Minulla on kokonaan uusi DEFENSSI, josta PSYKOLOGIAN KIRJAT eivät (ainakaan vielä) kerro mitään: JOS SINÄ ET (sinä, kuka tahansa "livenä" kohtaamani ihminen) et avaa elämääsi ja sisintäsi minulle (kuten Jumalalle avaat) minä --- varsinkin jOS HALVEKSIT ja NAURAT minulle: minä KIRJOITAN SINUSTA, sinusta tulee se "se" - objekti, josta Martin Buber kirjoittaa. Sillä fiktiotahan se vaan on, mitä kirjailijat tekevät...puhdasta fiktiota, ei siitä voi heitä syyttää.

No mutta no, se on "normi-ihmisen" tapa suhtautua maailmaan. Että kaikki menee kuin aina ennenkin, valmiita BIISEJÄ ei muuteta...."eiku-näinhän-se-on". Jäin vain ihmettelemään kuin raapimajälkiä kaulalla erääll naisella. Surku, mitähän huolia hänellä?

Katsoin läpi ensi syksylle tekstejä luovan kirjoittamisen ryhmään. Olen iloinen että en päässyt näyttelijäntyön koulutukseen. (on minulla kuitenkin haaveita). 28.6.1992 "Minä tarvitsen elämääni jonkun sellaisen pakopaikan, jonne voin paeta kaikkien ihmisten katseita, omaanikin. Tarvitsen pienen omatekoisen maailman, joka ei ole missään tekemisissä toisten ihmisten kanssa. Sillä minun hauras omatekoinen omakuvani särkyy, jos sitä tulee joku katsomaan. En osaa olla tekemisissä niiden ihmisten kanssa, jotka ovat jo valmistaneet itselleen jämeän maailman, jossa he puolustavat niitä asioita, joita oikeina pitävä. // Minä tunnen olevani koko ajan muutoksen tilassa. Mutta minä en taistele niinkuin minun pitäisi. Minä olen ihminen, joka osaa hengissäpysymisen taidon, mutta minun taitooni ei kuulu taistelemisen taito."
Kirjoittakaa päiväkirjaa (vai joko nämä blogit ovat? Ainakin itse kirjoitan kaikista itsekkäimmistä asioista päiväkirjaan, joka on vain minun ja josta jälkikäteen näen mitä NIINÄ RATKAISEVINA PÄIVINÄ TEHTIIN, KUN VALITTIIN ELMÄNSUUNTAAN: * Ainakin itse tunnen, kun lähtee tuo 20 v pois ajatuksista, ihan päiväkirjan takia, kuinka "henkisesti keveä" ja "epäkypsä olen ollut". Suurin huoli, että "tykkääkö joku mies minusta" - kukaan - hahmottamatta lainkaan tätä ELÄMÄN PALAPELIÄ. Kuin puhjennut kukka, JOLLA EI OLE MITÄÄN TUOKSUA! Joka tämän puutteen takia ei koskaan täytä sitä, miksi se luotiin tai kehittyi tai molemmat, kehittäen luotiin - tekemään siemeniä --- joo joo, että kukilla on värit, siis huono vertauskuva. Minun pitäisi vain pysytellä Raamatun parissa.
- no mutta siis minun päiväkirjassani puhuu nuori tyttö 22 v kun koko kaupunki tunsi hänen isäns ja äitinsä. Joka päätti, että hänestä tulisi jotain vähän parempaa kuin nuo hänen koulukiusaajansa.Joka ei olisi isäänsä vaihtanut kehenkään toiseen isään. Joka n. 6 v aiemmin ajatteli, että jos se hänen lempibändinsä "pelastaisi" hänen, kun tulivat laulamaan laulujaan keikalle YO:"Kai joku hänet muistaa, hän oli tähtenä eilisen tarinan, nyt hän pimeänä sammuneena, laski päälle maan. / Hän ei kuulunut koskaan mihinkään, hän vielä tahtoin joukkoon jumalien / etc." (kai tuo oikein on) --- siis Kaikki VARIETEE-levyn kappaleet. Eikä muuten yhtään HÄVETÄ, että pidin siitä bändistä n. 2 - 4 levyn verran. Jep, se paatos ja angsti jota silloin 80-luvulla oli. Onkohan mahdollista, että en yhdelläkään YÖ:n keikalla juonut alkoholia? En uskalla sanoa, mutta ehkä. En asunut sellaisella paikalla kuin esim. Siilinjärvi, jossa oli Huvikumpi jossa nuoret ehkä sen musiikin varjolla menivät juomaan. Ei, minä menin sinne musiikin takia. Siis Yön keikoille. Kaikki merkit ja välineet. Nyt minulla on siis se ANARKIA-merkki (jos niitä olisi KAKSI, siinä olisi AA-kaulassa, hah!) Eikä mulla vieläkään ole SÄHKÖKITARAA - tää on väärin! Ostaako joku kun täytän 50 v.? Äidin oma CHRISTIAN?  Mä tiedän, että mä hajoan ja se näkyy, mutta se on vaan lumetta, lumeteatteria. teettehän te sitä, hymyilette jollekin ja ajattelette jotain (AJATTELEMINEN / PSYKOLOGIA, hyvä aihe!) -- se vaan tulee "ilmi" että olen avun tarpeessa, mutta MULLA ON TWISTED MIND - nukkumaan mennessäkin keho nukkuu, hengittelee kuin unessa, mutta MIELI TYÖSKENTELEE koko ajan (tarttee vaan "öljytä" psyykelääkkeillä) Johtuu siitä, että SAIN OMAN SÄNGYN VASTA 12 vuotiaana. Voin sanoo, että se on INHOTTAVAA kun ne touhuaa sillä tavalla siinä vieressä. No mutta actually No Problem, olen sinut seksuaalisuuteni kanssa. Se on vähän wierd, mutta. Ja niin tulee lapsenikin olemaan  vaikka peruväittämä oli, että haluaa olla tyttö.

