Nyt se sitten on ihan virallista : kotipalvelu ei käy auttamassa siivoamisessa vaan valvomassa sen, että minä olen siivonnut. Tämä asia keskusteltiin läpi oman (uuden) hoitajan vastaanotolla. Omasta puolestani katsoisin, että olen kuntoutunut, kun en enää tarvitse kotipalvelua. Lisäksi kotipalvelu EI KÄY sen vuoksi, että saisin graduni tehtyä - vaan sen vuoksi, että lasta ei tarvitse sijoittaa mihinkään perheeseen. Ihmettelen tätä lastensuojelun näkemystä opiskelustani. Kun kuitenkin saan rahaa Kelalta kuntoutuakseni ja Kelan mittareilla kuntoutuminen olisi sitä, että pääsee takaisin työelämään. MERKANTIN papereilla ei kovin kummoista työtä saisi. Ja kuitenkin : minulle valmistuminen yliopistosta ei ole pelkkä paperi vaan pätevyys opettaa joitain oppiaineita lukiossa ja yläasteella.

Sairaushan nimittäin tulee aina olemaan seuralaiseni.

Crisu sai päiväkodista kiitosta. Hän oli tehnyt tehtävät hyvin vasemmalla kädellä. Ihmettelivät, että kovin moni ei rupeisi edes yrittämään tätä vasemmalla niiden tekemistä. Että sisukas poika hän on sitten.

Akvaariossa on ensimmäiset asukit, 4 kotiloa! Niitä ilolla katsotaan ja seurataan, sen kun ovat näkyvillä eivätkä kai hautautuneita hiekkaan - minun suurella vaivalla pesemääni. Soitin akvaariokeskuksen numeroon kysyäkseni että mitä tehdä vihreälle villalle, jossa kasvit ovat kasvaneet ennen akvaariooni tuloa. Pitäisi ottaa pois, mutta jos hankalaa, voi jättää - sitä vain sitten sitä "villaa" tulee myöhemmin veteen, mutta senhän voi korjata pois. Varasin kirjastosta Markku Varjon kirjan Akvaariokasveista, koska se Faunattaressa maksoi n. 50 €.