Tällaisen tekstiviestin (lyhennetty) lähetin "entisen elämäni" "suurelle" rakkaudelle: "NÄD YSTÄVÄKIN IKÄVÄT SYDÄN" on palindromi. MIkä hauskaa? Kun viimeksi kävin kirkossa, siellä alkoi kuoron laulamana Pave Maijasen IKÄVÄ kappale - saman kappaleen HÄN mainitsi 20 vuotta sitten kesäleirillä. Juku mikä mies. Seillainen mies, joka ei huomaa minua, sitä tyyppiä, mutta hän huomasi. Nyt sosiaalikasvattaja nuorisokodissa - siis: ja minun TARKOITUS päästä opettamaan nuoria, joita kyllä rakastan. Ja kaapissa paita viemäni paidan tilalle. Se paita oli kyllä rakas, ja niin oli sen entinen omistaja. Minut "ohjattiin kotiin" aiemmin kuin muut, vaikka olisin kyllä pärjännyt, jos olisin saanut KIRJOITTAA välillä, mutta EIHÄN TUOLLAISILLA KESÄLEIREILLÄ mitään dramaturgisia opeteta. Sinne riittää pari ammattiin valmistunutta näyttelijää ja tolleen. Ja tämä (s.1958) mies HÄMMÄSTYTTI minut kysymällä, voinko minä 19 v opettaa hänelle teatteria - kun olin ryhmiin jakamistehtävä. Ja kuin olla - en päässyt sinne "paremmalle" puoelelle : Otso Kauton (ks. Quo Vadis) ryhmään ja muutenkin oli hankalaa. Ja etc., jne. Otan takaisin, että toivoin pahaa kun ei vastannut facebook-viesteihin, tovoin siis Krishnalta.

Käytännössä Levinas on yksinkertaisat ja olen harjoittanut sitä koko elämäni.

Tuosta palindromista piti miettiä eteenpäin:

NÄD YSTÄVÄKIN IKÄVÄT SYDÄN
SINÄ D YSTÄVÄKIN IKÄVÄT SYDÄN IS
ISEMÄD YSTÄVÄKIN IKÄVÄT SYDÄMESI

tuo keskimmäinen mielestäni se paras.Sen kesäleirimuiston kanssa oleminen helpotti niin paljon viime kesänä siellä TURVAKODISSA olemista. Mukanani oli nimittäin tunne, että "heille" (hän ystävystyi sen miehen kanssa, joka oli sitä edellisenä vuonna ollut minun kanssani samassa näytelmässä. Näytelmässä "hän" = hän roolinsa TAPPOI minut. Siis kyllä: olen "kuollut" lavalla) oli tärkeää, että voin hyvin.

Olen siis ollut paikassa, jossa kaunis Krishna-taulu. Jumalalle mikään ei ole mahdotonta, ei edes se, että JOKAINEN USKONTO vie perille. Ei ihminen sit voi käsittää. Minunkin pitäisi kirjoittaa esseeseen varmaan, että VÄITÄN, ETTÄ LEVINASILLE SINÄ ON KÄSITTÄMÄTÖN. Sitä ei oteta "käsittein" (ja kuinka nyt haluaisinkaan lukea Platonia). Toinen ihminen (tämä on MINUN VÄITTÄMÄNI MUKAAN Levinasia, Emmanuel) on yhtä käsittämätön kuin on Jumala. En vieläkään voi käsittää, kunka lapseni tahtoo alkaa palvelemaan Jumalaa, jotta saisi kertoa ihmisille Jumalasta "Ja kun minä hätäni keskellä huusin Jumalaa avukseni hän tuli luo / ja antoi minuun voimansa ja rauhansa."(Eija A.) "Ja hän teki minusta - kuin lapsi joka raiskataan, ja joka voi ajatella ainoastaan luojaansa. Jos raiskaaja on isä ja siitä ei saisi koskaan ikipäivinä puhua. Ja vain Kristus näkee sen. Ja Kristus kirkkaudellaan tuo lapseen takaisin rakkauden. Monet turhat itkut alkoholin tai itsekkäiden ihmisten takia. PYHÄ TULI EI POLTA. SE ON KAPINAA JA VAPAUTTA. Yksi laki ei estä rakkautta, joka on."  Ja sillä rajalla joka erottaa hyvät ja pahat, siellä joku "lokeroi" ja kun muotit ovat valmit astuvat esiin ne paljasjalat jotka eivät KOSKAAN koskaan alistu. *** Minä päätin jo lapsena, yksin mikä minusta tulee. Ja aikuisille olin vain lapsi. Jonkun ja joidenkin lapsi. Pyhä Yksinäisyys. Ja sitten nää SAATANAN IDIOOTIT kuten Joensuussa "kirjallisuusterapiaa" pitänyt Piia kuvittelee, että JOS MENEN PUHUMAAN JONKUN MIEHEN KANSSA TAHDON HÄNEN KANSSAAN SÄNKYYN. Että voi voi kun se yksi "kirjailija" (pienkustantamo Ilias oy) on HOMO, että voi voi. OLEN PELASTUNUT! OLEN HELSINGISSÄ!

