"Vaikeaksi koetun lääkärin vastaanotolle voi ottaa mukaan oman kaverin, tutun hoitajan tai vaikka Helmin palveluohjaajan" - Helmi lehti 1/2013

"Ihmisen mitta on se, kuinka suuren kärsimyksen hän kykenee katkeroitumatta kantamaan" - Torsti Lehtinen Albert Camusin ajatuksista Kirkko ja Kaupunki numero 13 lehdessä 2013.

Olen kerran pistänyt entisen hoitajani soittamaan helsinkiläiselle ystävälleni, kun hän mietti lähettämistäni sairaalaan, Auroraan. Pidän tuosta "mielenterveysjournalismista", jota Helmi - lehti tekee. Kritiikkiä valtavirtaa vastaan. Ja tää lehti on korkeatasoinen. Tämä on juuri sitä kuntouttavaa toimintaa, joka on hedelmällistä älylliselle elämälleni, sillä uskokaa: sitäkin minulla vielä on vaikka lääkkeet leikkaavat kipunaterän.

Äitini muuten luki Maria Vaaran kirjan täällä ollessaan ja lainasi kotikaupungissaan vielä lisää Vaaran kirjoja. Vaara kirjoittaa skitsofreniasta mm., jota itsekin sairasti.

Aloitin aamun Julia Cameronin ohjeilla. Herätyskello soi ensimmäisen kerran klo 6.00 ja klo 6.40 hain vihkon, vaikka tuntui fyysisenä kipuna nousta ylös sängystä. Ja kirjoitin ne 3 A5 kokoista sivua (siis yksi puoli lehdstä) mitä nyt mieleeni tuli. Natalia Goldberg sanoo ihan samaa, että pitää vain kirjoittaa ja kirjoittaa oppiakseen kirjoittamaan. Tosin Goldbergin ohjeet eivät ole niin yksityiskohtaisia. Olisi niin paljon helpompaa kirjoittaa tietokoneella, mutta Cameronin ohjeet käskevät nimenomaan kirjoittamaan käsin. Hyvä että kirjaimista mitään selvää saa, varsinkin kun aamulla kirjoittaa.

Mikä minulla on?
- en jaksa stressata siivoamisesta
- en välitä, vaikka hiukseni eivät ole putipuhtaat
- olen onnellinen, että minulla on kuukautiset, vaikka avioliiton aikana oli niin helppoa, kun ei ollut ehkäisyn takia
- kengännauhat menivät taas rikki. Kestivät n. 1,5 kk. Vaihdan kevätkenkiin.
SIIS kevät, sekö se tämän ongelman ratkaisu onkin??

Vien ehkä tänään lapseni uudestaan SnadiStadiin Ruoholahteen ja samalla veden tarkistettavaksi. Voi olla, että ei voi ottaa kaloja nyt, mutta ehkä jo huomenna, siis huomenna sitten sama metroreissu.