En sitten osaa olla oikealla tavalla ja täyttää läheisteni toiveita. Mies tahtoisi jo olla Suomessa. Poika tahtoisi kotiin kissan. Ja minä keskityn vain seuraavan kerran kirjoitustehtävän tekemiseen. Siinä sivussa juon kahvia. Ostin Tiger-liikkeestä halvan pressotyyppisen kannun 4 €:lla, helpompaa kuin kahvin keittäminen kahvinkeittimellä. Minulla on myös:
- SPOTIFY premium, jolla pystyn kuuntelemaan jatkuvalla syötöllä musiikkia. Kuinka helppoa. Havahduin ostamaan ämän 10 € / kk maksavan palvelun, kun uusi puhelin oli siihen sopiva. En kuitankaan kuuntele tällä n. 10 - 20 krt peräkkäin yhtä ja samaa kappaletta kuten silloin jos on paha mania.
- punaiset kynnet. Yves Rocherin kynsilakalla. Vaikka kynteni muuten ovatkin aina todella lyhyet. Vain se tuntuu hyvätlä.
- kävin Yves Rocherin ilmaisessa pikameikissä, kun kävelin Itiksessä myymälän ohi. Kotona pesin meikit heti pois. "Söpö" ei ole se mitä minä ulkonäöltäni tavoittelin, mutta oli mitä ammattimaskeeraaja tavoitteli. Kokeilen myöhemmin ripsiväriä. Oikeastaan ensimmäinen mitä ajattelin kun kasvoni näin oli, että HYI NAINEN! (vrt. "Toinen sukupuoli" / Beauvoir). Ja olin onnellinen, että asun Helsingin kokoisessa kaupungissa, jossa kukaan tuttu ei voi tulla vastaani ja ihmetellä, että kuinka omituiselta näytän meikattuna (asenneongelma? tuo "omituiselta"?) - paitsi että metrovaunussa istui naapuri, jonka kanssa olen keskustellut, sen pojan äiti, joka ei tule toimeen minun poikani kanssa. No, me tulemme toimeen. Selitin heti, mitä oli tapahtunut. Ja Suomalaisessa kirjakaupassa, josta ostin alennuksesta PLATONIN Valtio - teoksen ihmettelin, miksei Sofi Oksanen ole niin "naisellisen" näköinen vaikka onkin meikattu.

Minulla on käytössä OVERNOTE - ohjelma. Voin tehdä puhelimella muistiinpanoja ja näen samat muistiinpanot tietokoneelta. Helpottaa elämää paljon. Teen usein sellaisia "valokuvamaisia" muistiinpanoja havainnoista, jotka ova kuin häivähdyksiä. Huomasin, että kun pitää kirjoittaa kirjain kerrallaan, niin tulee yhtäkkiä miettineeksi kielioppia enemmän kuin mitä tekee, kun kirjoittaa tekstinkäsittelyllä ja kymmensormijärjestelmällä. Ehkä siis HIDAS kirjoittaminen ei olekaan niin "paha asia" kuin olen ajatellut.