Talo oli vanha ja tunnelmallinen. Lehtipalaverissa oli hyviä ihmisiä. Deadline on parin viikon kuluttua, joten en vielä mahdu mukaan. Ateria oli maistuva ja jälkiruokana oli runebergin torttu. Onneksi minulla oli älypuhelimessa kartta, joten löysin perille. Päällä minulla oli uuden uutukaiset vaatteet. Tulin palaverin jälkeen Vuosaaren kirjastoon. Matkalla ehdin muistella Nuori Lausuja kisaa ja lyhykäistä pätkää paikallislehdessä.

Minäkö sen muistokirjoituksen kirjoitan kuolinilmoitukseen? Siihen pitää tulla jotain Korkeammasta voimasta, sillä sellaiseen isäni uskoi. Ei voi laittaa, että Jumala.

Kirjastosta sain lainaan Markku Pääskysen kirjan "Roona saa vastauksen", joka etusivullaan väittää olevansa rakkausromaani. Ainakin alku on mielenkiintoisesti kirjoitetttu. Lauseet suorastaan ihania ensimmäisellä sivulla. Ja jos alku on tuollainen, uskon, että keskikohta ja loppukin ovat ja uskaltaudun jälleen lukemaan kirjaa, oikeaa romaania. Raitiovaunumatkalla ehdin myös tutustua ihmiseen, joka teki mielestäni mielenkiintoisia asioita.

Kirjastossa kävin psykologia ja psykiatria hyllyillä ja otin selailtavaksi Victor E. Franklin kirjan "Tarkoituksellinen elämä". En sitä taida kuitenkaan kotiini viedä.