Saimme tukiperheen. Saan "lomaa" yhden viikonlopun kerran kuukaudessa. Menemme 12..3. tutustumaan perheeseen. Siellä ei ole lapsia, joten markkinoin tämän CH:lle niin, että tämä lapseton pariskunta tahtoo lainata häntä juuri siksi, että heillä ei ole lasta. Ehdin jo kysyä asiaa aviomieheltäni (MILLOIN!!! ne avioeropaperit tulevat??? olisi jo  aika!! 6 kk on JO kulunut!) ja hänellä ei ollut juurikaan mitään sitä vastaan - änkytti vain sille hieman, kun perhe on suomalainen.

Täytyy ohjeistaa perhe lapseen:
- tykkää enemmän "tyttöjen jutuista" kuin poikien jutuista (--> prinsessat mieluummin kuin autot!)
- iltarituaaleihin kuuluu kaakaon saaminen. Muuten ei tule uni.
- nukkumaan mennessä täytyy saada kuunnella äänikirjaa (joka ei valitettavasti ole yhtä unta antava kuin minun - äidin - kertomat tarinat) (nyt hauskin äänikirja on on ollut "Fedja-setä, kissa ja koira". Lapsi on antanut raikuvia nauruja sen vitseille).
- Kun osaa ja tietää Liisa ihmemaassa ja Peppi Pitkätossu tarinat ja jakaa niitä niin pärjää pitkälle.

- lapseni on 80 % ajasta TOSI KILTTI (esim. tänään kysyi:"Saanko äiti syödä suklaamunan?" kun olin sen jo hänelle antanut. ---tosin vähän tämän jälkeen veti minua tukasta, en muista miksi...) ja hänen kanssaan voi lähteä myös kodin ulkopuolelle. Ei "karkaile" minulta eikä muilta.

* Syömisen suhteen voi olla ´ronkeli´. Lempiruoat: lohi, kaikissa muodoissa (mutta EI kalapuikot) sekä tonnikalapasta. Syö myös salaattia mielellään, kunhan se ei kitkeän tai pistävän makuista.
*****************************

Ihmettelin ensin, että mitä ihmettä minä teen ilman lasta koko viikonlopun, mutta sitten kun oli kulunut puoli päivä keksin mitä: Voin avata hyvällä omalla tunnolla tiedoston,  johon suunnittelen ROMAANIA (nimellä "Ipi" tai "Perintö"). 2) voin käyttää koko viikonlopun graduuni!! 3) voin käydä TEATTERIESITYKSISSÄ.(Kom-teatteri? Kansallisteatteri?) 4) minulla on aikaa ystävilleni aikuisten oikeasti, kun lapseni ei ole mukana eikä minunkaan tarvitse välttämättä kiirehtiä kotiini niin, että olen pedissä (mielellään jo unessa) klo 22. Ja jos mikään näistä ei vielä ole kyllin niin voin katsoa televisiosta elokuvia, joita sieltä tulee - toivoen tietenkin, että ne olisivat ne minulle mieleiset. Kuten tänä viikonloppuna Dan Brownin kirjaan perustuva "Enkelit ja demonit" (la klo 21). Koska CH on luonani, yritän keksiä, että kuinka sen saisin katsoa. Ilmeisesti luemme Harrry Potteria päivällä, jotta ilta olisi hieman vapaampi luku-urakalta. K-citymarketissa oli Potter-boxi, kaikki elokuvat hintaan 49.95 €. Siis todella houkuttelevaa, mutta minulla ei ole siihen varaa. Jos nuo 8 elokuvaa olisivat olleet esim. 34 €, niin olisin jopa voinut ostaa. Haluaisin ne elokuvat, mutta ehkä vielä ei ole aika, koska en ole edes varma, ymmärtääkö CH kirjoistakaan kuinka paljoa. Ja jos ostaisin leffat "varastoon", niin kuka takaa, että näiden tallenteiden toisto olisi sitten siinä vaiheessa tämä sama dvd-systeemi kun hän on siinä iässä, että tahtoo elokuvat katsoa.

Minulla oli varaa tänään ostaa (kävin virastoissa, pankissa ja autoin miestäni) Lindexiltä musta 3XL-pusero hintaan 14,95 €. Aina jos tahdon vaatteita menen Lindexille. Vuosaaressa ei ole H&M:ää ja Seppälän vaatteet ovat hivenen ylihinnoiteltuja. Muuhunhan minullla ei ole varaa kuin halpeketjuihin. Kirpputorilta en osta vaatteita, koska en löydä sieltä kokoja. 3XL:ää kai kertoo, että olen iso. Onneksi sentään lapseni sanoo minulle joskus monta kertaa päivässäkin, että olen ihana ja kaunis . Jahas, lapseni juuri kertoi minulle Disneyn Tuhkimoa katsoessaan, että tämä ei ole romanttinen satu. Prinsessa ruusunen kuulema on hyvin romanttinen.

Vasta nyt tuli mieleeni, että voisinhan minäkin kutsua ihmisiä kotiini vierailulle kun olen huoneeni haltiatar ilman lasta.