Ystävälleni tarkoitettu email-kirje oli mennyt lastensuojelun työntekijälle erehdyksessä. Hän oli soittanut huolissaan minun hoitajalleni, koska ei ollut ymmärtänyt kirjettäni (ei kai, koska oli väärä vastaanottaja). Tilanne on kuitenkin paljon vakavampi kuin miltä se ehkä aluksi tuntuisi.

Meditaatio auttaa pitämään mielen puhtaana kun on myrskyn keskellä. Yksinkertainen varmuus siitä, että Jumala on. Ja mielen puhetta hänelle, se rukous, jota sielu kaipaa. Kaksisuuntaisella elämä menee välillä niin, että sitä on tehnyt tapaamisia kymmeneen eri paikkaan kahdenkymmenen eri ihmisen kanssa ja sitten kun päivä tulee sitä ei voi toteuttaa ja makaakin sängyssä synkkyyden ja itsetuhon vallassa, koska kaikki suunnitelmat olivat liian suuria toteuttaa ja aivot itse tekivät sen tilan, että luulee ja tuntee, että totta kai tämä on mahdollista. Juuri nuo mahdollisuuksien rajat olisi tärkeä nähdä. Niitä ei nimittäin itse näe. Toisen ihmisen pitäisi ne nähdä. Mutta ei ehkä niin, että hoitaja sanoo, että sinulla on mahdollisesti nyt mania kun suunnittelet opinnäytetyön loppuun tekemistä.

Jos jotain voisi elämässään vielä oppia, niin sen, että kehen ihmiseen voi luottaa. Kun on kasvanut alkoholistiperheessä, niin nämä ihmissuhdeasiat menevät kuin luonnostaan huonoon kuntoon. n