Sain edellisellä luovan kirjoittamisen tunnilla Kay Redfield Jamisonin kirjoittaman kirjan Touched with fire - manic-depressive illnes and tha artistic temperament. Tutkija joka itse sairastaa tutkimaansa sairautta, kaksisuuntaista mielialahäirötä. Olen jo joskus aiemmin lukenut hänen kirjoittamansa kirjan Levoton mieli. Se on myös kirjahyllyssäni, jossain.

Maanantaina olisi ollut erään uuden kaksisuuntaisuutta käsittelevän kirjan julkaisutilaisuus, johon olisin Helmin edustajana voinut mennä, mutta mutta : minulla ehkä alkaa juuri silloin Työtä kohti - kurssi. Olisin tilaisuudesta tehnyt lehtijutun Helmi lehteen.

Torstaina on naisten ryhmä psykiatrian poliklinikalla.

Nyt suljen koneeni ja siivoan. On taas vaan pakko.

******

Ei, vielä on asiaa.
MInä olen ihan hirveän väsynyt nyt. Väsynyt rajanvetoihin lapsen kanssa. Väsynyt siihen, että tässä kuussa lapsi oli vain yhden yön tukiperheellä. Kuvitella, että jotkut eronneet parit pitävät lapsia vuoroviikoin. Kokonainen viikko yksin. Mitä? Minä olin kesällä yksin kaksi viikkoa, siinä se. Muuten olen ne n. 28/29 pv lapsen kanssa. Ja meillä on ihan riitoja välillä päällä.
Sitten tulee onneksi mummo apuun ja saan olla puoliteholla n. 1 - 1½ vkoa / 2 - 3 kk. Mutta silloinkaan en voi mennä minne lystään.
Lapseni on välillä enkeli välillä riidanhaluinen, jos nyt 7 v voi sellainen olla. Ja ulkopuoliset sanovat, miten suloinen se on. Voi vitsit - eivät tiedä kuinka kovaa se osaa PURRA. Tuntee todella olevansa NAINEN kun suurimmat ongelmat ovat siivoaminen, ruoanlaitto ja lapsen hoitaminen/kasvattaminen.

Eilen pidin opettavaisen satutuokion näistä leluista ja rahoista juuri ennen nukkumaanmenoa.