Kaunis kevät tulossa, paljon aurinkoa. Vaikka pelottelevat iltapäivälehtien lööpit, että kesä saattaa olla kylmä, Pohjois-navan tuulet ankarat kesälläkin. Minulla on auki Kauniit ja rohkeat, kun lapsi meni naapuriin leikkimään. Täplämonniset ovat asettuneet levolle akvaarion pohjalle. Ihmettelen, millaista sijaiselämää pitää ihmisen elää, jos tulee onnelliseksi siitä, kun televisiossa saippuasarjan mies sanoo saippuasarjan naiselle, että rakastaa tätä.

Luin loppuun Ukri ry:n puheenjohtajan (Joensuussa) kirjan. Ja sehän oli hyvä. Kertoi kuinka julmia äidit voivat tyttärilleen olla. Ja julmiahan nuo voivat ollakin. Onneksi kirja oli otettu Helsingin kaupunginkirjaston kokoelmiin ja sillä oli niin houkutteleva nimi, niin minäkin sain sen lukea. Minun äitini ei noin ilkeä ole. Jos kohta tällä hetkellä ei enää ollenkaan ilkeä.

Meillä on kotona käynnissä suuri ristiriita siitä, että hankitaanko meille koira vai ei. Ja lopputulemahan on, että ei hankita. Minähän en montaa kertaa päivässä kykene käyttämään koiraa ulkona, luontainen laiskuus. Ja lapsi on juuri nyt niin ihastunut ajatukseen koirasta.