Olin ostanut antivariaatti liikkeestä Markku  Varjon kirjan Elävä Akvaario vuodelta 1982 ja Faunattaresta sanottiin, että niin vanha kirja ei enää kerro mitään akvaarion pitämisestä. Akvaariokeskus liikkeestä myytiin Varjon myöhempi kirja halvalla ja kehuttiin häntä. Olen siis onnellinen, että "tuhlasin" sen 3 € tähän kirjaan. Varjo on jonkinasteinen guru akvaristi maailmassa.

* AAL on 12.askeleen toipumisohjelma niille, jotka haluavat parantua lapsuusperheen vaikutuksista ---> eikös tämä ole juuri minulle? Ja monelle muullekin ihmiselle, kas kun ei ole sanottu, että ongelmat on aiheuttanut juuri alkoholi.

Eräs kohta on koskettava juuri nyt. Se, että MINÄ olen tehnyt vääryyksiä. Tai että olen toimiessani juuri ja juuri tekemässä vääryyksiä. Että minun on otettava VASTUU itsestäni ja Läheisistäni. (kaikkea tätä ei siellä sanota juuri näin). Tämän voin kertoa myös lähihoitajalleni Sinikalle, että on itsenäinen ohjelma, joka perustuu uskoon, että perheen toimintahairiö on sairaus, joka vaikutti meihin lapsina ja vaikuttaa meihin aikuisina. Meidän kohdallamme se oli alkoholi. Oman lapsen suhteen en tahdo, että hän eräänä päivänä sanoo, että se oli äidin MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖ. Eli, voin viedä perheen "toimintahäiriön" eteenpäin omalle lapselle.

Perhettä siis tarkastellaan "sosiaalisena yksikkönä"? Mikäs se perheen merkitys nykypäivän maailmassa on? Mitä YHTEISKUNTA perheeltä odottaa? Kaikista asioista ensimmäiseksi sanoisin, että lapsen pitää olla turvassa omassa perheessään. Perhe on olemassa lasta varten. Tuskin nykyisessä maailmassa tarvitaan kontrolleja ihmisen seksuaaliselle eksistenssille.

Kuvitellaanpa tilanne: samasta talosta on lähdössä ulos ensin nainen, joka on arkisesti menossa ostoksille kauppaan. Ja vaihtoehtoisessa maailmassa tämä nainen ei eläkään yksin, vaan on naimisissa. Miten heidän olemisensa eroaa toisistaan? Näyttävätkö he samalta? Mikä on muuttunut? Ajatuksiinhan ei pääse. Kaupasta ostettavat tavarathan ovat ihan erilaiset.


(....Nyt ei enää ajatus kulje, olen ollut koko päivän kotona lapsen kanssa, koska tämä aamulla yski ja valitti kurkkukipua - on ollut aikaa kirjoittaa paljon. Nyt menen suihkuun...)