Nyt alkaa helpottaa, monta hyvää hetkeä Christianin kanssa. Alkaa helpottaa myös sen suhteen, että luovun tinderistä ja badoosta ja mitä näitä onkaan. Sieltä ei löydy sitä mitä etsin. Minä nimittäin huomasin, että on parempi etsiä Jumalaa kuin uutta aviomiestä tai kumppania. Jotain tyhjää minussa on, eikä sitä täytä toinen ihminen. Tyhjästä pidän melua ja pyrin kirjoittamaan jotain, mitä voisi tarjota kustannettavaksi, mutta tässäkin on tärkeintä itse matka.

Kun olen kristitty, se etsinnän kohde on kristinuskon Jumala. 35 ov teologiaa ei riitä. Siinä on perusta. Christian sanoi joskus tahtovansa papiksi, en tiedä vieläkö se pätee. Minäkin tahdoin joskus papiksi. Uskomatonta. Nyt tahdon vain saada sen gradun valmiiksi. Uskonnon opettaja minusta voisi tulla, jos joku ottaisi töihin, joku koulu. Jos ajattelee, miten evankeliumi on läsnä kadulla, niin sehän on ne lappuset, joita rautatientorilla jaetaan. Tulee tosi tunkkainen olo, kun sen saa käteensä. Yleensä tulee mieleen, että hämmästyykö tuo ihminen tässä, että minä kyllä uskon. No joo, mutta sitten tulee se kysymys:"Oletko ottanut Jeesuksen sydämeesi." Joo, olen tehnyt senkin. Luo voimaa ja turvaa kun elää "mielisairaana" (so. en oireile kun on hyvä hoito) tässä maailmassa. Taide hoiti tämän asian kun olin nuori, mutta nyt lääkkeet ovat turruttaneet, eikä TUNNU kuten TUNTUI aiemmin. Nyt kun Levomepromazine - lääke on vähennetty jo puoleen, TUNTUU siltä, että olisin valmis muutokseen elämässäni. Että en esim. vain olisi 125 kg läskiä ja lihaa, luita ja tatuoimatonta nahkaa vaan myös liikkuisin ja saisin hyvän olon. En jaksa ajatella niin pitkälle, että laihtuisin, mutta että saisin sen hyvän olon liikunnasta. Pojan kanssa uitiin kuntouimareina, poika enemmän 400 m ja minä 350 m, joten siitä on hyvä aloittaa - tosin, tätä kun kirjoitan en jaksa ajatella, että milloin seuraavan kerran. "En jaksa". Niin, sitä olen lapsellekin sanonut kun hän kiukuttelee, vetää ne kuuluisat itkupotkuraivarit 9 v. Poika saa oman uuden huoneen, isomman johon tulee parvisänky, jonka mummo ostaa. Sosiaaliviranomaisillekin selvisi, että mummo on meidän kotiorja kun käy meillä. Siivoaa, pesee pyykit, pesee astiat, käy kaupassa, tekee ruoan. Meidän 70 v mummo! Teräsnainen!

Jos teologin pitäisi tuoda Jumalan sana ihmisen lähelle, niin minä olen sellainen. Minä tahdon olla sellainen. Olen vasta tieni alussa. Nautin kun saan lukea esim. blogia "Dosentin kammiossa" (Timo Eskolan ajatuksia). Nautin enemmän tieteellisestä hölynpölystä (jos nyt teologia voi varsinainen tiede olla) kuin jos istuisin jossain lahkokokouksessa. Minun kristukseni karttaa sitä valokeilaa, joka lyö leiman "totta". Minä pidän pohdinnasta. Minä tahdon etsiä, en istua kuin puujumala jossain valvojan paikalla ja vahtia, että kaikki uskovat kuten minä. Nautin siitä, että ystävilläni on muita uskontoja kuin kristinusko. Tai että he eivät usko mihinkään kuin tieteeseen.