En uskaltanut omalle hoitajalle sanoa, että olen aloitellut taas gradun tekemisen. Lastensuojelun sosiaalityöntekijä oli sitä niin vastaan. Kysehän on siitä, että en stressaannut liikaa ja uskon, että en stressaannut, kun ensimmäinen etappi on tehddä syventävien opintojen essee palauttaa se ja tehdä siitä kypsyysnäyte. Sitten on kanditaatin tutkinto täysi ja se jo lämmittää mieltä. En ole drop out.

Asuntomme on taas kaaoksessa. Annan lapsen leikkiä niin, että sekamelskahan siitä syntyy. Mutta olisin julmuriäiti, jos kieltäisin leikit siisteyden vuoksi. Huono homma taas, jos lapsi tottuu sekamelskaan eli sikasotkuun kuten minä omassa lapsuudessani. Siivoilen sitten aina yhden kohdan pois ja odotan mummon tuloa. Mummo täyttää ensi vuonna 70 v. ja on meidän siivousapumme. Meillä on hänelle roskakatoksesta löytynyt POP SIIVOUS OY punainen t-paita.

Heräsin aamulla n. 7.15 ja olin aika vireä, mutta suurinpiirtein pakolla nukuin jonnekin klo 11 asti. Sitten käytiin kaupassa ja mentiin lähikoulun pihalla Linnunpesä keinulle. Olen ottanut kaikki mahdolliset rahat käyttöön säästö-hipostakin, mutta sinne tulee ensi kuussa 50 € kun mummo antaa ostamistamme kengistä rahat takaisin. Toinen 50 € tulee ehkä, jos ent. aviomies maksaa velkaansa jotain 50 - 80 €. Eilen illalla nukahdin jo ennen klo 9 illalla. Jokin on vinossa, jos tosiaan pitää nukkua jotain 11 - 13 h / vrk., mutta ei voi mitään. Nukahtaminen on tosi upea olotila.

Olisi aika kurjaa asua jossian hoitokodissa tai sairaalassa. Ei voisi tehdä mitä itse haluaa. Olisi aina rajat vastassa mitä saa tehdä. Niinkuin ensimmäisellä sairaalajaksolla. Mielenpäällä oli syntynyt lapsi ja gradun tekeminen. Hoitaja vaan sanoi, että nyt kuule levätään.