Bussipysäkillä Christian kertoi (Timoteus) olleensä Kiasmassa tyttökaverinsa kanssa. Ohi käveli mies, jolla oli Kalevala paita. En sitten päässytkään ystäväni kanssa katsoaan Kalevala elokuvaa, en edes Helmin porukan kanssa. Mutta onneksi Wifi - yhteys löytyi, ettei tarvitse mennä ostamaan Soneralta 3G yhteyttä hintaan 12.90 € / kk, ei määräaikaisuutta. Ja myyjä neuvoi myös missä on Samsungin myymälä! Me ollaan Soneran asiakkaita ja nyt meillä soi klassinen musiikki radiosta. No, Christian meni pelaamaan xbox360 peliään ja minäkin katsoin, että mitkä pelit kiinnostaisi minua. Se tappaminen mielessä...onneksi en osta mitään :-) I

Augustuksen Tunnustukset vein kirjastoon. Nyt lainassa on kirjailija Emmi Itärannan kirjoittama Teemestarin kirja. Ja Tiina Raevaaran Laukaisu. Christianin kanssa mietittiin, että miten se sormus J.R.R.Tolkienin kirjassa - kun Saruman (?) oli niin iso (se joka sormuksen teki/teetätti (ollaan kuunneltu äänikirjana)) ja Hobitti niin paljon pienempi (ainakin elokuvassa (jonka omistamme)) niin miten se sama sormus niille molemmille meni? Epätarkkuutta oi j.r.r.Tolkien. Netistä löydettiin (Tablet Samsung Galaxy tab3:n kanssa), että Lewis Carrol harrasti valokuvausta (mikä oli otettu kesäteatterinäytelmään, jonka kävimme katsomassa) ja löydettiin Alice Liddellin (? muistanko) kuva.

Ihanaa luovan kirjoittamisen ryhmä alkaa syksyllä.

Sairauteni kanssa olen kipuillut niin, että on ollut enemmän vireyttä, mutta niin. No kuka sitä koko elämäänsä haluaa sängyssä maata repo raatona? Nukkua 13 h / vrk? Olin vähän suunnitellut, miten voisin kutsua luokseni ystäviä useita samaan aikaan, mutta en tiedä saanko sen toteutettua. Ainakin minulla on ystäviä. Se on edistysaskel siihen, mitä Joensuussa oli. Useimmilla ystävillä on jokin ongelma. Kelläpä ei olisi?

lähetin aviomiehelle tekstiviestin, jossa oli jorubaa. verkon käännössanakrija antoi kirjaimelle "o" yoruban merkityksen "ko si". Kysyin mieheltä, että voisiko hän korjata meidän sänkymme. se yoruban lause saattoi tarkoittaa myös, voisiko hän auttaa meitä nukkumaan. Sitten etsin, mikä on PERKELE yorubaksi, se oli Esu. Sanoin "esu esu" puhelimeen kun hän soitti. Kommunikaatiomme helpottuu huomattavasti, jos minä kirjoitan myös yorubaa. "Leoran" taisi olla tatuoinnit.

Maailma on ihanan mielenkiintoinen. Nyt Christian tietää, missä on ooppera ja toisella puolen Carelia ja Lyon. "Hienot" ihmiset käyvät varmaan niissä. minulle riittää Hubotit! Robotti-ihmiset! ruotsalainen tv-sarja, jota katsoin.

 

laps´ uudessa kodissa. / laps´ kenen / minä menen / minä pimenen / kuin läpikäytävä / kuin yö / kuin kuulas suru / sinun huulillasi / juon uuden maljan / se vettä on. / Ole onneton, ole! / Syy suruun on lapsuudessa / syy pirun / nyrkkiä huudattaa / kansa / ja jo valittu ansa / on takanansa / on tie / tyhjä tie / tänne se tuo / sinut / Sysimusta talo / täynnä kusta / Tulet Turusta / lapsi kuuntelee klassista / en kaiva pulloa kassista / en polta minä hassista / en tiedä vielä "Brassista", mutta kerro / minä kuuntelen, avaan sydämeni sinulle kokaan, kuten aina / Laps´ uudessa sodassa /

Olen kuunnellut Zen Cafeen Samuli Putron levyä ja kappaletta "Eipä tiennyt tyttö" ja miettinyt sen kanssa, että mitä se on ollut kun äiti on mennyt isän kanssa naimisiin "Eipä tiennyt tyttö"  - ja mitä nyt? SAMULI PUTRON LEVYSSÄ TAITEKOHTIA ON KAPPALE, JOSSA ON ÄITINI TYTTÖNIMI! "Haverisen tyttöjä". // luovan kirjoittamisen ryhmän tekstin työnimi voisi olla "Tehty mikä tehty" tai "Varastaahan saa".

Ja siis Christian kuuntelee nyt radiosta klassista, jos se ei tuosta runosta vielä tullut selville. Eilen ostin ensin INTIAANISOKERIKEKSIÄ ja sen jälkeen SUURI NUMERO lehden (3.40 +4 €), tähän minulla ei tietenkään olisi ollut varaa. Mies oli myymässä uutta lehteä metrossa ja hänellä ei ollut antaa 20 € setelistä (mummon antama raha), joten hän ehdotti, että käydään R-kioskissa, hän ostaa suklaata ja tulee sitten rahan kanssa, sanoin, että mennään yhdessä (ei hajuakaan mitä kieltä puhuttiin). Myymälä kallis, joten karkkikaupaan ja sanoin, että minä voin ostaa. Oli tarkoitus ostaa alle eurolla, mutta siellä oli niitä keksejä....enkä ole edes menossa käymään ystäväni luona (joka on raskaana) jonne voisin viedä ne keksit.

 

ja taas

 

JOKU OLEVINAS / Jo kuolevinas / Joku Olevinas!

Minullahan on ilmestynyt Krishnan kuva työpöydän eteen. Kaunis kuva, taidemuseosta ostettu. Tosiaan, olen samassa projektissa näyttelijäliiton puheenjohtajan kautta, mikä huomiolle pantakoon. On ihanaa, että on ystäviä. On ihanaa, että on tietokone, tabletti ja puhelin. On ihanaa elää 2010-luvulla. ON ihanaa, että ei tarvitse elää kotikaupungissa. ON ihanaa, että on kengät. On erityisen ihanaa, että on spotify. Juon jääteetä, se maksaa vähemmän kuin mehu. On jopa Body shopin  käsirasvaa ja kuolleen meren kosmetiikkaa. On myös mummon Kreikasta tuomaa saippuaa, toi jopa kaksi saippuaa. Mikä onni etten "törsännyt" rahaanaa Flushiin!

Kun vain päästäisiin sinne Hulluun Heurekaan. Antaako "lastensuojelija" siihen rahaa.