Hetken elin huiman jännityksen vallassa, kun äitini oli CH:n kanssa soittamassa sille naiselle, jolle tekstiviestinä lähetin viestin, että äitini oli sanonut kaupunginjohtja Saatsin olevan etunimeltään SAATANA PERKELE. ([tämä saattaa olla toistoa, mutta] psykiatriselle sairaanhoitajalle en voi tätä kertoa, koska hänen mielestäänhän äitni on HOITAMASSA täällä ASIOITA ("et oo rikkaa ristiin laittanut, kaikekn olen tehnyt", sanoi tänään.) - että eihän nyt rakastava äiti TOMMOSTA PUHU, sinä olet varmaan psykoosissa - ja taas joko osastolle (huom., olen ollut POTILAANA vain kerran osastohoidossa ja hoitajana harjoittelemassa muutamall osastolla). Onneksi miellä käy mukava lastensuojelun järjestämä varhaisent työn tekijä (tämän siivoaisen takia) - ja hänelle voin kertoa kaikki tekemiseni hyvin. Nimetlän ALANKO.  Joten jännitys oli valtaisa, kun pelksin, jos tämä nainen, tämä isäni naisystävä, jonka entinen aviomies monesti oli huutanut kotiin BOMBA:lta tullesssaan, että nyt hän tappaa vaimonsa. Ettei tuo nainen äidille mene kertomaan mitä äidistäni olin hänelle kertonut. MIKSI? Koska olen väsynyt myös siihen, että hän TORJUU MINUT. Mitä tahansa näytän hänelle ja yritän "saada mukaan" - se on EI. Niin juu, totta kai "maanisen ihmisen" vääriä juttuja. Ja niinpä olen sitten TÄMÄN JAKSON jonka hän on täällä "ollut ihan kuin isäni" - ja ne muistot, mitä olen joutunut kestämään näiden ihmisten taholta ovat tulleet arkitajuntaan. (ihmeellistä kuinka muisti toimiikaan, sanoisin jos saisin sen pätevyyden opettaa psykologiaa) Siksi onkin helpompi sanoa sille psykiatriselle hoitajalle, että niin: nyt tiedän mitä tarkoittaa, että lääkkeellä on MIELTÄ TASAAVA VAIKUTUS. Ja että tämän kerroin myös äidilleni. KOSKA MINUNHAN TÄMÄ SAIRAUS ON - siis minun vikani mitä teen....(?).....hän tekee kaiken oikein, koska EI OLE SAIRAS tällä tavalla. *** Tämä on julmaa ja ankara rangaistus, en tiedä onko hyvä tuo toivotus, että "hyviä eläkepäivä"...sinne P-K:n kaupunkiin vain.

Hän oli HURJAN VIHAINEN, kun toin kirjastosta Jari Tammen KIROSANAKIRJAN. Eiköhän se niin ole, että SUURIN OSA suomalaisista tuntisi minut POIKANI ÄITINÄ, eikä "grillinpitäjän tyttärenä", jos ken sitä HESARIA on lukenut joskus sillon ja oikeana päivänä. Ja suurin osa kotikaupunkia naisena, joka sanoi näytelmässä:"se merkitsee: Jumala meidän kanssamme."

Joskus sitä toivoo, että puhelin soisi ja siellä olisi joku muu kuin aviomies, lehdenmyyjä, äiti. Se voi tapahtua joskus, en menetä toivoani. Se voi olla kuka tahansa ihminen, joka on tuttuni jostain. Tahtoisi soittaa, soittaisi. Joskus sitä toivoisi olevansa niin unohtumaton ihminen, että.... Mutta sitten on tämä elämä internetissä, yli valtiorajojen ja maiden. Mutta sitten kun ottaa itse yhteyttä toisiin ihmisiin ahdistaa, kun ensimmäiseneä pelkää, että he pitävät hulluna ja ovat huolissaan ja miettivät "pitäisiköhän"....*** oli kerran aika jolloin minunkin asunnossani pidettiin biletiä. Juhlittiin. Se aika nyt vaan ei enää onneksi palaa takaisin. Mutta ah auh ja voih se vapaus! Kaipa minä ikävuodet 15 - 19 olin onnellinen, koska ei tarvinnut asua vanhempien kanssa ja sai tehdä töitä heille palkasta.

JOS OTA - JO SOTA
KATSOTA - *****KAT SOTA
(nyt ei jaksa miettiä, mikä tavu tuohon "kat" sanan eteen...)
(PAI?, mutta mikä sana loppuu PAI-tavuun?)

Miinun elämäni täällä Helsingissä muuttui heti kun menin kirkkoon (Vuosaari) ja papin viereen istuin ja  hänen kanssaan puhui ja hän pyysi minua näytelmään tulemaan - ja miehini antoi minun mennä sinne. Ja sain esittää punkkariuskovaista. --- joten hoitajani Kati on nähnyt Hesarista sekä sen näytelmäjutun sekä minun poikani kuvan. Ja minun elämäni muuttui kun uskalsin (sisusta se kiinni on) mennä tapaamaan erästä henkilö johon tutustuin netissä.Uskallanko, onko minussa rohkeutta tavata myös henkilö, johon olen tutustunut netissä, mutta joka on toisessa valtiossa. Sillä tapaamishetkellä ajattelin, että hän on se ainoa, joka voi minua ymmärtää (äitini sanoi, että ei ymmärrä. Ei ymmärtänyt isääni eikä ymmärrä minua - ehkä vika on hänessä?)

Puhelu on kestänyt kauan, ainkaan vielä tuo isän miesystävä ei ole sanonut mitään....