Kirjahyllyssä on HELSINKI REFUGEE FILM FESTIVAL ohjelmalehtinen vuodelle 25.11.2011 - en päässyt sitä katsomaan, koska minulla ei ollut kuin yksi ystävä jolle soittaa. Pitäisi olla enemmän oikeita ystäviä, mutta kun en ole tottunut hyötymään ystävistä (hyötyä on on ollut - mutta ei ehkä Benthamin UTILITARISMIN kaltaista - kuka laskee hyötypisteet, nautinnon määrän - saiko Bentham tämän ajatuksen kahvikupillisen ääressä, Englannissa muistaakseni josksu 1800 - luvulla (enkä nyt jaksa googlettaa tätä). Yleensä otan toisten huolet harteilleni, kuten Levinas neuvoo. Jos en pidä ihmisestä, käytän samaa sisäistä intuitotaja kirjoitan hänestä - jos en pidä, jostain syystä. Jos tämä toinen ihminen ei pidä minusta vaan tahtoo, että otan hänen tapansa ja lakinsa, koska hän toki käsittänyt tämän maailman oikein.

Häissä (ystävien) olisin kurja vieras, kun miettisin, mitä hurjaa ja kurjaa tämä aviopari tulee tiellään kokemaan - kun mut vieraat ehkä nauttivat ateriasta ja "ikuisesta rakkaudesta".

onko tässä maailmassa kaksi erilaist asiaa:
NAISEN "TUNNEN" sanomana ja
MIEHEN "TUNNEN" sanomana "recognize".
Tuskin on, meilläkin on Simone Beauvoirin kuva jääkaapin ovessa. Ehkä tämä ei ole kunnollista englantia: WRITE SHIT! WRITE´S HIT! ehkä oikea käännös olisi WRITING´S HIT!

Anteeksi, minä menen nyt kuuntelemaan TSINGISH KHAN-ia.
En edes odota, että ymmärtäisitt miksi...

se vielä, että GODOT HER - GOD OTHER! vielä yksi haave, että saan joskus eteeni Beckettin "huomenna hän tulee" englanniksi - ja tämän haaveen aion itse toteuttaa. Ensimmäinen ohje näytelmää järjestävälle on, että katsomossa OVAT NE OIKEAT katsojat! Että kenelle KANNATTAA tehdä. Nämä "MINUN" kielikukkaset tuntuvat aina olevan kirjan päällisen tai ohjelmalehden vastakkaiset kannet...*** mitä minä eilen kirjoitin siellä, missä nukun ja ikkunoissa on ns. "nuorisoverhot" - NUORISO PUSSAA HITLERIN PERSETTÄ. Aika moista! "Kuuntelen moskaa, uskon tähän roskaan, en sano:"mä rakastu en koskaan",