Taitaa olla syy siihen, että aluperin koskaan kiinnostuin taiteista se, että imin itseeni käsityksen, että kaltaiseni epäkelpo ihminen voisi sen piirissä tulla hyväksytyksi. Taiteilijoilla kun MUKA on usein mielenterveyden ongelmia. Tai sitten kansallistaiteilijoita tutkitaan siltä näkökulmalta. Ja olihan kaltaiseni epäkelpo ihminen, isäni, saanut hyväksynnän nimenomaan kun häntä mainittiin taitelijaksi. MItä taide sitten on? Silmänrävähdys kyynelten hetkellä, mikroskooppinen hetki jossain, joka mahdollisesti on, mutta joka muuten jää huomaamatta. TAIDE ja elämä liittyvä yhteen.

Tai sitten se teatterialan professori, joka ohjasi sitä teatteriryhmää, johon isäni ja minä osallistuimme, sai minut uskomaan itseeni ja etsimään elämänalaani teatterista. Mutta sitten kiinnostuin kirjoittamisesta sen jälkeen kun olin koko lapsuuteni, nuoruuteni ja varhaisaikuisuuteni lukenut määrättömät määrät kirjoja.

Nyt keväällä 2014 luovan kirjoittamisen ryhmän jälkeen muut sanoivat pojalleni, että kuulehan, äiti kirjoittaa vielä kirjan <3.Kun joku vielä saisi poikani uskomaan, että olisi hyvä jos äiti saisi katsoa TV-uutisetkin vielä! Uutisten katsominen kun tuo minulle jonkun tasaisen pohjan, josta seurata tätä maailmaa. Jollain järjettömällä tasolla Ylen Uutiset tukevat mielenterveyttäni. Lehtiinkään ei ole varaa, mutta onneksi netistä näkee uutisia toisenlaisista näkökulmista. Poikani toinen nimi olisi edelleen Timoteus, jos minä olisin sen saanut päättää, mutta kun mies tahtois nimeksi oman entisen sukunimensä tuo Timoteus piti - syystä tai toisesta - poistaa. Siksi odotan, että minulla on tuo n. 100 € rahaa, että saisin nimen Timoteus takaisin.

Ensimmäisessä kirjeessä Timoteukselle Paavali toteaa kuinka suuri syntinen hän oli, ennen kuin Herra armahti hänet. Jotkut ovat Paavalin mukaan haaksirikkoutuneet uskossaan sen vuoksi, että ovat hylänneet Hyvän omantunnon. Etsin Raamattuni netistä, koska jostain syystä sitä on helpompi lukea näytöltä kuin kirjasta. Kirja on liian juhlallinen tähän eikä minulla ole mitään rituaaleja, joita noudattaisin, kun tutustu uskonnollisiin teksteihin. Kirjeestä löytyy myös ohjeet siitä, millaiset ihmiset sopivat hengellisiin tehtäviin seurakunnassa.

" 4 Kaikki, minkä Jumala on luonut, on hyvää, eikä siitä tarvitse hylätä mitään, kun se otetaan kiittäen vastaan. 5 Jumalan sana ja rukous pyhittävät sen. " 1 Tim.4:4-5. Maailma on hyvä, se ei kaikille ole selvää. Ja se paha mitä maailmassa on, sen suhteen meidän (eri uskontoihin) uskovien pitäisi tehdä jotain toisiamme ja kaikki auttaaksemme. Pääasia kuitenkin on, ennnen kuin joku ehtii ottaa esiin teodikea ongelman, että Jumala ei luonut pahaa ja synti on sitä, että olemme erossa Jumalasta, ei mikään yksittäinen teko- tai ajatuskategoria. Timoteuksen kirje on koskettava kirje, joka antaa ohjeita miten elää - ohjeet on suunnattu Timoteukselle ja seurakunnan johtohenkilöille.

