Tiivistetysti: 1) PERHEEN TOIMINTAHÄIRIÖ ON SAIRAUS, 2) Itseämme suurempi voima voi palauttaa mielenterveytemme. *) 3) TÄYTYY MYÖNTÄÄ, että tekee myös itse vääryyksiä - moraalisen tutkiskelun tuloksena. -- Jumala voi poistaa luonteen puutteet (Wau).

Ja mitä huomaan: on olemassa lehti nimeltä Perhonen, johon voisin tarjota tekstiä. Se on AAL:n tiedotuslehti. Uskon, että en riko perinteitä vaikka näistä täällä kirjoitan, sillä ymmärrän vaikenemiskäskyn merkitsevän sitä, mitä toisilta heidän elämästään kuulee.

Tällaisen asian kanssa tuntee olonsa vapautuneemmaksi senkin suhteen, että voi tunnustaa toisenkin Bipolar disorder - sairauden. Olen pettynyt entisen hoitajan kanssa siihen, että kun minulla oli ylävireää, vein mukanani sen OIREIDENHALLITAVIHKON ja hän ihan viimeisessä kokouksessa heitti sen takaisin, että minulla oli tämä vihko mukana silloin, kun minulla maniaa. Voi luoja: heidän antamaltaan ja pitämältään kurssilta johon toivin lisää apua, käsittelemättömiä asioita - ja se hoitaja viskaa sen kuin pallon takaisin:"Sinähän se tässä sairas olet ja se on se onglema" - ei hän näin sanonut, mutta siltä se tuntui. Kun ongelma on kuitenkin se, että ei saa tarpeeksi hyvää hoitoa.

On kai aika mennä nukkumaan. Olen ottanut lääkkeeni (minulla ei ollut koskaan MAHDOLLISUUTTA kieltäytyä niistä, koska muuten Pakkohoito olisi jatkunut) - eikä minulle ole tulossa mania. Olen lukenut Markku Pääskysen kirjaa Roona saa vastauksen, pari riviä Bipolar disorder vähän Raamattua. Ja AAL-tavaraa. Jos AA auttoi isääni, niin AAL toki voi toki auttaa minua. Täytyy ihan kiittää isää, että ongelma on selvä. Anteeksi vaan, mutta minä tunnen sulaa VASTENMIELISYYTTÄ ajatellessani viinaa. En pidä siitä, mitä se tekee ihmiselle. Minun täytyy ottaa käyttön PERHOS-kansio, johon voin kirjoittaa näitä asioita.

Minulla on erään kirjailijan antama kaapisto, johon pistettiin Mickey Mouse tarrat. Akvaario lepää sen päällä, alunen on tarpeeksi vahva. Illalla muistetaan sammuttaa valot ja aamulla pistää kasviravinne - joka päivä. Lapsi kinuaa minulta ostettavaksi kääpiöhamsteria, vaikka en usko, että se on järkevä eläin (.) meille.