Äitini oli meillä kylässä 2 viikkoa putkeen. Ja hyvä, että olikin. Hän huolsi lapsen kouluun ja koulusta kotiin iltapäiväkerhan kautta, siivosi, teki ruokaa ja sanoi, että viihtyy paremmin kun on tekemistä ja korosti, että oli ollut lomalla. Niin olin minäkin. Täysihoidossa omassa pesässä.

Tänään menen taas Helmin luovan kirjoittamisen ryhmään ja kotipalvelu tulee auttamaan lasten hoidossa. Ensi viikolla joutuvat tulemaan useamman kerran, kun on syysloma ja minulla pakolliset menot. Tällä kerralla en vie mukanani tarinaa isästäni ja äidistäni vaan uuden ihan harjoituksen vaan. Minä nimittäin olen kirjoittanut siitä isän ja äidin tarinasta kolme eri versiota, jotka he kaikki ovat kuulleet ja nyt olen yhdistänyt ne yhdeksi pidemmäksi stooriksi. Ei olisi kiva kuunnella näin nopeasti samaa tarinaa. Vähän hämää, että nyt eivät kaikki näe kirjoitettua tekstiä, vaan se vain luetaan.

Löysin älypuhelimestani kivan lelun. Siinä on ohjelma joka mm. laskee kulkemani matkan ja näyttää sen kartasta. Ohjelma myös laskee km/h ja etäisyyden sekä poltettujen kalorien määrän. Kas siinäpä motiivia, että aamuinen kävelylenkkini Cristianin koululle, kauppaan ja takaisin polttaa kai n. vähän yli 100 kcal! "Kai", koska laite saattaa olla epätarkka. Mutta kuitenkin. Tekee mieli kävellä lisää, jos se on noinkin tehokasta. Koulumatka on 600 m, eli molempiin suuntiin n. 1,2 km. Niinkin paljon siis. Jos tässä tekisi laskelmia, niin 4,5 km olisi ihan realistinen kävelymäärä. Sitten joskus keväällä / kesällä n. 7 km. Mutta kun nuo määrätä eivät ole sitä hyötyliikuntaa vaan ekstraa. Siis : pitääkö vaihtaa reitti ettei menekään suorinta tietä päämäärään vaan vähän kiertää. Olen yhden kerran ruokavaliolla laihduttanut 20 kg n. 1 v:ssa, mutta silloin oli aviomies, joka teki ruoat. En tiedä pystynkö tavoitteisiin, mutta ainakin aion yrittää.