Hautajaisvaatteet on ostettu. Mustaa on vaatekaapissa ollut ennenkin, mutta vähän kulahtanutta. Vielä Body Shopista käsirasva ja kaikki aineellisesti on ok. Luotamme siihen, että isäni pankkitilillä on tarpeeksi rahaa hautajaisiin, kuten pankin lakimies puhelimessa minulle sanoi. Soitin hautaustoimistoon ja sovin hautajaispäiväksi 23.2.2013. Soitin isäni sisarelle uudestaan ja he ehkä tulevat myös hautajaisiin, näyttelijäserkkuni myös.

Siivouksen suhteen kuulin repliikin:"Onko kiva, jos tulee huostaanotto, kun täällä ei ole siistiä." Tuntuu siltä, että seitti on hämähäkin tekemän ohut ja lähes näkymätön, mutta mahdolisesti tappaa minut kesken kaiken.

Vainajan nimi tulee paikallislehteen kirkollisten tietojen kohdalle. Minulla on hautajaisissa musta ikään kuin nahkatakki, mutta ei kuitenkaan. Sen näköinen kuin olisin voinut tulla paikalle moottoripyörällä, mutta en kuitenkaan. Eräällä ystävälläni oli ollut syöpä ja sen jälkeen hän sen moottoripyörän osti. Minäkin ostaisin heti, kun olisi rahaa. Vaan ei ole. Ei tule olemaan perunkirjoitusten jälkeenkään. Papille kerron sitten kai, mitä isästäni tiedän ja se on se viimeinen mitä hänestä jää (vai?).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Minut on haasettu meemiin (Krishnanen - http://krishnanen.vuodatus.net/)

1. Mitkä ovat kolme parasta hyvettäsi?

Älykkyys oikein käytettynä. Harkinta, josta on paljon hyötyä, kun sairastaa tätä kaksisuuntaista mielialahäiriötä. Rakkaus, jota tunnen eniten poikaani, mutta myös muita ihmisiä, myös satunnaisia "nähtävyyksiä" (ts. esim. ihmisiä, jotka istuvat bussissa tai metrossa ja ajattelen, millaista heidän elämäsä on pelkästään ulkonäön perusteella) kohtaan.

2. Mitkä ovat kolme ruminta pahettasi?

Seksi / seksuaalisuus - on hankala löytää samasta paikasta rakkautta ja seksuaalista nautintoa. Pahat ajatukset - vaikka oikeassa sävyssä ne ovat vain totta. Kolmas olisi ehdottomasti tupakka ja alkoholi, mutta niiden käytön olen lopettanut jo 20 vuotta sitten. Ruoka siis se kolmas pahe, koska en aina syö terveellisesti ja keho rapistuu.


3. Ketä esivanhemmistasi (eli edesmenneistä isovanhemmista, heidän vanhemmistaan ym.) muistutat tietääksesi eniten? Kerro hänestä.

Uskon muistuttavani kahta ihmistä: isäni äitiä, joka oli paitsi opettajan vaimo myös ymmärtääkseni taiteellisesti lahjakas, lauloi ja piirsi. Sekä isääni - niin hyvässä kuin pahassa. Myös ulkonäön perusteella olen samaa geeniperimää kuin he.


4. Oletetaanpa, että sielunvaellus on fakta. Millainen, missä ja milloin arvelet olleesi edellisessä elämässäsi luonteenpiirteittesi, kiinnostuksen kohteittesi ja pelkojesi perusteella?

Olisin ehdottomasti lähes työtön näyttelijä antiikin Roomassa. En osaisi pitää huolta itsestäni enkä tekemään mitään, mikä toisi ruoan suuhuni. Toisaalta olisin myös ollut HAIHATTELEVA filosofi, joka on liian idealistinen ymmärtääkseen mitään käytännön elämästä - tämä antiikin Kreikassa. Mutta toivoisin, että edellisiin elämiini olisi kuulunut myös olla nokkela ja älykäs tiedemies muinaisessa Kiinassa. Täytyy nukkua vielä yhden yön yli, jotta tietäisin, että olisinko silloinkaan onnistuut vai jäänyt jonkun toisen varjoon.

