Olen viettänyt muutamat viime päivät veden lähellä ja huomannut, että aurinko porottaa paljon paljon polttavammin kuin silloin kun olin nuori. Aloitain laskemaan vaatimattomasti, että siitä on varmaan jotain 20 vuotta, sopiva summa. Mutta ei, kyllä siitä enemmän on. Siis 25 vuotta ja ynnäilin vuosilukuja toisiinsa - ei, siitä kun ensi kertaa makasin auringossa tarkoituksella saada rusketus on aikaa KOLMEKYMMENTÄ PITKÄÄ SUPISUOMALAISTA VUOTTA! 29 vuotta sitten oli 13 vuotias, kääk!

Mutta tuo auringon polte. Olisin moisen kuvitellut olevan jossain Arabimaassa tai Afrikassa, mutta nyt sen saa lämpimän päivän kaupanpäällisiksi jo meillä pohjolassa. Itseasiassa tuo polte on ollut minulle aivan uusi kokemus vaikka ihoani olen aiemminkin auringolla ravinnut. Olemme kuitenkin rannalla veden takia eikä aurinkoa kerjäämässä.

-------------------------

Palautin kirjastoon Krohnin Hotel Sapiens ja aloitin lukemaan Markku Pääskysen Roona saa vastauksen kirjaa. Rantalukemisiksi voisi ottaa mukaan lukemattomia Parnasso-lehtiä. Ja kotona on opeteltava pelaamaan Harry Potter huispaus korttipeliä. Saimme sen kirpparilta 1 € hintaan, mutta mukana ei ollut ohjeita. Sama se, joku oli tehnyt saman ja saimme sitten peliohjeet netistä.