Vielä kerta työtä kohti kurssia ja vielä kaksi kertaa luovan kirjoittamisen ryhmää. Kaksi viikonloppua, että Cristian on tukiperheen luona ja ensi viikonloppuna pääsenkin jo Hesarin haukkumaa Kuinka kyyhkyset katosivat näytelmää katsomaan. Lippu maksoi 20 € opiskelijalle, siis ihan normi hinta, sillä voi kulttuuria kannattaa ja itselleen taide-elämys ostaa. Kirjan sain luettua viime vuonna potilaskirjastosta, kun olin Aurorassa sen jonkun aikaa. Hesarihan otsikoi tuon näytelmän, että kuinka kyyhkyset sekosivat. Nasevaa kielenkäyttöä, eikö niin? Mutta Sofi Oksanen antoi paukuttaa facebook-infossaan, että Suomi on yksi pieni kielialue ja Hesari yksi pieni pienen kielialueen lehti hänen työtään ajatellen. Näin yhtenä yönä unta, jonka muistan. Ajoin siinä Sofi Oksasen kanssa autolla ihan hirveän kovaa vauhtia ja Sofi oli ratissa.

Finlandiakirjakin sitten valittiin. En ymmärrä, milloin minulla on aikaa lukea sitä. Nyt olen jumittunut lukemaan Monika Fagerholmin kirjaa Lola ylösalaisin. Olen yrittänyt lukea sitä nopeasti, mutta eilen odottaessani Cristiania kuorosta tajusin, että se pitää lukea toisella tavalla - jokaista sanaa ajatellan. Siis 2/3 hitaaammin kuin normikirjaa. Se nopeus kostautuu siinä vaiheessa, kun on menettänyt otteen siitä kuka kukakin nyt oli mitä kenelle.

Olen neulonut villasukkia. Yhdet aion vaihtaa runokirjaan kirjailijalta itseltään. Harmaa ja luonnonvalkoinen ovat värejä joita suosin. Olen ostanut lankani Helsingin Sokokselta, koska hinta siellä on 4,50 € ja Tarjoustalossa sama lanka vain 11 snt halvempi, siis 4,39 € ja uskon, että värejä löytyy Sokokselta paremmin, että kun oma kerä loppuu siellä on samaa lankaa vielä.

Yritin päästä Helmi ry:n kokoukseen, kun valittiin puheenjohtajaa, mutta ne päässyt sinne, kun ratikka ja bussi olivat törmänneet toisiinsa. Seisoskelin Sörnäisissä odottamassa 7B:tä n. 20 min kunnen kysyin toisilta pysäkiltä lähtöä tekeviltä, että mikä on, missä vika - kas kun jo 2 kpl 7B:tä oli kääntynyt vastakkaiseen suuntaan. Onneksi kokouksessa valittiin se henkilö, jota olisin itsekin äänestänyt.