Joku olisi voinut sanoa, että olen ollut jossain edellisessä elämässäni Shamaani, siitä tämä mielenvireen ailahtelevaisuus, koska Shamaanit nyky-yhteiskunnassa ovat ehdottomasti työttömiä.

Saisinko minä jossain tulevassa elämässä olla kirjailija ja pappi, kun en tässä?


5. Mikä on suhteesi siihen maailmankatsomukseen tai vanhempiesi arvoihin, joihin sinut kasvatettiin uskomaan?

Minut kasvatettiin keskustelemaan ja pohtimaan. Kasvatettiin myös siihen, että ei pidä jäädä yhden uskonnon "vangiksi", vaan että totuus piilee KAIKISSA USKONNOISSA. Ei myöskään ajateltu, että voisi unohtaa vapaa-ajattelijoiden väitteitä vaan kaikki katsomukset ovat samalla viivalla kun ihminen muodostaa maailmankatosmusta. Toisin kuin isäni, joka on agnostikko, minä uskon Jumalaan, samoin kuin äitini. Mutta molemmat tulevat vähän niin kuin kirkon ulkopuolelta. Lapsuudessani ei koskaan käyty kirkossa, koska yötöitä tekevät vanhemmat eivät kyenneet aamuisin heräämään.

Isäni uskoi, että hän on lapsen parhain vanhempi, kun on lapsen kaveri.
Isäni uskoi, että vanhemmat eivät aina ole oikeassa - hän muisteli usein väkivaltaa, jota oli isänsä kohdalta tuntenut.

Teini-iässä isäni ja äitini tahtoivat minun omaksuvan AA - ideoilogian, joka oli antanut isälleni raittiuden. Alateen ei ole minun "juttuni", koska en ole enää teini-ikäinen. Saattaa olla, että joskus kokeilen AAL-ryhmiä.


6. Jos saisit ihan uuden ja vielä nimettömän lapsen nyt vastuullesi, minkä nimen antaisit hänelle, olettaen ettet voisi konsultoida ketään muuta nimivalinnassa? Nimi pitää antaa sekä tytölle ja pojalle :-)

SOFIA - sen nimen lapsi olisi saanut jos olisi ollut tyttö. (Viisaus)

ELIAS - koska ihailen Elias Lönnrotia.


7. Millaisin eväin yrittäisit ennaltaehkäistä tätä lasta syrjäytymästä, alkoholisoitumasta ja ajautumasta tuhoisiin ihmissuhteisiin?

Omalla mallilla. Mutta kun lapsi tulee teini-ikään (ja tätä mallia noudatan nytkin oman lapseni suhteen) jos hän joskus tahtoo kokeilla, en menetä hermojani vaan selitän, että hänen isoisänsä oli alkoholisti ja se on PERINNÖLINEN SAIRAUS. Lisäksi osoitan hänelle, kuinka HIRVEÄN TYHMIÄ ovat ihmiset, jotka OVAT HUMALASSA. Täysin järjetöntä (ja tässä kohtaa toivoisin että saisin osan ikävuosistani 16 - 22 pois).

Tuhoisat ihmissuhteet johtuvat usein huonoista isä / äiti - suhteista, näin uskon. Teen siis parhaani. Ja kerron, että aina on tarjolla terapiaa, jos itse olen sitä tietämättäni tai tieten tehnyt jotain. Tarjoan hänelle käyttäytymismalliksi sitä, että pitää puhua, kirjoittaa ja ajatella paljon.

Jos tapaan poikani alkoholin parista, pidän hänelle nuhdesaarnan, joka lähtee sydämestä, ihan sieltä kun itse Narkomaaniklinikalla (Kalliola) katsoin narkomaaneja, jotka tahtoivat pois toisenlaiseen elämään, koska toinen vaihtoehto hoidon tilalle oli hauta.

