Minä uskon, että asioista täytyy keskustella, koska monet omat olettamukset ovat virheellisiä ja vääriä. Voisi kuvitella, että jos aikoo tällaisen sairauden kanssa elää toisen ihmisen, miehen kanssa, niin pitää olla näkyvillä oleva mielialapäiväkirja, josta mies näkee, jos on tulossa ylivireyttä. Koko paska tulee näkyviin sosiaalisissa suhteissa, ainakin minulla.

Siirrän syrjään nuo hindulaisuuden kirjat. Eilen oli tuo uskontojen välinen ahdistuneisuus niin voimakas, että ne toivat helpotusta. Mutta urakka lukea nuo olisi liian suuri. Ylitsepääsemätön Kirjastosta sain kaksi Karen Blixenin kirjaa omaksi vaihtokorista: Varjoja ruohikolla ja Eurooppalaisena Afraikassa. Kerään hyllyyni afrikasta kertoavaa mieluummin afrikkalaista kirjallisuuttta. Lisäksi varasin ja sain Naomi Wolfin mielenkiintoisen kirjan Kauneuden myytti. Raamatusta löytyy jotain yhtä kaunista kuin mitä oli siinä hindujen kirjassa mm. "ja joka ollen hänen kirkkautensa sätely ja hänen olemuksensa kuva" / kirje hebrealaisille 1:3 kertoo Jeesuksesta Kristuksesta. "voidellut sinut iloöljyllä" / kirje hebrealaisille 1:9.

Wunf, Juha Pihkalan JOHDATUS DOGMATIIKKAAN kirja, jonka olen tenttinyt ja omaksi ostanut 10 vuotta ennen kuin sain yliopistossa opiskelle vaikuttaa nyt turhan yksinkertaiselta. Mutta, tekee sieltäkin hyvin löytöjä, nyt: (sanasto): "ARGUMENTUM E CONSENSU GENTIUM (lat.) PÄÄTELMÄ, JONKA MUKAAN KAIKKIEN KANSOJEN KESKUUDESSA HAVAITTAVA USKONNOLLISUUS JA MORAALI OVAT TODISTUS JUMALAN OLEMASSOLOSTA. Siinäpä "meille", ei hassumpi väite. Ennenkuin sitä ajattelee tarkemmin. Ja sitten taas tarkemmin. Väitetään tässä sanastossa näinkin, että AUDITIO = NORMAALISTA POIKKEAVA (YLILUONNOLLINEN) KUULOELÄMYS. aika vaarallista tekstiä psyykkisesti sairaalle, eikö? Eteisen lattialla on valkoinen hindumerkkinen huivi, jolla Crisu mielellään leikkii. Minulla ei ole tatuointeja (ellei käden selkämyksen arpea lasketa). Edelleen täytyy kerrataa, että hautajaisiin on tulossa lihakeitto, se tilattiin tänään 160 €.

Minä muuten tapasin erään blogini lukijan ja minulle tuli outo olo, että minulla ei ole itsestäni mitään sen enempää kerrottavaa kuin mitä ole blogiini kirjoittanut. Siis että kaikki on jo täällä (i-h-a-n) varmasti sanottu ja minä vain toistan, mitä olen aiemmin kirjoittanut.

Tähän kuuluisi nyt U2:n linkki youtubeen, joku Rattle and Hum levyltä biisi, mutta a) en osaa linkittää b) U2:een ja Suzanne Vegaan minut tutustuttu Tavastian toimitusjohtajan vävy aikoinaan musiikkilukiossa.

En sitten muuten muistanut ketään ystävänpäiväkortilla tänä vuonna. Mutta voisinhan minä jälkikäteen?

Epäilen, että seuraavaksi alkaa uutisten tuijotuskausi. Politiikka kiinnostaa myös. Mutta ennen kaikkea lukea, mitä Platon ajatteli Poliksesta. Ja se kirja minulla taitaa olla kirjahyllyssä. Siis näytää siltä, että minulla on elämässäni vain *) lapsi, *)kirjat, *) Helmi ry *) pari ystävää, *) kirjallisuus, *)uskonto. On minulla lisäksi tuo metallikrusifiksi. Epäilemättä mitään niin kaunista ei olekaan. Pöydällä pidettävä esine.

Ei, on aika sulkea tietokone ja siivota. Ehkä jopa yhdessä lapsen kanssa?