Tänään kävin toista kertaa alkoholistien aikuisten lasten ryhmässä. Vahinko, että kokousväli on niin pitkä, kuukausi, mutta se on asia jolle en voi itse mitään. Paljon puhumatonta asiaa jäi. Pitänee merkata kalenteriin seuraavalle kerralle, mistä aikoo aloittaa, ettei unohdu.

Näin maailmanloppu unen. Ensin aurinko poksahti sammuksiin ja sitten taivaan mustasi täyteen joukko jotain hävittäjälentokoneita. Niitä oli niin paljon, että jos aurinko olisi vielä ollut hehkumassa, ne olisivat pimentäneet taivaan. Sitten heräsin. Se ei ollut painajainen, ennemminkin totesin itse itselleni siinä, että tässäkö tämä sitten oli. Heräsin ennen varsinaista loppua.

Meille hankittiin uusi lemmikki. Poika halusi huoneeseensa oman akvaarion. No sehän ei olisi järkevää vaan pikemminkin erittäin hankalaa, kun pitäisi hoitaa kaksi allasta - kaksinkertainen työ. Toisaalta sitten pihan leppäkertut kiinnostivat niin paljon, että niitä tuotiin sisään leikki-astiaan ja oltiin huolissaan, että mitä ne syö. Houkuttelin lapsen lemmikkieläin kauppaan ja sieltä löytyi sopiva hyönteinen - sauvasirkka. Muoviterraario maksoi valtavasti - 49 € ja sirkat 3,95 € kappale. Niitä lienee mukava seurata, vaikka ne liikkuvatkin enemmän pimeässä ja yöllä. Ovat äänettömiä, mikä toisaalta on vahinko. Siritys ei (ehkä) haittaisi minua ainakaan. Tulisi vähän viidakon meininkiä meille kotiin. Sirkat myös luovat nahkansa ja meidän pitää tarkistaa pohjaturve, että onko munittu. Jos kannen pikkuaukkoja ei peitä sideharsolla, niin kohta on kämppä täynnä sirkanpoikasia. Kummitussirkka olisi ollut 15 €, joten aloitetaan näillä pienemmillä, jos niiden hoito onnistuu. Ja padam! Sain kuin sainkin lapsen huoneeseen sopivan lemmikin. Karvaturriaisia meille ei kakan ja pissan takia oteta. Kas kun minulla äitinä on tämä siivousongelma.

Ostin viikonlopuksi Anna-lehden, kun siinä oli juttu toimittajasta, joka oli hyväksynyt psyykkisen sairautensa. Kassajonossa ehdin tarkistaa, että kyse oli tästä kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä ja lehtikin oli tarjouksessa. Lähempi ja myöhempi tarkastelu osoitti, että lehti oli 55 snt halvempi eikä juttukaan antanut paljon uutta informaatiota. Totuudenmukainen ja kaunistelematon se kyllä oli, siitä kiitokset. Ja olihan se mukava kulkea viikonloppuna vapaana naistenlehti laukussa, kun poikakin oli tukiperheellä ja lukea lehteään mm. take away sushi barissa Tennispalatsissa ennen KEKKONEN TULEE elokuvaa.