Ja tänään puhuin ensin CH:lle ihan HÖPÖJÄ kun olin nähnyt AFRIKKA-rummun Sörnäisten Fidaan, kuullaksemme sitten, jos aviomies tarvitsee apua asunnon saamisen vuoksi. Sanoin, että nyt isä-A ei saanut sitä ALEKSIS KIVEN ASUNTOA - kun piti puhua Aleksis Kiven kadun asunnosta. Mies siellä oli sanonut soittaneensa kun oli HUMALASSA. Kertoi mies. Huomenna on aika hoitajalle (asenteella:"oireitahan me vaan hoidetaan"????) ja sitten torstaina varmaan haen eropaperit. Mies ei facebookissa tunnistanut veljeään Oluvaseyja koska ovat nähneet toisensa niin monta vuotta sitten. Mieshän tuli suomeen 2004 loppuvuodesta. Lyhytkokoinen, mielestäni karimaattisella asenteella varustettu mies - ja kun se runoilijakin (jonka runokirjat eivät kelvanneet enää 40 snt hinnallakaan minulle Fidasta) meni onnnellisena sen toisen kirjailijan kanssa, jolta en saanut lahjaksi edes yhtä kirjaa vaikka runon siihen annoin. "Kirjoita minusta kirja" sanoo mies - ja sitten kun ghanalainen Gloria on ahdingossa ja pulassa autettavana olenkin enää vain LAISKA, LIKAINEN ja HULLU SUOMALAINEN - ja muuten: kaikki suomalaiset yhtä hulluja - hänen mielestään. Joku kulttuurishokki uskon mutta eipä enää antanut opettaa hänellemitään suomalaisesta kulttuurista, josta tiedän jonkin verran vaikka en ole kulttuurintutkimusta tai perinteentutkmusta opiskellut n------josta pääsemme seuraavaan aiheeseen. FIDASTA OSTAMANI TAVARAT:

- Kauko Mannon: UUDEN AJAN KALEVALA AVAIN 2008, www.edico.fi / Edico Oy / ISBN 978-952-5708-16-5. Ostin koska CH (KRISTIAN) kysyi kerrran, että onko KALEVALA USKONTO. Ja tämä kirja osin vastaa siihen. Tekstiin on sekoitettu sanatulkintaa, jota itsekin harrastan esim. "jumaluus - jumal´uus" + Jeesus mainitaan (mm."Veltto Virtanen kokemuksesta käsin, eli käsitti")

tämä siis ensin tuon AA-sin-sillan takia ja sitten: tämä tärkeämpi jonka pistän seinälle. (maksoi 5 euroa, meillä vähän rahaa, pitää hakea TYÖTÖN-TYÖTÖN-systeemillä ja KUNTOUTUSTUKEA ,joka menee JO ELÄKKEEN ALLE siellä Kelan päässä. ---> Seuren töitä voin hakea vasta sitten kun Ch on koulussa, muuten ei aamulähdöt suju. Ei kuitenkaan ole miestä joka vaatisi, että MENEN JAKAMAAN LEHTIÄ vaikka on 120 kg painoa ja FILOSOFIAn gradu kesken - ja opettajan pegadogiset tehty: (kertaan, joltain päivältä): NIIN EPÄTOIVOINEN FILOSOFIAN OPISKELIJA EN OLE ETTÄ ALKAISIN MOISTA paskaduunia tehdä (loistelias eteneminen "työuralta" grillimyyjästä postinjakajaksi, haha!) ---

---> seinätaulu: "Jeesus on tämän kodin pää; näkymätön vieras; jokaisella aterialla; hiljainen kuuntelija jokaisessa keskustelussa." Väliin tämä voi kuitenkin mennä näin ROKIN VAMMAUTTAMANA uus-neitinä (tällä viikolla) että JEES UUS! Voin vakuuttaa, että ne jotka ovat elämääni jo jonkin aikaa ehkä seuranneet blogini kautta saavat jatkossa jopa vielä enemmän hirvittäviä tilanteita ja jännitystä. Ehkä jopa ystäväni SARI (ei tv aro, ei mitään kohtaktia no connection, hyvä vaan!) tulee hämmästymään ja hän sentään tuli seuranneeksi elämääni jo LUKIOSSA jossa...--- ei muuten no joo...

