Meteorologit sanovat, että kevät alkaa vasta sitten, kun vuorokauden keskilämpötila on plussan puolelle. Mutta kyllä täällä jo kevään merkkejä on nähtävissä: lumet ovat sulaneet paljonkin. Ja jää jalkakäytäviltä.

Saimme viimeisen kiilakylki kalaparven akvaarioomme. Enää sinne ei mahdu mitään, ellei sitten joku kotilo? Pikkuinen kotilo? 6 kalaa maksoi 18 €, vähemmän kuin mitkään muut. Katselin kaihoten niitä "vaikeampia kaloja" jotka olivat ihanan pieniä. Kukkakaupassa näin ihanan kasviratkaisun meidän parvekkeelle: PUU ruukussa: HELVETICA tai PATIO SALVIX. Syksyllä sitten vaan takaisin sisään, sanoi myyjä - mutta akvaario-ohjeita etsiessä olen oppinut, että nämä myyjät eivät kyllä aina tiedä kaikkea. Nyt vain on tyydyttävä siihen, mitä myyjä sanoo, koska google ei tunne näitä nimiä - kuten tunsi banaanipuun. Hinta ei ole paha : 12 € tai 18 € ja kestää ainakin kesän ajan sen 1 vko kun minäkin olen mummolassa, ei mene pilalle ilman kastelua silloin.

Istuin SnadiStadissa lapseni kanaas ja luin Hassisen POPULA-kirjaa. Jokin tämän kirjailijan kirjoittamistyylissä tekee siitä vaikeaslkoista minulla. Siis asiat on kerrottu yksinkertaisesti, mutta oma "henkeni" ei kulje tapahtumien mukana jostain syystä. Ehkä tekstiin on jäänyt liikaa kirjailijan omaa hengitystä. Mutta sitten tulee vastaan tilanteita, jotka pakottavat lukemaan koko kirjan. Kuten, että äitinsä luona dementiakodissa käyvää miestä epäillään vanhuksen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kun hän vaihtaa vanhukselta omin päin vaipan kun haju haittaa hänen samassa huoneessa asuvaa äitiään eikä hoitajia ole eikä se hoitaja tule, joka lupasi vaipan vaihtaa. Poliisi etsii jopa kondomia.

On aika käydä nukkumaan. Huomenna uuteen aamuun aamusivujen kanssa. :)