Jos joutuisin autiolle saarelle tahtoisin sinne Raamatun mukaani, siellä olisi aikaa. Jos jotain muuta saisi toivoa niin kynää ja paperia (jos ei ikitoimivaa netitöntä tietokonetta) jolla kirjoittaa ja teräase, jolla tehdä jokin soitin.

1 Tim. 2:8-15

8 Tahdon, että kun miehet rukoilevat, he kohottavat kätensä rukoukseen puhtain mielin, ilman vihaa ja ilman epäilyä. 9 Samoin tahdon, että naisten kaunistuksena on hillitty esiintyminen, vaatimattomuus ja säädyllisyys -- eivät tukkalaitteet, kultakorut, helmet tai kalliit vaatteet, 10 vaan hyvät teot, niin kuin sopii naisille, jotka tunnustavat palvelevansa Jumalaa. 11 Naisen tulee kuunnella opetusta, hiljaa ja kuuliaisena. 12 Sitä en salli, että nainen opettaa, enkä sitä, että hän hallitsee miestä; hänen on elettävä hiljaisesti. 13 Ensinhän luotiin Aadam ja sitten Eeva, 14 eikä petetyksi joutunut Aadam, vaan nainen antoi pettää itsensä ja rikkoi käskyn. 15 Lasten synnyttäjänä hän on kuitenkin pelastuva, jos vain pysyy uskossa ja rakkaudessa ja viettää hillittyä, Jumalalle pyhitettyä elämää.

8 - 11 : hyviä ohjeita ihan mihin tahansa uskontoon. Minuun vetoaa tuo: EIVÄT TUKKALAITTEET, KULTAKORUT TAI KALLIIT VAATTEET. Entä tuo: 14 --> minun mielestäni kyse oli epäluottamuksesta Aatamin ja Eevan välillä, jonka paholainen sai aikaan. En ole siis mikään ortodoksi tulkinnassani, mutta luen jotkut kohdat Raamatusta kirjaimellisesti, kuten sen että Jumala kertoi kiellon Aatamille ja Aatami naiselle, joka vasta syntiinlankeemuksen jälkeen sai nimen Eeva. Uskomatonta, että Raamatussa on jae 2:12 ja silti Evankelisluterilaisessa kirkossa on naispappeja. OK:, siinä lukee, että PAAVALI EI SALLI, ei että Jumala ei salli.

Asioista täytyy keskustella ja lähiluku on joskus tarpeellista.

Raamatun mukaan Jumala näki, että ihmisen ei ollut hyvä olla yksin (1 Moos. 2:18) ja loi toisen ihmisen, joka oli ihmisen avuksi tehty. Ei tuo "avuksi oleminen" tarkoita PALVELIJANA OLEMISTA. Mies toteaa, että nainen on osa häntä, hänestä tehty. Mielestäni tähänkin sisältyy tasa-arvoinen säie pikemmin kuin hierarkkinen suhde, joksi se usein tulkitaan. Minä TODELLA PAINOTAN SITÄ, ETTÄ KÄÄRME SANOO (1 Moos.3:1):"ONKO JUMALA TODELLA SANONUT" ---> Ja Jumala "oli sanonut" (tekstin konteksti, ei mikään "uskon-uskon") ennen kuin nainen "tehtiin" (---> sillä tosi sovinistihan voi tehdä eron LUOMISEN ja TEKEMISEN välille). Nainen siis jäi ehkä epäilemaan Aatamia, ei Jumalaa - eikö?

UGH! olen puhunut.
UGH! olen ymmärtänyt.
PAPPI minusta ei tullut. Uskovainen en oikein osaa olla, vaikka nyt siellä Filassa opettelen. Mutta ainakin pojalleni voin tämän opettaa.
 

Minä en oikein ymmärrä, miten jossain vaiheessa kuuta tulee "piikkipäivä", että yhtäkkiä blogiani on käynyt lukemassa n. 800 ihmista ja muuten paljon vähemmän. Olen taipuvainen pitämään sitä virheenä.