***jatkan kirjoittamista jossain muualla **** hypoa päällä, mutta nostetulla lääkityksellä se pysyy kurissa. Uskon, että lauantain Kansallisteatterin näytöksessä minua vaivaa enemmän nuha kuin kaksisuuntainen mielialahäiriö.

Näin erään ihmisen kodissa kodinsäännyt: ÄITI ON AINA OIKEASSA etc., minun kotona minulle säännöt:1) jos sinun tekee mieli kiroilla: siivoa. 2) jos haluat että sinun on parempi olla: siivoa. --- tässä on myös tehtävä Kela ja sosiaalivirasto laput. ONNEKSI en koskaan elä yli varojen. Kun otin toisen kännykän, niin en tiennyt että oliko vika minun vai oliko maksulappu oikeasti ollut liikkeessä esim. kuukauden ennen pankkiin menoa. Se oli Savonlinna 1996-1996.

Vielä tuohon 1992 päiväkirjaan: NYT MINULLA ON HYVÄ, ystäviä ja ihmisiä jotka välittävät. Yhdestä kirjasta en kirjahyllyssäni luovu: MATTI PULKKINEN: ROMAANIHENKILÖN KUOLEMA. PAPPI?-kirja on lähinnä Kristianile jo. (vaikka on meillä kirja maailman myyteistä ja taruista, siellä vaikka mitä kirjoja) * no jaa, tuskin kukaan mitään menetti, kun minä vaan omaa lastani ohjaan ja kasvatan.. Filosofiaa kukaan ei halua ja Alice MIlleristä tuskin kukaan tietää kuka hän on/oli.Mummon vanha Raamattu ei uskovaiselle tädilleni kelvannut. Hyvä niin, sieltä löytyi sana, joka oli ollut erään opettajan nimi. Tätini uskl.ope. ei tiennyt sitä. Ihmettelen, miten ELÄMYS - kirja voi käsitellä maailmankatsomuksen perustuksia - eikö se ole lähinnä DRAAMA - sana.

- sitten menen chattaamaan sinne missä mua mieluusti haukutaan, en anna teille osoitetta. Se paikka, jonka vuoksi tiedän, mikä oli LAAJASALON perhesurmaajan nimi. OIkea nimi. (mutta sitä ennen kahvi....vitisis......uskallanko menneä Tavastialle? En musiikin (tai ehkä) kun se yks KILTIT TYTÖT kirja sille nuoruuden rakkaalle, kun se vaan kilteistä tytöistä. Ja tekijä on KASSORLA - hää näki minut kassana....

Että tää on:"HEI MITÄ KUULUU EX, MÄ EN TAHO UUTTA SEX SEX SEX ENKÄ SUNKAAN KANSSA EX - SEX."