä syödä. Äitini tulee käymään yhdeksi yöksi ja sitten menevät Tartoon. Tulee takaisin lauantaina. On se vaikea elää paikkakunnalla, jossa juorukellojen kieli käy nopeaan ja kaikuvasti. Jokainen "askel" tiedettävä tarkasti. "Missä se sitten se ja mitä se sitten se - ja niinkö siiinä sitten kävi...."

Onneksi CH alkaa jo olla aika iso poika. Hänestä on seuraa ja osaa keskustella kanssani.