....ostin myös kolme kappaletta laseja, joissa mielestäni voi pitää myös kukkia. Yritin sitten selittää CH:lle IDEOLOGIAN ja USKONNON eroa (hah-hah-haa...tiedän että jotkut haluavat sanoa "eikös ja eihän ja niin nuorelle ja joohon" - lähes lastentarhanopettajan paperit MINÄ TIEDÄN MITÄ TEEN! Vaikken sitten koskaan niihin töihin - vaan TYÖTTÖMYYSELÄKKEELLE. Niin: n. 5 - 8 päivä (sijaisuuksia) lastentarhassa / päiväkodissa - ja sitten eläkkeelle - ja ilman papereita vielä. Jes. NÄIN sen kuuluukin mennä.) tämä ideologia tuli ns. "tapetille" kun ihmeteltiin Kiinaa. En nyt muista, että menikö se niin että lapsi ihmetteli Jumalaa ja Kiinaa vai mikä oli homman nimi. Olin kuitenkin selittämässä ihan ymmärrettävällä tavalla - kun joku kai leikkijuttu iski päälle. No joo: ideologia perustuu semmoisille asioille jotka ei ole "yhtä hämäriä" kuin esim. JUMALA.

Taidan ilmoittaa tuosta Kalevala kirjasta eräälle tuntemalleni elokuvaohjaajalle (Kalevala/Nurmes) - vaikka hän on liian vanha elokuvia tekemään.

Ostimme Fidasta myös julisteen ihmisen kehosta. Siis luuranko, fysiologiaa ja sen sellaista. Laitetaan varmaan se eteiseen.

Minä niin jaksan olla iloinen kun sen "Pentti" minulle tekstiviestin lähetti, että onnittelut OPETTAJATTARETTARELLE. Pentin yhteydessä (ei saa sekoittaa PERTTIIN, tähän "diggariini") on puhuttu joskus Terveistä käsistä, mutta en tiedä....

:..ja käsistä päästin siihen KÄSIKORUUN, joka maksoi: 4.50 € ja siinä on kämmenen päällä sana IRTI - siis kyse IRTI HUUMEISTA esineestä! Tiedän kun heille tein puhelinmyyntityötä. Yksi myyjistä teki "huijausmyyntiä" eli tialukset lähtivät väärään paikkaan.

Siinä olisi ollut PROFESSORISTAMME pitäville (Paavo Liski / teatteri/perinteen?) henkilöillä ihmettelemistä, kun POIKANI tummanruskea (ja olemme jo nauraneet rusketusta haluaville - vrt. keinoruskettimet) ja puoliks afrikkalainen laulaa KALEVALAA kuten tänään PICNICISSÄ. Teimme myös "teosta" "PYH´ ÄLÄ, PYHÄLÄ" ja siinä oli rytmi mukana.

Lapset menivät ulos, toivottavasti myös ovat pihalla eivätkä mene tuohon läheiseen lastenpuistoon.

