Katselin 1100 luvulle sijoittuvaa viihteellistä elokuvaa ristiretkistä (viihde? ristiretket? outo yhdistelmä, mutta tuohon genreen sen pikemminkin laittaisin kuin "draamaan". "Sankaridraama" jossa on rakkautta ja siis nyt rakkaus = viihde, eikö?). Tuli vain mieleeni, että tuohon aikaan ja katolisessa kirkossa oli käytössä vain latinankielinen Raamattu eivätkö ihmiset päässeet itse sitä lukemaan. Kouluissa toki luettiin latinaa, mutta ne eivät olleet kaikille. Joten jos ihmetellään, että miksi Raamatussa sanotaan jotain ja kirkkohistoria todistaa tehdyksi toisin, niin eikö sitten vastaus kysymykseen ole, että ihmiset EIVÄT TIENNEET.
Joten Kiitos vain Martti Luther kansankielisistä Raamatuista.
Eiköhän tämän "uskonsankarin" opetus myös ollut se, että KIRKKO OLI JOHDETTU HUONOSTI, ei että kirkko on paha. Tai että Usko on paha - kuten useat blogini lukijat varmaankin ajattelevat.
Minulle oli oivallus, kun pohdin, että mikä tuo "hyvä ja paha tieto" ovat. Tähän asti olin ajatellut, ehkä kuten koulussa on opetettu, että se on etiikkaa. Mutta jos se on tietoa teknologiasta ja siitä, miten maailma on rakennettu. Koska tämän tiedon avullahan ihmiskunta on mennyt eteenpäin niin paljon.

En vielä ole ottanut yhteyttä Helmi ry:n lehdentekemistä varten, mutta aion sen tehdä.

Lapsi on tukiperheen luona, ilta on pitkällä. Opiskelin vähän akvaarion pitämistä netistä löytämillä ohjeilla. Piti kirjoitta tärkeät asiat ylös, niin teen aina opintojutut. Tuntuu siltä, että akvaarion pitämistä varten on opittava uutta (esim. nitriitti NO2 ja nitraatti NO3 - pitoisuudet jne.) ja se sopii minulle. Olen kai tietopainotteisesti suuntautuvat ihminen. Ja kalat ovat kauniita katsella. Toivottavasti Crisun kärsivällisyys kestää, kun itse kalojen hommaaminen menee koko ajan pidemmälle ja pidemmälle.