Tänään ensimmäistä kertaa eläessäni käytin tekosyynä kotitöitä niin ei tarvinnut leikkiä lapsen kanssa. Keittiön kotityöt tuli tehtyä sitten niin, että se näyttää olevan hyvällä mallilla. Eikä tästä mitään traumoja lapselle tullut, siitä olen varman. Kotona nyt vaan on asioita, jotka on pakko tehdä, eikä voi elää niin, että suurin osa ajasta menee filosofis-uskonnollisten asioiden pohdintaan kuten lapsuuden kodissa. En sitten tiedä, mikä se isänäitini maailmankatsomus lie ollut, kun hän oli kansakouluopettajan vaimo. Joku ideologia sitten silloinkin on opettajaseminaarissa ollut.

- Montessori

- Steiner

nämä nyt ainakin. Lastentarhanopettajakoulutuksessa nyt kuitenkin opetettiin liian vähän, eikö?

Harmittaa nämä virheet, joita on elämässään tehnyt. Kuten, että kun menin Haapavedelle kansanopistoon "vapaalle linjalle" tein kyllä viestinnän approbaturia avoimeen yliopistoon, mutta en osallistunut lehtilinjan työskentelyyn vaan istuin aivan turhaan ATK-tukihenkilökoulutuksessa. Kas, silloinkin toin joskus tunnille mukaan Filosofian kirjan (Wittgensteinia).

No niin, perjantaina illalla ja yöllä oli maailmanvalloittajan olo ja nyt ollaan (ONNEKSI) arjessa jälleen.

Isän kotoa oli löytynyt AA- koru, kultainen. Ei valitettavasti se jossa on rukous vaan jossa on kirjaimet, joten en itse tarvitse niitä.

*