Sen verran ehdin uutisia katsoa tv:stä, että Ylen minuutin uutisissa kerrottiin Etelä-Afrikkalaisen tulkin saaneen skitsofreenisen kohtauksen (ainakin se tulkki oli etelä-afrikassa) (muuten: VIITTOMAKIELEN TULKKI). Ja minä entisenä mielenterveydenhoitajaopiskelijana ihmettelin, että mikä "skitsofreeninen kohtaus".

Meillä kotona Harry Potter pojalle piti etsiä Raamattu juuri ennen kuin pistettiin Harry Potter peli koneeseen. Kyse oli siitä, että Raamatussa kielletään Jumalankuvan tekeminen ja meidän tietokoneen taustakuvassa on Michelangelon (?) Luominen, jossa JUMALA antaa Aadamille elämän sormenkosketuksella. Luettiin sitten niitä kymmentä käskyä sellaisina kuin ne Raamatussa on, johonkin neljänteen asti, sen jälkeen katosi pojan mielenkiinto. Onhan se kimurantti ongelma, jonka poika esille toi. Uskalsin sitten kertoa Christian A.:lle, että mikä se JOULUN TODELLINEN juttu on, uskalsin, koska hänelle olivat vanhemmat oppilaat koulussa kertoneet, että mikä on seksi. Ollaan sit onnellisesti sulautettu yhteen uskonto + seksivalistus. Minä kysyisin tänä jouluna, että MIKSI JOOSEF USKOI? Mutta minun ei takuulla anneta, koska olen mielenterveyskuntoutuja. Ajatelkaa jos saisin kirjoittaa saarnan, mutta eihän minun anneta sitäkään, koska ---

---- teologiaa 35 op. sosiologiaa 35 op. naistutkimusta 15 op. psykologiaa 35 op. opettajan pedagogiset 35 op.

---varhaiskasv.....----.....-----

No joo, turha toivoa, että saarnan tekoon, minä. En ehkä sittenkään haluaisi. Uskonnosta riittää kotitarpeiksi, tommosen äidille (smack). Minä olisin tahtonut olla sellainen pappi, jonka luokse ihmiset tulevat, kun psykologia ei enää auta. Nyt minä vain istun ja tutkin itseäni ja pelaan näitä ihmispelejä. Kyllähän minä sen tiedän, missä vaiheessa Jeesus tuli elämääni : se oli silloin kun tajusin, että kenenkään ihmisen rakkaus ei ole minulle tarpeeksi, ei riitä korjaamaan sitä, mikä on joskus kovissa riidoissa tuhottu. Vanhempien välisissä taisteluissa. Ja ketä minä sitten syyttäisin, kun itse muistutan isääni niin paljon. Olen saanut opiskella, se on hyvä. Mutta nyt on buddhapatsas akvaarion päällä ja rukoilevat kädet School of Athens (Raffaello Santi) päällä. Ja tuolla jossain menee toisia arosusia päätä pahkaa yksin päässä samaa mitä minulla.