Tätä keskustelua ei ole käyty, mutta näin se käytäisiin:
CH:Äiti, mistä tietää, että Jumala on
ÄITI: Jumala elää ja toimii maailmassa, siitä sen tietää.

Heidän "Runosuu"- omien runojen esittämiskilpailu 2000. Tämä "kirjallisuusterapiaa" pitänyt nainen on seurassani, koska joku KOTIKAUPUNGISSANI (siinä ekassa, tää Helsinki on nyt toka) on sanonut, että MINÄ TIEDÄN ILMAISUN asioista - paljon, siin kaupungissa. Hän on naimisissa, tämä Piia, mutta tykkä kun joku taas haluaa häntä - hänhän on rakkauden asiosaa ammattilianen - kirjoittaa Reginaan, saa rahaa. Ja niin sitä sitten ollaan UKRI ry.n kämpässä - hän NUSSII jonkun vieraan miehen kanssa esityksen aattoiltana --- keskittyminen? Mutta tämä Piiahan tuntee TAIDETOIMIKUNNAN jäseniä. Ja hehän "jotenkin" jättävät minut pois kun ollaan tekemässä LASTENKIRJALLISUUS - juttuja (LTO? MINÄ?) Myyvät ruusuja ravintolassa rahaa saadakseen. jne, kyllähän tätä valitusvirttä riittäisi, mutta nyt olen jo poissa sieltä. Toivottavasti heille ei tullut sitä Hesaria, jossa poikani oli. Siis heitä oli kaksi ja kyllä se toinen auttoikin, ei siinä mitään. Ja onneksi minä EN ole TAITELIJA. En vaikka kotikylä antoi sellaisena olemisesta vähän rahaakin. Sehän oli "maailman napa" tuo Joensuu, hah!

Minusta on hauska asia, että urheilutoimittajan tytär asuu entisessa urheilukylässä, vai miten tämä menee? On kylmä. Otanpa päälleni minulle annetin INTIAANITAKIN se on oikein lämmin ja ihana. Uskon, että tuo Krishna, josta jo mainitsin aiemmin tässä tekstissä vaikuttaa vähintäänkin ihmisen psykologisella tasolla, joten en näe siinä mitään toistan (kuin Jäätteenmäki) mitään pahaa. Onhan minulla MORMOONIEN kirjakin (joku kirjoitti mormooneista kirjan, en muista kuka, en muista nimeä - olen siitä aiemmin vuodatuksesta joskus kirjoittanut)  ja eräs runoileva ihminen kuului heidän kirkkoonsa. Aavistin siitä vanhasta miehestä, jonka nimeä en muista että hän kuuluu johonkin suljettuun yhteisöön - ajattelin vaan, että ehkä AA:han, mutta ehkä, en tiedä - jos sekä että?

Täytyy myöntää, että minä olin aika yksinäinen nuorena, kun asuin siinä kaupungissa, johon olin syntynyt. Ensimmäinen poikaystäväkin oli muualla, runoili, oli sivari. -- näen "lentävän hevosen" (= made in Indonesia) Kristianin (noin, sekin tuli) "taikapeilistä". (made in Aasia too).

Jos vaan näkisin televisiosta enemmän Soinia. Kun se argumentoi:"Tätä meidän on puolustettava" "isien perintö" ja pam!