No nyt minusta oli tehty nimetön lastensuojeluilmoistus, jossa epäiltiin, että olisin hyvinkin "maaninen". Olin mielenterveysyhdistyksen Helmi-juhlassa kun sain lastensuojelun sosiaalityöntekijän puhelin ja hän kertoi, mitä oli tapahtunut ja sovimme, että tapaamme maantaitan 9.5.16 lastesuojelussa. Oli pari päivää aikaa. Soitin psykiatrisen klinikan työntekijän puhelimeen - hän ei tietenkään vastaa, koska on toisessa paikkaa nyt töissä, mutta se meni tiimille, kuten tiesinkin ja sanelin paperille kirjoittamani viestin, jossa oli kaikki tiedot. Lopputulema, kun psykiatrinen hoitaja soitti oli se, että lisättiin levomepromazinea, joka antaa unen, että unet eivät katoa kun on tämä kevät ja niin valoa. Ja niin asia selvitettiin maaanantaina. Samalla katsottiin perhetyöntekijöiden tavoitesuunnitelma meidän perheelle. Entiset tavoitteet oli saavutettu. Hyvin. Ei enää raapimajälkiä käsissäni, mm. Paras ohje oli kirjoittaa ne vaikeat tilanteet läpi.

 

Mutta se keskustelu. Sosiaalityöntekijän piti sanoa:"Christian" ja hän sanoi:"Kristus". Teologiaa lukenut äiti painoi tietenkin tämän mieleen. Ilmoituksen oli tehnyt eräs henkilö (jonka nime googlettamalla saa heti tiedon, että hän on ollut hoidossa ja psykoosikierteessä ja mitä kaikkea). Nyt hänellä oli ongelmia ystäviensä kanssa (mitä tutustuimme hetken facebookin messengerissä, hänellä oli USEIN ongelmia ihmisten kanssa, en ole ainoa) - yksi hänen ystävistään otti yliannoksen, toinen on vaikeassa paranoidissa psykoosissa, paras ystävä sekosi ja rituaalimurhan kissalle ja poltti Raamatun. Näin hän kertoi kun oli yhden kerran soittanut ja kertonut mitä teki, että tahtoi olla "suoraselkäinen". Täytyy sanoa, että tuo rituaalimurha vähän huvittaa - oma kissamme menee hoitoon psykiatriselle hoitajalla ;) niin "hankala" tapaus se on. Ei kun oikeasti eräälle henkilölle, kun menemme leirille, jossa käsitellään sairautta yhdessä lasten kanssa - järjestää omaiset mielenterveyden tukena järjestää. Perhetyöntekijät ehdottivat.

Mutta vielä tähän lastesuojeluilmoituksen tekijään. Olemme samassa luovan kirjoittamisen ryhmässä - mutta emme enää kauaa. Käyn siellä vain kerran enää. Ja käyn yhdistyksen toimistossa kertomassa että lapsi oli muutamassa ryhmässä mukana ja sitten eräs ryhmäläinen teki tämän ilmoituksen. Lapsen tekemä novellikin luettiin. Lapsi (Christian) hämmästytti kirjoittamalla sen ryhmän aikana. Se sijoittui teatterikorkeakouluun. Se kosketti äitiä. Tämän henkilön mielestä aloin häiritsevästi pommittaa häntä viestein. Esim. tekstiviesti:"Tahdon t-paidan, jossa on "I love politics"" Sitten kerroin kommenteissa opiskelleeni mielenterveydenhoitajalinjalla. Kissavideosta sanoin, että se on  "järjettömän hauska". ja vielä:"mahtuuko joukkoon yksi teologi." Minä nimittäin vielä muistan viestit hyvin. Messengerissä hän (Tytti S.) sanoi eräänä päivänä, että ei jaksa nyt keskustella. Minä sanoin:"OK" "Joku toinen päivä" - ja hän sanoi:"Joo".- - häneltä jäi tuo viimeinen oma "joo" muistamatta, koska viimeinen viesti, jonka sain kirjallisena sitten itselleni ja tuonne kokoontumiseen oli:"tuntui maaniselta pommittamiselta, koska yhä vain laitoit minulle viestejä, vaikka olin sanonut sinulle, etten jaksa keskustellla" - SINÄ PÄIVÄNÄ? TULKINTAVIRHE? Anyhow - olen tekemässä siihen Helmi  - lehteen juttu eräästä runoilijasta, joka myös oli "pommittanut" Tytille viestejä.

Sosiaalityöntekijän ehdotuksesta minulle aletaan miettiä terapiaa. Ts. minä itse etsin terapeuttia (sellaista ei psykiatrian poliklinikalla ole), mutta sen saaminen on hankalaa, kyse on rahasta.

Lähden pois Helmin luovan kirjoittamisen ryhmästä. Koetan syksyllä päästä työväenopiston luovan kirjoittamisen ryhmään. Tai sitten en, kun on kesken filosofian pro gradu. Christian tahtoo, että teen sen, koska hän tietää, että opettajana saisin enemmän rahaa ja hänkin saisi kaikkea enemmän. Työkyvyttömyyseläke taitaa olla . 634 € ja siitä menee vuokraan 292 € - sitten tulee jotain hassuja satasia elatustukea ja jotain muuta.