Kello säilyy paikoillaan ja afrikkalainen naamio (ties vaikka AFRIKASSA olisi VOIMALLISEMPIA tietäjiä kuin VÄINÄMÖINEN on!!!) ja tuo huonetaulu on sitten keittiössä. Otan siitä pois CH:n kuvan. Kysyin tuon taulun ostamiseen ch.n luvan, koska en halua, että USKONTO olisi AHDISTAVA. Sitähän se useimmille ja usein on. Kun taas minä en pysty omalle psykiatriselle hoitajalleni sanoa, että minusta tuntuu kuin tässä olisi "johdatus". Tai jos joku asia tuntuu "uskomattomalta" (siis ei papin mielestä tuollainen) niin sehän on HETI merkki psyyken rikkoutumisesta (kun se psyyke tässä tapauksessa on rikottu jo lapsuudessa ja nuoruudessa) *** Siis Jäälissä elää (eniron mukaan) minun isoäitini niminen nainen. Monessa suvussa se olisi so what juttu, mutta tässä suvussa ei. Onneksi CH rassu ei ole niin sidottu nimeensä kuin minä olen. Jostain syystä. Että piti murhamiehen veljenpojan joutua vielä vankilaan. Ja murhamiehen veljentyttärenpojan. No mutta joistainhan SENTÄÄN tuli taiteijoita. JOTKA EIVÄT MINULLE MITÄÄN ITSESTÄÄN ILMOITA! Eivät minua TEOSTENSA esityksiin kutsu. Ovat muutaman vuoden vanhempia.

Loppujen lopuksi tuo Kalevala kirja on vaan pöhkö-höpö-höpö-teos, mutta pistän sen tuon tuonne tuon toisen Kalevalasta (ervasti /steiner?) kirjan viereen. Kirjoitan nimeni siihen alkulehdille, että OMISTAN sen ja vuosiluvun, että oli ns. "Kalevala-lausujalla" (sinisanlo1992) vielä yritystä vuonna 2012.  Hurjat on lukemat vuosissa - toivottavasti kukaan EI TÄÄLTÄ VARASTA tekstiä minnekän, koska ON VÄHÄN KURJAA OLLA VAIN MIELENTERVEYSKUNTOUTUJA.

kuviteltu dialogi:
- Mitä Jeesus sinulle merkitsee?
- Hän ymmärtää minua.
- MIksi minä en?
- Miksi et usko? Niinkö?
- Jeesusta ei ole, minä ymmärrän sinua. Jos sanot Jeesus on, sinä olet HULLU.
- Niin se sanotaan jo Raamatussa jossain siellä - että tämä on hulluutta maailman silmissä.

uskovaisten luona:
- Minä sanon: MINÄ RAKASTAN sinua - ja JEESUS ON TOTTA

- Ei kun näin me ollaan se aina...
- tehty miksi? Millä perustelet?
- NO KUN NÄIN ME SE OLLAAN AINA, ETKÖ SINÄ JO USKO?
- Mä en suostu tuohon.
- No sitten sinä joudut helvettiin.
- se oli jo, se helvetti osuus oli jo mun elämässä.

(laittaa päiväkirjan laukkuun
Minulla on haaveita ja päivämääriä. Ja jos minä joudun MIELISAIRAALAAN, minä saatan tehdä sen takia itsemurhan. Kenen se syy sitten on? Koskaan en ole yrittänyt, mutta se on varmaan hyvin yksinkertainen juttu tehdä. Jos joutuu eroon (toisen kerran) lapsestaan.Pyytävät tekemään ELÄMÄNVIIVAN eivätkä koskaan katso sitä yhdessä. Jokaisella on oma tarina. Jokaisen tarina on tärkeä. Koska näillä ihmisillä on nyt yhden kirjaimen, kolmen numeron ja pisteen perusteella päättää mitä saan tai en saa tehdä - ainakin osittain. Ei siin auta, että "minä ymmärrän Foucautl´ta". Ei siinä auta, että MINÄ VOIN LUKEA MIELENTERVEYSLAKIA internetistä. Mutta siis onneksi meillä käy lastensuojelun kutsumana Alanko (lähihoitaja?) joka on käynyt monessa monessa maassa ja kulttuurissa ja joka ymmärtää senkin, jos joku nyt uskoo Jumalaan. Minähän lähinnä toivon ymmärtäväni uskonnosta sen, että miten auttaa jonkun uskonnon UHRIKSI joutunutta henkilöä. Se se vasta paha kehä on. Kirjahyllyä vasten on CH:n kuva, vanha kuva - ja meidän Alanko (annan etunimen ehkä joskus myöhemmin jos annan, ettei satunnainen googlettaja löydä tänne.) halusi kuvan vaikken itse uskaltanut ehdottaa, että hän ottaisi sen koska pelkäsin rukkasia. No, mutta saattoi olla ROMAANINAINEN vuosaaren uimahallissa, kun povasi suihkussa että monet tytöt hurmaa tuo poika vielä. Ja miksei hurmaisi, kun kerran tietää enemmän PRINSESSOISTA kuin AUTOISTA ja HÖYRYVETUREISTA .

