Crisulta katosi kouluun kännykkä ja pussi + avaimet. Ei vielä tämän perjantain aikana opettajat olleet löytäneet mistään. Tuskin niitä sitten edes löytyykään.

Luin kolumnin aiheesta Jumala ja omatunto - miten, artikkelin mukaan, Jehovan todistajat ovat kasvattaneet lapsensa pelkäämään Jumalaa jos tekee jotain moraalisesti väärin. Kolumnin näkökannan mukaan silloin ei pääse omatunto kehittymään ja tulee pelkoja, varsinkin jos helvetillä pelotellaan. Näinhän se on, eikä edes pelkästään Jehovan todistajien vaan myös muiden, kristittyjen piirissä. Itse en edes huomaa moraalijuttuja kasvattaneeni, lapsi on peruskiltti, yleensä. Olenkohan sittenkään edes hyvä äiti?

Olen itsekin nyt paremmin mielin kuin pari päivää sitten. On ollut aikaa lukea kirjoja: Riikka Ala-Harjan Maihinnousu ja Åsa Linderborgin Minua ei omista kukaan on ollut luvun alla. On niin ihana lukemissession jälkeen levätä ja rentoutua ja tietää, että pääsee saman kirjan pariin myöhemmin. Ja palkitsevaa kun sivut etenevät kuin itsestään. Monelle kaksisuuntaiselle, jolla on lääkitys on lukeminen mahdotontoa. Onneksi ei minulle. Luin myös Emmanuel Levinasin On Escape kirjaa gradua varten. NYT minä sen teen! Syksyksi on monenlaista ohjelmaa, mutta ei liikaa. Maanantaisin on TYÖTÄ KOHTI kurssi, joka toinen tiistai lehtityöryhmä Helmissä, keskiviikkoisin luovan kirjoittamisen ryhmä ja maanantai iltaisin lapsen kuoro, mutta sinne ei tarvitse kuin viedä ja väliajan lukea jotain kahvilassa. Ja kerran kuukaudessa (vähintään) alkoholistien aikuisten lasten ryhmä.

---------------------------------------------------------
Korjaan : tupakka ja alkoholi eivät meidän perheessä ole hyvä asia. Siitä pidetään ehdottomasti kiinni.