Ja kyllä: minä olen näiden asioiden suhteen hyvinkin tiukkapipoinen muutenkin. En hyväksy edes sitä "lievää" alkoholinkäyttöä.


8. Mistä asiasta suomalaisessa nyky-yhteiskunnassa olet eniten huolissasi ja mitä toivoisit asialle tehtävän?

Syrjäytyminen. Toiseksi se, että TV ja Lehdet toitottavat koko ajan sitä, että KAIKKI ON PAREMMIN, JOS ON LISÄÄ JA LISÄÄ JA LISÄÄ JA LISÄÄ TALOUSKASVUA. Ei se niin mene. Ihmisten pitää ottaa vastuuta toisista ihmisistä, eikä vain Yhteiskunnan. Lisäksi jotkut ihmiset eivät tarvitse onnellisuutensa eväiksi rahaa ja tavaroita, vaan se joku toinen tekeminen (esim. itsensä ilmaiseminen, oman minänsä ja minuutensa työstäminen Taiteen avulla, toisen ihmisen Rakastaminen) voi olla se mikä tuo Onnen. Ja tuo Syrjäytyminen nyt EI tarkoita sitä, että pysyisi sen valtaenemmistön matkassa Hyvinvoinnin kukkuloilla vaan sitä, että voi itse vaikuttaa omiin ja toisten / yhteiskunnan asioihin - on olemassa POLITIIKKA.


9. Jos lääkärisi sanoisi että kuolet pian ellet rupea päivittäin harrastamaan yhtä vapaavalintaista urheilulajia, mikä olisi valitsemasi jokapäiväinen urheilulaji? Miksi pidät siitä?`

Tämä lienee tilanne nytkin.  Valitsemani laji olisi vesijuoksu, jota en vielä ole kokeillut, mutta uskon sen sopivan minulle, koska olen LIHAVA - siis todella: SAIRAALLOISEN lihava.


10. Nimeä kolme tärkeintä asiaa, joissa puolison ja sinun pitäisi / pitää sopia yhteen, jotta liitto olisi onnellinen.

Edellinen liitto päättyi eroon.
Netissä minulla jo on sulhanen. Uskon, että meidän pitäisi sopia KIRJOITTAMISEEN liittyvistä asioista, sillä hän on ainakin tähän mennessä ansainnut leipänsä kirjoittamalla ja minä tahtoisin säilyttää kirjoittamisen ainakin harrastuksen tasolla.
Vai - jos en ole ITSEKÄS - se ensimmäinen asia, josta pitäisi sopia, on LAPSEN KASVATUS, koska minulla on edellisesti liitosta poika eikä sen rakkaampaa kuin hän.


11. Jos hirmuinen tyranni ottaisi vallan ja julistaisi että jokaisen on yhtäkkiä leijonille syöttämisen uhalla ihan pakko vaihtaa uskontoa, ja uskonnottomien liittyä johonkin uskontokuntaan, minkä uskonnollisen ryhmittymän valitsisit ja miksi?

Liittyisin buddhalaisiin, koska nytkin olen heistä kiinnostunut ja jos minulla olisi enemmän kapasiteettia, ottaisin heistä selvää lisää. Enkä olisi silmänlumeeksi kääntyjä vaan todella uskoisin. Enpä taida olla kovin kummoinen kristitty - mutta minusta on mielenkiintoista tämä "uskonnon opettajan" päämäärän oleva halu (lainausmerkeissä, koska en ole virassa, enkä vielä edes pätevä) osoittaa, että kristinuskossa on jotain enemmän kuin miksi ihmiset siitä kieltäytyvät. Kiinnostukseni buddhalaisuuteen johtuu siitä, että siinä tietääkseni eniten harjoitetaan mielenhallintaa. Jos sen oppisin, kävisin ehkä ruotimaan niitä perusasiosita, joita buddhalaisuuteen liittyy.