Äitini lähti oltuaan meillä yli kaksi viikkoa. Ajan, jota harva on valmis pitämään synnyttäjäänsä kotonaan. Ainakin näin minulle on muutama ihminen sanonut. Vaikka äidissäni on paljon kritisoitavaa ja hän itsekin sanoo, että pidä nyt vaan puolesi häntä "vastaan", niin kuitenkin, kun olemme vuorovaikutuksessa toistemme kanssa, niin siinä on KAKSI AIKUISTA ihmistä, eikä "Äiti" ja "Lapsi". Eli minäkin kyllä saan tilaa häneltä olla aikuinen. Yritän nyt pitää yllä sitä siisteyttä, jonka hän meille tänne taikoi. Toivoisin, että osaisin kotini suhteen pitää yllä "avointen ovien päivää", eli kaikki olisivat tervetulleet, mutta en minä osaa. Se on se siisteys ja selkärangassa asuva tunne, että ei tällaista ole toisten kotona - kuuluu muuten vakiovarusteena (lähes) jokaiseen kotiin, jossa on ollut alkoholiongelma. Ja se nyt ei ainakaan ollut äitini syytä. Ei se ole kenenkään syy. Jos ei sitten kaksinaismoralistisen kulttuurin ja yhteiskunnan joka sen sallii. - Ai niin, tämä asia on sellainen, josta pitää olla hiljaa...hssst!

Neuvottelin lapseni kanssa, että hän ei enää kavereiden kanssa hypi ihanalla uudella sängyllämme (käytetty) vaan ostamme tilalle hyppykepin ja laitamme akvaarion makuuhuoneeseen. Epäilyistä huolimatta kotini ei ole hamstraajan koti vaan todella ostan tavaraa, jota käytän. En sitten tiedä, onko mm. Julia Cameronin kirjoittama Tyhjän paperin nautinto jotenkin esine, jota en jonkun mielestä nimenomaan tarvitse. Vai risti josta pidän? Tarkoitukseni oli vain kertoa, että pienellä rahallakin saa itselleen esineitä. Kukaan kodissani käynyt ei ole sanonut, että olen hamstraaja - - - ai niin, jos eivät vai suoraan uskalla sanoa?

On jo myöhä. Siivoan leikkimisen jäljet tuoreeltaan, kun vielä on mahdollisuus pitää järjestystä yllä. Pidän scifi tarinoista. Erityisesti niistä joissa on robotteja. Antaa tien karata tästä todellisesta. Toivoisin elämäni muuttuvan niin, että pääsisin sosiaalialan väestä eroon. Annan tämän viikon väliarvioinnista raportin ensi viikolla omalle hoitajalle. Talvi on ihana, joulukin. Jokaisella on oma elämänhistoria ja jokaisella olisi oltava oikeus se kertoa. Kukahan on se ensimmäinen ystävä, joka oveeni kolkuttaa? Jeesus tässä talossa jo majaansa pitää.
- hyppykeppi
- Raamatun kertomuksia lapselle (ja kuinka moni nyt huutaa, että ei saa lasta aivopestä?)