Äitini suorastaan raivostui siitä, että meille tulee Pro Aqua edustaja tiistaina n. klo 16.30. Kuulema "hörhötän" ja hän sulkee rahahanat. NO sen verran ne aina aukeavat, että hän ostaa kaiken ruoan kun käy ( ja siivoa ja tiskaa ja ja ja ). En ikinä saa tietää saanko kerrottua hänelle, että se mies sanoi että voi sillä laitteella putsata sohvan ja sitä saa silloin tiistaina yrittää. Ystäväni kanssa sovimme, että tapaamme joskus uudenvuoden tienoilla, hän kun viettää joulun Kuopiossa, jossa meillä on monia hyviä muistoja villeiltä nuoruusvuosiltamme. Jopa juttelin tämän ihmisen kanssa - ja se on paljon tällaiselta erakkosielululta. Ja miksi erakko? Oli suuret suunnitelmat ja tavoitteet nuorena, jolloin katsottiin FAME sarjaa. Suosittlen kyseistä sarjaa, nuoret ovat n. 16 - 20 v. Muistin vielä monet laulut.

Olisittepa tosiaan olleet puhelimessa kun se eukko alkoi huutaa ja saarnata. Kaikkeni olen tehnyt, että se tajuaisi miten hyödyllinen laite tietokone on, mutta ei. "Tietokoneen avulla saa vaan päänsä sekaisin" - sitä se sanoo. En sitten käynyt riitelemään sen kanssa (ihmettelen vaan kun on Eila ja Hilja jogurtit) vaan nostin sen nuoruuden kuvan, ajalta ennen minua kirjahyllyn päälle ja ajattelin, että pitää kulnnioittaa sitä *

*** kunnioittaa vaikenemalla. Se varmaan tosiaan luulee keskustelevansa minun isäni kanssa, kun saa tuollaisen kohtauksen. Isän veronpalautuslappu tuli, en tiedä löydänkö sitä enää tästä kaaoksesta. Varmaan kauheinta mitä tuollaiselle tekosiveälle naiselle on olemassa on, että ihmiset puhuvat kaupungilla sitä tätä ja tuota. HYI! Semmonen maalaiselämä.

Ikinä kiinn..ai niin :

koin oudon elämyksen. oli kuin isäni olisi koskettanut poskeani. en sano, että se on todista mistään, ehkä vain omaa psyykettä koko homma, mutta siinä oli kiitos. Kuollut isäni koskettanut. No, se kokemus, että kiitos ja sinä olet hyvä lapsi. Mutta turha surra: 73 oli ihan tarpeeksi vanha. Kuolema oli hyvä. AA ohjelman sain minä. ÄIti jaksoi siivota isän asunnon. Ei vaan voi mennä kysymään, että mitä - entä se kivi. PItää vaan yrittää sanoa sille, että joo on sulla rahareikä jo siell----

 

----ei kun ei EN JAKSA ENÄÄ YHTÄÄN YMMÄRTÄÄ ÄITIÄNI.

Oman juttuni otsikko oli: MIELENTERVEYDEN ASIOISTA VOIDAAN LISÄTÄ YMMÄRRYSTÄ KIRJALLISUUDEN KEINON. Ja miehen kotimaa olikin Gambia. Siis kenen?

Joka päivä voi tapahtua jotain, mistä syntyy muistoja. Äitini sanoi, että kyllä hänelläkin on lapsuudesta muistoja, jotka ovat pahoja, mutta korosti, että ei niistä tai niitä kirjoita, koska kukaan ei uskoisi. Mitä te siitä ajattelette? Ja otettiin esiin, että paskan keskellä elettiin, siinä kontekstissa, että ei minun oman lapseni nyt tarvitse niin elää.

Alakerran aviomies juo olutta paljon. Olenko minä hänen lapsnsa toinen tai kolmas turvallinen aikuinen, sillä äidissä ei ole mitään vikaa. Oi näitä joulunaikoja, puolenmetrin joulukuusi on maassa. Kyllä se kuulkaa minulla kuuluu, jos lapset kärsivät aikuisten alkoholin käytöstä, sillä minä olen lähes lastentarhanopettaja.