Se on uskomaton tunne kun 40 - vuotiaana tipahtaa n. 20 vuotta pois henkisesti hetkeksi. Se on uskomaton tunne kun pystyy nauttimaan (vaikka mitä olisi kokenut) omasta seksuaalisuudestaan, yksin. Tehän tiedättä HITE - raportit? Että ei se aina ole onni päästä sinne miehen sänkyyn. Se on uskomatonta kun on oma a) elämänkokemus (= minusta piti tulla rokkaritähti ja kirjailija, näin ajattelin teininä kun oli niitä rokkipoikia meidänkin kaupungissa enkä tyttöystäväksi "kelvannut") b) kaikki se sisäänimetty tieto minkä takia oli hyvä opiskella.

väitän, että kukaan ei kykene tuntemaan sellaista INHO:a mitä minä koin lapsuudessa. Ja minulla ei ole Sartrea kirjahyllyssä, eikä minulle tule sART-re paitaa, koska olen liin vanha. Tai sitten minulle OPETTAJANA olisi sivubisnes, myydä noita paitoja - se kai ei ole laissa kiellettyä. Ja nyt minä vasta ymmärrän miten vaikeaa isälläni on ollut tämän sairauden kanssa. Joka myös on siunaus. Tämä on ex-ien kevät, hyvässä mielessä, sillä yksikään ei ole "oikeasti" ollut minun exäni. /// Onko tässä tarinassa vain yksi ainoa tärkeä henkilö: Minun isäni äiti? Tuo salaperäinen, ehkä voimakas madonna? Kuollut muistaakseni 1953 - siellä hautausmaalla jossa kävin. Kotien ovia ei avautunut hautausmaalle kyllä rokkipojat (aikuisia miehinä ne oli, pelleilen) kuvattavakseni tulivat. Ne elää siellä pikkukaupungissa, minä en. Minulla on MAAILMAN PARAS 40 V. TARINA: Vietin sen RAITTIUDEN YSTÄVIEN toimittajan kanssa. En siis siksi tätä asiaa korosta että mihinkään juttua tahtosin (enhän ole ;) vielä se kansanedustaja vs. rikostoimittajan morsian) vaan siksi, että elämäni voi onnistua näin kuin se nyt menee ilman, että olisin itse AA-liikkeessä mukana, jäsenenä.

Olen onnellinen sitten kun kirjahyllyni on täynnä vaarallisia kirjoja, kun ystäväni pystyy olemaan (joku heistä) onnellinen vaikka hän (kuka lieneekään) on pedofiilin uhri. Minä kestäisin katsoa videoita siitä miten pedofiili hoitelee uhrinsa (jossain kirjassa oli kuviteltu kohtaus) --- osaan minä aika paljon vihata ihmisiä, koska oma isä kosketteli "sopimattomasti". Ja löytyy tuolta maailmalta, mistä tahansa kapakasta miehiä jotka ovat ainoastaan VASTENMIELISIÄ naisia kohtaan. Mutta (toivottavasti kristinusko ei unohda että) Jumala tuli maailmaan niiden vuoksi, jotka ovat kokeneet kamala - vuorisaarnahan puhuu tästä (katson missä kunossa makaronit ovat ja etsin Raamatun, yhden monista) ***mutta nyt iskee perhe-elämä päälle = ruoka & lapsi tuli sisään (otin kaulasta IRTI HUUMEISTA MERKIN) toivotaan, että se vielä meillä kun lapsi n. 15v.